Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Ärlighet!

feb 25, 2016 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Jag saknar att skriva de där långa, självutlämnande och genomtänkta inläggen på bloggen. Men jag har blivit fegare med åren och kanske har jag inte heller samma lust och ork längre. Är så rädd att någon ska ta illa upp, något jag sällan brydde mig om tidigare.
Men jag saknar ärligheten, så här kommer lite ärlighet i listform:

NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Jag grät igår, jättelite, supersnabbt och i smyg. Men jag var bara så himla trött och Knut gick runt med ett litet elektriskt tåg som surrar så himla irriterande att jag var tvungen att gråta lite snabbt. (nej nej, jag är inte alls utbränd, neeeeeeeeeej inte jag inte….)

TRE SAKER DU AVSKYR
– Känslan jag får att jag skulle vara en bedrövlig och egotrippad mamma när jag inte vill ha fler barn. Som att jag inte vore nöjd med upplevelsen och nödvändigt måste göra det igen. Hatar att känna så. Pressen från andra. Att jag BORDE.
Kallprata. Jag avskyr att prata om saker som inte intresserar mig. Jag vill komma in på djupet, prata om riktiga, livsviktiga saker. Gör jag inte det så kan det kvitta. Ytterst få personer går direkt in på livet. Det är de få jag gillar allra bäst.
– Fullspäckad kalender. När alla helger är uppbokade i flera veckor framåt. Ger mig dödsångest och det enda jag kan tänka på är när fan ska jag hinna andas?!

HUR VAR DU I SKOLAN?
Jag var nog en sådan man i alla fall visste om. Sen om man älskade eller hatade var en annan sak (antagligen fler som hatade) jag tog ganska mycket plats, mådde skitdåligt hela min högstadietid och var ständigt livrädd att möta någon i korridorerna. Jag har ett bra läshuvud men är väldigt lat, så gjorde alltid bara precis så mycket som det behövdes och har aldrig läst läxor. Jag minns min högstadietid som ett stort svart hål och min gymnasietid som väldigt väldigt rolig. Jag bara målade och målade, all min vakna tid (allt det har jag slängt nu när jag rensade hos mamma. Varenda gammal oljemålning åkte till soptippen och blev mos)

DIGITAL CAMERA

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Att ha grannarna för nära inpå. Jag behöver space och tittar med suktande ögon på min fasters hus med inhängnad baksida…..

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
1. Sovmorgon
2. Åka på utflykt med min familj
3. Känslan i magen när man är på väg ensam till Stockholm

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Rätt så cynisk skulle jag tro. Lite som Miranda i Sex and the City. Min kompis Matilda säger att hon var livrädd för mig innan vi blev kompisar. Det är hon inte den första som sagt.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Jag känner mig faktiskt ganska mycket som Miranda själv också. Som den där personen som slänger iväg en snabb kommentar av cynism så fort någon berättat nått fluffigt och drömmigt. Jag känner mig också väldigt tillfreds med mig själv. Gillar hur jag är och bryr mig noll procent om vad andra tycker om mig.

2b3d6c926b6056b35e4a145d6bb72633

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
När jag möter någon på stan och jag är den som säger hej och sen går vidare och jag märker att den personen stannat för att prata. Händer mig jämt.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
Med mitt knallrosa läppstift och med en öl i handen. Eller på uteservering med solglasögon. Då är alla snygga.

IMG_2635

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Igår kväll när Knut höll en lång monolog om jultomten, hur han vinkade till honom i julas och hur han numera bor i garderoben. Det var så himla härligt att lyssna på hans långa berättelse och hans stora inlevelse!

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Hur jag ska lägga upp mitt jobb för att bli mindre stressad och inte få ångest när det blir för mycket att göra. Jag tror jag kommit fram till en ganska bra lösning.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Att sätta i halsen, eller när andra sätter i halsen med för den delen.
2. Att möta konstiga människor (läs män) när jag är ensam. Det behöver inte ens vara kväll, jag är alltid rädd för det.
3. Att min mamma ska dö.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Telefonförsäljare. Jag gillar inte att prata i telefon och är värdelös på all form av försäljning.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Att ta hand om barn och unga med utvecklingsstörning. I nästa liv ska jag göra det.

2 Kommentarer

  1. Okej det här är något jag tänkt kommentera jättelänge men liksom aldrig riktigt lyckats formulera. Here it goes: Jag tycker så himla mycket om dig, eller ja liksom det av dig som du visar upp i bloggen. Din personlighet. Du verkar vara en person med så mycket integritet och så modig och ärlig och rak. Ibland får jag känslan av att vi påminner lite om varandra. Jag är också introvert, rolig, ball, cynisk och kreativ. I alla fall hoppas jag att jag uppfattas som jag uppfattar dig. Det vore drömmen.

    Anyways, du är så inspirerande och lätt min favorit-personlighet i bloggosfären.

    • Men åh! Bäst kommentar ever!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...