Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Anna!

feb 7, 2017 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

_r5a3385_bw

Idag har jag utfört ett personlighetstest, som en beteendevetare satt ihop där man får fram sina styrkor och sina svagheter.
Jag ÄLSKAR såna test!
Jag gillar att veta hur jag är, hur jag uppfattas av andra och hur jag reagerar i olika situationer. Eller ja, det vet jag ju redan, men kul att få det svart på vitt.

När jag fick resultaten var de skrämmande korrekta med hur jag faktiskt är.
Det visade att jag är ganska lika på jobbet och hemma, inte så konstigt kanske med tanke på att jag är min egen chef och inte behöver anpassa mig till någon annan.
Här är några andra punkter som var väldigt träffsäkra:

 • Att jag har svårt att ta kritik för mitt arbete och lätt blir defensiv. ABSOLUT! Det här är utan tvekan min ömma tå, jag identifierar mig väldigt mycket med det jobb jag gör så när någon kritiserar det blir det direkt kritik mot mig.
 • Jag vill ha struktur och tydliga tidsramar. Japp, utan tvekan. Jag hatar flum och pladder. Jag gillar listor som kan bockas av och jobb som blir gjort, inte luddigt ”det löser sig”.
 • Jag ser kvalité före kvantitet. Jag sitter gärna länge med en sak, pillar med detaljer och grottar ner mig i småsaker än att beta av uppgifter på löpande band.
 • Jag behöver mycket beröm för mitt arbete. Absolut, jag är en väldigt bekräftelsesökande person och vill alltid höra att jag gjort ett bra jobb. Annars blir jag osäker och undrar om jag borde gjort det ännu bättre.
 • Känna att jag har kontroll över mitt liv. Ja, så är det absolut. Som sagt, gillar inte flum. Vill ha ordning och reda (låter konstigt eftersom jag är så sjukt slarvig, men det är inte samma sak)
 • En förmåga att se både detaljer och helheten. Det här är svårt för mig eftersom jag ser det här så tydligt, så när jag jobbar med andra är det svårt att övertyga dom om att jag har en plan.
 • Jag vill kunna arbeta utan att någon övervakar vad jag gör. Det är typ det viktigaste i mitt jobb. Klarar inte av att ha någon över mig. Detta måste jag ständigt jobba med för jag är så van att bestämma själv.
 • Tvekar inte på att fatta beslut. Men behöver samtidigt mycket uppbackning för att stå för mitt val.

Sen var det en rolig del av resultaten, hur jag uppfattar mig själv:

 • Noggrann
 • Sansad
 • Kunnig
 • Ordentlig
 • Diplomatisk
 • Analytisk

Stämmer nog ganska bra. Möjligtvis inte så diplomatisk då.
Men med den delen kom också hur andra uppfattar mig (lite värre att se, fast inget jag inte redan visste) Detta är alltså hur jag uppfattas under stress eller trötthet bör också tilläggas.

 • Pessimistisk
 • Ängslig
 • Kräsen
 • Petig
 • Perfektionist
 • Svår att tillfredsställa
 • Defensiv
 • Strikt

Det stämmer nog också ganska bra. Jag gillar att saker är på mitt sätt och är det inte det blir jag lätt irriterad.

En annan del var också hur man lättast pratar med mig.
Den var klockren!
Man skalar bort allt lull-lull, inga trevlighetsfraser och väderprat utan rakt på sak så det ska gå så snabbt och effektivt som möjligt.
Jag har inte tid för massa pladder och det bara stör från det som verkligen bör sägas enligt mig och rör till det i hjärnan.

Så, nu känner jag mig lite visare om hur jag är och hur jag tänker och nu vet ni också.
Så om ni träffar mig eller jobbar med mig någon gång så vet ni, raka rör, tydliga riktlinjer och sen fria händer.
Sen kan vi ta en öl ihop när jobbet är klart, det är en helt annan sak.

2 Kommentarer

 1. Hej Anna
  Det är riktigt roligt att du fann analysen intressant 🙂
  Vi kommer tveklöst ha spännande diskussioner och insikter runt fikat!

  Och du…. ha tålamod med mig som tänker och pratar lull-lull är du snäll 🙂

 2. Åh kan man få göra det här testet nånstans?! ????

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...