Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Badkläder!

apr 24, 2017 | Kläder | 14 Kommentarer

Låt oss prata om badkläder en stund.
Vem designar badkläder egentligen? Och har denna någon sett hur människor ser ut? Ibland tvivlar jag, för det kan omöjligt bara vara jag som har det här problemen!

Först ut: Baddräkt

Jag älskar baddräkt! Hundra gånger hellre baddräkt än bikini, men då är det ju det där dilemmat att man inte blir så brun på magen, men om man bortser från det då.
Varför är alltid baddräkter för korta i livet? Eller är det bara jag som har sjukligt lång överkropp?
Sen fråga nummer två, varför är ”bystdelen” alltid så himla liten? Den sitter dessutom alltid lite för högt upp för mig (som har små bröst, fast de börjar liksom långt ner…..)
Sen ska vi inte prata om det här faktumet att röven aldrig få plats……
Jag är en ganska given 38 i storlek och då vill jag ha en baddräkt där min ända ryms inom de två ytterkanterna på baddräkten. Nej, inte halva skinkorna utanför, isåfall hade jag köpt stringtrosor direkt.

Nog om baddräkter, låt oss gå vidare till bikini.

Åh herregud, var ska jag börja?!
Trekantsbikini med ”lösa” trekanter som kan förflyttas i sidled är inte aktuellt. För kan de, så kommer de förmodligen också just förflyttas i sidled när man står framåtböjd och leker med barn i vattnet.
Nej.
Sen finns det varianten för ”fuller bust” vilket inte längre inkluderar mig, men när det gjorde det förr i tiden så hatade jag alltid utbudet. Det var alltid en himla massa tyg i olika riktningar för att lura ögat och draperingar hit och dit. Varför inte bara en stor, enkel behåliknande sak? Man vill inte se ut som en mumie bara för att man har större bröst.
Jag gillar ju de överdelarna bäst som har balconetteskärningen (jag skrev bacon först). Då får varje tutte varsin skål att skvalpa runt i och man behöver inte oroa sig för att de ska hoppa ut från kanten.
MEN, då kommer nästa problem, lyckas man väl hitta en överdel man gillar, så gillar man ju garanterat inte underdelen.
Även där, jag vill inte ha små trekanter, speciellt inte bak! Min rumpa är sannerligen ingen trekant utan snarare en ledsen halvmåne!
Men då finns ju det fiffiga alternativet byxor med hög midja. Men numera hittar jag bara byxor med hög midja men ändå inte tillräckligt med tyg för att täcka ändan!
Vafan, röven sitter ju UNDER ryggen! Det är där tyget behövs! Täcka halva ryggen och ändå visa skinkhalvorna fyller ju ingen funktion!
Jag vill alltså ha ett par trosor med normalhög midja (de måste inte gå upp över naveln) men ändå breda bak så att säga.
Hur svårt ska det va?! Det är väl ändå så de flesta ser ut på ett ungefär?

Alla tips på fina bikinis mottages tacksamt!
Den enda bikini jag hittat och förälskat mig i är den här från Bobo Choses.
Dessvärre finns den bara upp till 11 år i storlek.
Jag behöver ålder 33.

x_large

14 Kommentarer

 1. Jag är himla nöjd med min baddräkt från Monki som jag köpte i fjol. De ser ut att ha vettig skärning på sina bikinis oxå.

 2. Kolla in Kortni Jeane på instagram. Hon säljer väldigt snygga bikinis med hög midja. Lite dyrare och de skickas från USA men väldigt fina.

 3. Ja!! Detta är ett problem för alla känns det som…efter mycket letande hittade jag till slut en bra bikini på twilfit förra året, stadig och rump-/brösttäckande och fint mönster, så kolla där!

 4. Jag har bikiniunderdelar från Monki som jag är nöjd med. Hög midja och täcker månen. Hehe. Har dock inga bra överdelar förutom trekants-knytgrejer men fördrar att vara utan när det går.

 5. Har högmidjade bikinitrosor från monki och weekday, sitter perfekt och täcker perfekt. Weekday har dessutom flera modeller av bikinitrosor och toppar i samma material/färg, så en kan mixa lite som en vill!

 6. Panos Emporio! De har ett ”mix and match” sortiment med massor av modeller och passformer, och är ett av få märken jag har hittat som har bikini-nederdelar i ”shortsmodell” <guld för mig som gillar att hoppa och klättra från klippor och grejer, och inte vill ha typ en trekantsbikini som försvinner upp i mumindalen när man hoppar eller flashar halva röven när man klättrar :'D

 7. https://www.theseea.com/

  Legendariska badkläder, önskar att de gjorde badkläder för killar!

  😉

  //Grannen

 8. Det känns som att du har satt ord på mina känslor med en otrolig exakthet! XD
  Samma problem varje år (och när man väl hittat något man är nöjd med slits det ju ut alldeles för snabbt!), bara tanken på att börja leta igen gör mig trött.

 9. instämmer till fullo! du borde satsa på att göra en egen bikinikollektion! jag skulle köpa direkt!

 10. Jag köper bara bikinis från Twilfit, bästa stället!!! Bra passform, snygga och HÅLLER FORMEN dvs slappar inte till sig. Lite dyrare kanske, men så vårt det!

  Tack för ett jätteroligt inlägg, grät av skratt (och igenkänning…särskilt med baddräkten!)

 11. Tillägg: Twilfits egna märke alltså (som jag antar heter just Twilfit).

 12. Sån igenkänning på det här!

 13. Haha så himla roligt! Och sant!! Hur svårt ska det vara att göra klädkammare bikinis för vanliga kroppar?!

 14. Jag vill så gärna hitta en baddräkt som inte ger mig en wedgie. Jag är rätt medelbygd men har korta ben och alltså lite längre rygg. I kombination med rätt smal midja verkar det vara en omöjlig kombination. Baddräkter blir antingen fladdriga runt magen eller utsträckta på längden…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...