Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Att Vara Nöjd!

mar 7, 2016 | Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

När människor får nya bebisar är det alltid en massa kommentarer om att man ska passa på att njuuuuuuuuuuuuuuuuta. Som en uppmaning egentligen, glöm inte att njuta nu av att vara svintrött, nerkissad och ständigt gråtfärdig.
Så då får man genast skuldkänslor att man kanske inte hinner med att njuta sådär mycket som alla säger att man borde.

Jag har gnällt över att jag har haft för lite jobb, varit orolig över min ekonomi och hur det ska gå varje månad ända sen jag startade företaget för åtta år sen.
Men nu, nu när det går så himla bra så får man genast nya problem. Att man inte hinner med, att tiden inte räcker till och hjärnan aldrig får pausa.
Jag borde ju passa på och njuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuta nu.
Så, därför har jag skuldkänslor för att jag inte njuter, nu när det äntligen går sådär bra som jag drömde om.

Jag kanske har tappat förmågan att vara nöjd. Vill alltid mer, högre, bättre.
Fast det kanske är en bra sak?

Jag njuter av småsaker. Av att få till den ultimata näsan på en teckning (älskar att teckna näsor) och att få sitta i soffan och lyssna på när Knut leker på golvet. Njuter av kaffe framför datorn och att prata om livet över ett glas vin.
Så visst njuter jag.
Men det krävs också en  jävla massa hårt jobb för att kunna njuta.
Det är inget som bara kommer som ett brev på posten och utan komplikationer.

11825565_10152955841006496_174756459089872909_n

2 Kommentarer

  1. Det konstigaste med det där njutkravet är att det antyder att man inte kan känna två saker samtidigt. Klart du är glad att det går bra! Klart att du är stressad för att du har så mycket att göra! De två sakerna utesluter väl inte varandra. På samma sätt kan jag tycka att min unge är toppen, samtidigt som jag kan känna att jag vill åka på solsemester ensam i en månad.

  2. oj, den dar meningen kandes! ”Jag kanske har tappat förmågan att vara nöjd”. Fan jag tror jag ar dar jag med! Ar bara sa himla himla missnojd och kanner mig dalig pa ALLT. Suuuuck

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...