Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna och Superman Projektet!

dec 4, 2014 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

IMG_5818 (800x745)

När jag gick i tredje klass fanns det en tjej i min parallellklass som retade sig på allt jag gjorde.
Minns en dag i syslöjden (vi hade en del lektioner ihop) och jag satt uppkrupen på min stol och broderade Musse Pigg i korsstygn, när hon plötsligt, från ingenstans skällde ut mig och sa att sådär kan du minsann inte sitta, att det bara var töntar som satt sådär.
Jag rättade genast till mig och stirrade ner på broderiet så hon inte skulle se hur ledsen jag blev.
En annan gång hade jag fått ett nytt mjukisset, turkosa mjukisbyxor med tillhörande tröja av mamma. Dessutom hade min docka, Kalle, fått ett likadant fast rosa. Jag var så himla nöjd!
När jag kom till skolan dröjde det inte många minuter innan hon kom fram till mig och sa att det minsann bara va småbarn som hade mjukisbyxor.
Minns så väl att jag kom hem och var så himla ledsen och sa till mamma att jag måste ha något så hon inte har något att säga mer. Då gick vi till Rabbit (minns ni den butiken, JC´s barnbutik) och jag fick en silverjacka. Robyn, som var det häftigaste som fanns på den här tiden hade silverjacka och nu även jag.
Så mallig jag var när jag kom till skolan och jag höll andan när hon kom fram till mig….
-Snygg jacka, sa hon och gick därifrån.
Jag kunde pusta ut. Om än bara för en stund. Men jag fick iallafall vara ifred i några veckor.

IMG_5815 (800x654)

Andreas Jonsson har startat Superman Projektet. Det är ett projekt mot mobbing, om självkänsla, attityd och värdegrund.
Ett himla fint arbete och för att stödja det kan man köpa armbandet med texten Make The Change.
Köp armbandet HÄR och läs mer om Superman Projektet HÄR!

All förändring börjar med en dröm.
Jag drömmer om att Knut ska få gå i en skola där han slipper vara rädd även om han har mjukisbyxor, där han inte behöver ha det senaste och dyraste för att slippa bli retad.
Jag drömmer om att han ska få känna sig trygg i sig själv, trygg nog att kunna säga ifrån och säga emot.
Jag drömmer om att alla föräldrar uppfostrar sina barn att man får vara precis som man vill.

IMG_5812 (800x533)

3 Kommentarer

  1. Ja för det är ju inte barnen det är fel på..det är deras puckade föräldrar. Förstår inte hur vissa får skaffa barn när dom inte kan fostra dom kärleksfullt nog så dom behandlar folk omkring dom bra. AAahrrg..

  2. Vad jag känner igen det där sättet att uppfostra sina barn till elaka jävlar. Synd om barnet, synd om de stackarna som utsätts för dem. Och enda sättet att skydda sig är ju att inte rätta sig i dess synpunkter utan istället säga det där självklara tillbaka ”jaha, så tycker inte jag”.

  3. Åh. Du är så klok! Älskar ditt sätt att skriva och sätta ord på saker. Du är en fantastisk förebild! Jag har en tjej på 2 år och tänker ofta i samma banor… Är så rädd för framtiden och hur barn/ungdomar beter sig i dagens skola. I vissa områden är det bättre och andra sämre såklart. I staden vi bor är barnen på skolan ganska elaka…. Även på förskolan (?!?!) Det är skrämmande. Jag hoppas att det förändras till det bättre. För om det fortsätter så här vet jag inte vad…. Det är verkligen inte lärarnas fel, utan föräldrarna. Hoppas dom snart börjar att fatta! Peace!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...