Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Studenten!

jun 12, 2013 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Idag tar man studenten i Värnamo. Jag klarar inte av att se lyckliga tjoande studenter utan att börja grina! Det är så himla fint hur glada, fria och ovetande de är!
Jag är oerhört blödig när det kommer till just studenten, minns så himla väl hur det kändes i magen att springa ut, hoppa upp på det där flaket och känna sig så hiskeligt vuxen och fri och egen!
ÅH!
Det är tio år sen jag tog studenten, herregud, tio år!
Men vad mycket jag hunnit med sen dess, jag har bott i Stockholm, bott i ett torn på västkusten, pluggat i Karlstad och betat av ett gäng pojkvänner under de här åren.
Jag skulle nog vilja påstå att åren efter studenten är mina absolut bästa år (även om det blir bättre och bättre ju längre tid det går och i takt med att CV:n växer)

När jag tog studenten var Kitty Jutbring min största idol, jag färgade håret svart och satte i långa löshårslingor i nacken för att få likadan hockeyfrilla som hon, jag sminkade mig med turkos ögonskugga och hade alltid svettband runt handlederna och stora skramliga plastörhängen i öronen.
Jag älskade hela gymnasietiden om jag ska se tillbaka. Högstadiet var verkligen inte min grej, men på gymnasiet gick jag i en klass med folk som hade samma intressen som jag, där man inte kände sig så knäpp (tro mig, det fanns betydligt knäppare än jag i min klass!) Jag tillbringade såååå himla många timmar i ateljén, allt material var ju gratis så jag målade jämt (och kanske kanske kom en del andra lektioner i kläm pga det, matten tex men vad gör det om hundra år)

Så nu gråter jag när jag ser studenter. För jag vet precis hur himla fint det känns att nästan bli stor på riktigt!

student

2 Kommentarer

  1. Jag kan också känna den där känslan av att äntligen få bli vuxen och även om jag inte sett några studenter just i år så får jag samma vibbar varje skolavslutning med 9:orna på mitt jobb. Jag gick musikestet och jag tror vi skulle haft kul ihop, du och jag.

  2. Äntligen en till som grinar när studenterna tjoar och jublar! Jag trodde att jag var den enda 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...