Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Bröllopet!

jun 11, 2012 | Bröllop | 8 Kommentarer

Åh varje morgon vaknar jag med hjärtat i halsgropen och kan överlycklig konstatera att det ännu en gång bara var en dröm.
Jag drömmer hemska mardrömmar om bröllopet, om att jag tvingas gifta mig fast ingenting är färdigt!

Häromnatten knuffades jag ut i altargången, utan brudbukett och istället ett platt tårtfat där jag skulle balansera glaskulor samtidigt som jag gick nerför altargången! Paniken och kulor som flög över hela golvet!
Inatt var det dags att gifta sig igen, jag hade inte hunnit byta om, satt i mjukiskläder och fett hår och grät och grät för att ingen lyssnade på att jag faktiskt inte var färdig!!
Överallt satt folk uppklädda och övade på sånger och tal och mitt i alltihop stod jag och skulle sminka mig och byta om inklämd i en bil, inga placeringskort var klara, inga djur sprayade och jag bara grät och grät och ingen ville hjälpa till eller lyssna.

Det ligger såklart en massa sanning i de här drömmarna. Dels är jag supermegajätte stressad över hela det här, att jag kanske glömt nått, att det kanske inte går som jag tänkt eller att prästen inte dyker upp och att vi inte har nån champagne att skåla i.
Allt det här går och gnager i min hjärna, dygnet runt och jag önskar bara att jag kunde skrika tillräckligt högt att någon faktiskt hör mig.
HJÄLP MIG!
Jag klarar faktiskt inte av att planera ett helt bröllop själv, även om jag intalat mig att det visst går fint så börjar det bli överväldigande.

Jag har fixat lokalen, skrivit och gjort inbjudningskorten, beställt matchande kuvert, mailat företag om runda dukar, köpt 70 mormorskoppar på loppis, handlat drösvis med plastdjur, köpt sprayfärg, klippt vimplar, fixat solrosfrön och skrivit bordsplaceringar, jag har provat brudklänning och åkt till Stockholm för att hitta den rätta hårdekorationen, jag har beställt skor och lämnat in brudkläderna på ändring hos skräddaren, försökt fixa boende åt de jag kan, styra upp var man kan sova och hur man kan sova, räknat ut budget och beställt tårta, ringt prästen så många gånger att jag tapat räkningen, bestämt ordningen på löften och vigsel och fikat med prästen och styrt upp med mat och menyer, sånger och frisyrförslag, jag har tänkt ut och specialbeställd morgongåva, letat rätt på en specialbh till klänningen och försökt att få alltihop så bra och fint det bara går!

Men nu, nu är jag trött. Helt jäkla slut till och med.
En eloge till alla som orkar jobba som bröllopskoordinator!

På min bröllopsresa tänker jag ligga absolut blixtstilla och bara dricka drinkar. Inte röra en fena.
Det är jag så in i helskotta värd!

8 Kommentarer

  1. Åh! Jag drömmer också sådana drömmar! Och att jag måste gifta mig med fel person! Skitjobbiga drömmar och jag har ingen aning om var de kommer ifrån. Det är ju inte jag som är stressad över vårt bröllop, det är min blivande man. Han är hel-nipprig och då ska vi ändå gifta oss i Las Vegas med Elvis som vigselförrättare. Vad kan gå fel då? Ingen fest att planera, ingen press på oss att våra gäster ska ha det bra för de är hemma i Sverige och firar midsommar och får titta på oss via länk om de vill. Och ändå kommer de här nedrans drömmarna! Jag är helt klart imponerad av alla er som planerar och genomför bröllop med tillhörande fest och gäster!

  2. Hej. Ungefär hur mycket kommer ert bröllop kosta då? Inklusive allt. (Hur många gäster blir det?)Ställe, präst, mat etc. Du/ni gör ju mycket själv och man har ju hört att bröllop ska vara så dyrt.

  3. Hmmm… du är inte den första som skriver om denna, som det verkar, enorma stress. En undran, du ska väl inte gifta dig själv? Varför delar ni inte på ansvaret och därmed glädjen? Jag frågar inte för att vara elak men jag blir så förvånad över att så många tjejer verkar ta på sig allt ansvar.

  4. Haha! Sådana drömmar har jag med nu! Men gifter mig inte förrän juli. .. 2013.. |

  5. haha – jag har också haft mardrömmar om bröllopet.. men de har mest handlat om ”dagen efter” då jag vaknat i drömmen och vart såååå jäkla besvken på kvällen. ingen höll tal, ingen sjöng, allt var astråkigt och det enda jag fick som ”tröst” var av mamma som sa: ”jamen, man kan inte förvänta sig så mycket av andra….”
    man ba: ”åh.. okej”

  6. Men vad gör den blivande äkta maken då? Får du ingen hjälp? Ni är ju ändå två som ska gifta er!

  7. Emil då? Vad gör han?

  8. Men du är ju bäst! Hur det än blir så kommer det bli världens finaste bröllop för det är du och Emil som gifter er. Längtar nog lika mycket som ni gör. Gråta så tårarna sprutar kommer jag att göra också. puss

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...