Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Bebisgrejer!

dec 21, 2013 | Bebis, Inredning, Loppis | 7 Kommentarer

IMG_2974

 

Som ni vet vid det här laget så har vi köpt det mesta till bebisen på loppis, eller helt enkelt fått det av folk som inte längre behöver det. Sen har jag målat och sytt nya överdrag och fixat på bästa sätt så det ska se ut som jag vill ha det (dvs färg!)
Det enda nya vi har köpt har vi köpt i Ullared så man blir ju minst sagt lite bortskämd med priserna.
Jag och Emil åkte till babyproffsen för att kolla på bilstol till den kommande familjemedlemmen. Vi hade hört att detta skulle man helst köpa nytt, så man garanterat visste att den inte varit med om någon krock.
Sagt och gjort, väl inne på babyproffsen blev vi helt snurriga, så VANSINNIGT stort först och främst! Vi stod bara som två gapande fågelholkar, var börjar man?
För det första, hälften av alla produkter som fanns i den affären finns också i Ullared, för en tredjedel av priset (typ sängkläder till spjälsängen med Tummen på, sån där grej man byter blöjan på med moln, massor med briogrejer) så om ni vill börja med att spara in sisådär 3000 kronor rekommenderar jag absolut Ullared hundra gånger om!
Sen finns det ju en himla massa som kanske är kul, fast såklart går att lösa på annat sätt. Typ gipsavgjutning för magen, kul att ha kanske. Sen såg vi ett avsnitt av Snooki och Jwow när Snooki gjorde en sån avgjutning, det är ju bara vanliga gipsbindor! Finns på apoteket för typ 20 spänn! Avgjutningen blir precis likadan, om man nu vill ha en sån överhuvud taget.

Vi gick bort till bilbarnstolarna, petade lite trevande, bar runt och kände hur tunga de va (det hade min bror sagt åt mig att göra) men vi hade ju ingen aning om vad vi letade efter egentligen och ville inte fråga någon i personalen då det kändes som att de skulle kunna lura på oss allt möjligt om vi bara råkade yppa att vi var nybörjare på det här.
Istället sprang vi därifrån men löftet till varann att aldrig gå dit igen.
Men nu är det så att jag faktiskt behöver en grej, som gärna får vara ny eller begagnad, inte så noga. Behöver en sån där dyna man lägger i barnstolen. Jag sydde en egen men kände att det liksom inte blev helt bra (sydde den i Emil i länneberga tyg med vit bakgrund, dvs den kommer inte vara vit särskilt länge) så nu tänkte jag alltså slå till och köpa en sån.
Men när man kollar runt lite på babysidor på nätet, nästan 300 spänn! Det skulle isåfall bli det dyraste bebisinköp vi gjort förutom vagnen, för en jäkla sittdyna!!
Nej, jag är helt enkelt för snål.
Eller så är det sjuka överpriser.
Eller något mitt emellan.

Den här babyhysterin är lite samma sak som med bröllop. De vet att folk är beredda att betala vad som helst, bara det blir som man tänkt sig.
Tex en brudbukett, tror jag betalade 1500 kronor för min, eller var det 1700 till och med? Den såg ut som vilken blombukett som helst, hade precis lika gärna kunnat gå in och be om en blombukett utan att nämna ordet ”brud” och fått en precis likadan bukett för 400 kronor!
Precis så är det med bebisgrejer också!
Bäddset till spjälsäng för 500 kronor!! Det är ju helt sjukt, vet ni hur små dom är?! Skulle inte ens köpa bäddset till mig och Emil för dom pengarna och vi är ändå två fullstora människor med varsitt täcke. Jag skulle ändå tycka 500 va för mycket, för två!
Sängkläder kan jag dock förstå att man kanske vill ha nytt (vi har både nya och begagnade) så vi gick in på ikea och köpte ett avsett för spjälsäng för 59 kronor. Lite mer rimligt kan jag tycka.
Fast det var ju inte Putte i Blåbärsskogen motiv förstås, men något säger mig att bebisen kommer sova precis lika gott ändå.
Eventuellt.

(det slutade med att vi lånade bilbarnstol av just min storebror sen iallafall)

7 Kommentarer

 1. kolla med sjukhuset, i Karlstad får man hyra bilbarnstol de första 9månaderna för 400sek 🙂

 2. Jag tycker ni tänker helt rätt! Bara en liten grej som kan vara bra att veta, Ikeas mått på spjälsängstäcke och kudde är inte samma som andras. Så till Ikeas passar bara Ikeas. Jag köpte ett fint på just Ullared som inte passade på mitt Ikea-täcke.

  • Fast vi har Ikea-täcke och kudde till vår unge och sängkläder köpta på GeKås, och de passar! Däremot finns ju både spjälsängsvariant, vaggvariant och barnsängsvariant av täcken på Ikea, man får kolla måtten innan man köper helt enkelt!

 3. Hej Anna!

  Jag brukar aldrig kommentera dina inlägg för det är jag lite för feg för, men jag läser varje dag! Nu funderar jag på om den här dynan du pratar om är en sådan som bebisen ska ha bakom sig, som man drar bältena igenom och som ger stöd för huvudet i sidled. Om det är en sådan så har jag faktiskt en liggandes och som jag har funderat på vad i hela friden jag ska göra med!? Du kan maila mig om du vill ha den så kan jag skicka den till dig eller om du bara vill ha en bild på den!

  /Hanna

 4. Anna! Anledningen till att ni ska ha rekativt nytt babyskydd är inte bara för att veta om det är krockat eller ej. Babyskydden är gjorda av plast och plast åldras, vilket innebär sämre hållbarhet vid krock ju äldre babyskyddet är! Har för mig att det brukar stå ett bäst före datum på alla babyskydd och att det brukar vara ca fem år efter tillverkningsdatum. Men är det som ni lånar relativt nytt funkar det ju utmärkt!

  Och sittdyna till matstolen är inget nödvändigt, vår unge hade ingen. Det var lämpligare att vara utan tyckte jag, eftersom det kladdades något ofantligt när han började äta mat och utan dyna gick det lättare att göra rent! De sitter rätt mjukt ändå med sina blöjrumpor och vill man stödja upp dem i början kan man använda handdukar i lämplig storlek!

  En hel vetenskap med ungar, men eftersom kommer man oå sina egna trix och knep som underlättar vardagen 🙂

 5. Jag håller helt med om hysterin. I vissa fall kan det ju finnas anledning att vara misstänksam mot saker som är FÖR billiga också… Men gigantiska kedjor som Babyproffsen undviker vi. Ett tips för just babyskydd (om man nu inte kan låna av bror) är att det ofta går att hyra av ex NTF. Bra eftersom man vill ha ett som är garanterat säkert, men samtidigt använder det väldigt kort tid.

 6. Nu har ni ju redan lånat babyskydd, men som tips till andra kan man iaf i Göteborg hyra babyskydd av NTF, tror det ligger på 400 spänn för 9 månader, blev himla glad när jag fick höra det, vi var också på babyproffsen och där tror jag dom skulle ha 2000 spänn för nåt man kan använda i ett halvår kanske, och som dessutom inte rekommenderas att man ska köpa begagnat så möjligheterna att sälja vidare är dessutom ganska små gissar jag. Vet inte om den varianten finns på andra orter, men kan ju absolut vara värt att kolla upp innan en köper!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...