Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Brösten del 2!

jan 23, 2015 | Tankar och Vardag | 9 Kommentarer

Idag var det dags för mätning nummer två i steget mot att få en bröstförminskning. Den första mätningen gjorde jag på vårdcentralen för att få en remiss till kirurgen och idag var det alltså dags för etapp två.
Eftersom jag har gått ner en del i vikt sen jag fick remissen så var jag ganska säker på att jag inte skulle få någon operation eftersom vikten också såklart försvinner från brösten.

I vilket fall som helst så började det med en gruppgenomgång, hur operationen går till och sådär. Det var för sådana som skulle genomgå en bröstförminskning och sådana som skulle ta bort hud från magen efter att ha gått ner mycket i vikt, så vi fick en genomgång av båda operationerna.
Sen var det dags för de individuella samtalen. Först mäta och väga för att kolla BMI som jag skrivit tidigare måste ligga under 25.
Sen fick jag komma in till läkaren som mätte lite och sen skakade på huvudet och sa att hon trodde att jag inte kvalificerade mig för en förminskning då hon inte tyckte de var tillräckligt stora. Då tappade jag det lite och blev väldigt ledsen och sa att jag skulle betala det själv för bort ska dom, på ett sätt eller ett annat för jag avskyr att de tar så mycket fokus, tar massa kraft från min rygg och stör mig i jobbet och att jag helt enkelt hatar hur de är nu.
Hon bad mig vänta utanför när hon ringde överläkaren och sen fick jag komma in igen och då sa hon att de hade bestämt att jag skulle få en operation!
Hon sa att hon förstod att det påverkade mig mycket och att de absolut kunde få ett bra resultat genom en operation.
Jag blev så HIMLA lättad och tackade och jublade om vartannat!
Jag ska alltså gå från en G-kupa till en B-C-kupa är tanken.
Hon sa att jag skulle köpa en sportbehå i B-storlek och ha med till operationen och jag kunde knappt ta in det, B! B!!!! Det hade jag typ i mellanstadiet sist!
Nu är det bara att vänta på kallelsen till operation och hon sa att det kan gå så snabbt som två veckor så nu är det bara att försöka ta in det här och inse att jag snart kommer ha en helt ny spegelbild, en helt ny lätt byst och en helt nytt liv!

Tack, tack, TACK Landstinget!

IMG_5499 (578x800)

9 Kommentarer

 1. Underbart! Grattis!! 🙂

 2. åh grattis, så härligt! låter helt underbart att få B-kupa. det skulle jag också vilja ha. har E-kupa, så jag tvivlar på att jag kommer bli godkänd. men drömma kan en.

 3. Härligt! Grattis!

 4. Åh fantastiskt Anna! Blir helt rörd fast vi inte känner varandra, grattis!

 5. Vilken tur du hade där! 🙂 Att vara precis på gränsen till att få en operation eller ej liksom, hu!
  Hoppas verkligen att det kommer att kännas så bra som du hoppas sen bara.
  Förstår ju så klart att en stor byst kan ge ryggont/ nackont och vara allmänt i vägen förutom att ta fokus m.m.
  Men för att ta mig själv som har en liten byst ( a-kupa) och alltid har haft, men ändå har stora problem med speciellt nacken vid datorsittande eller annat man gör vid ett bord (men även diskande och annat) ja, det jag menar är att en stor byst så klart frestar på men man kan ha väldigt ont ändå.

  Synd att man inte kan få lite fett från någon som opererar bort så man kunde se lite kvinnligare ut om brösten själv, skulle va hur glad som helst över att ha en B-C-kupa, men skulle aldrig operera in silikon och liknande och utsätta mig för de risker det innebär.

  Lycka till så mycket nu!

 6. GRATTIS! Så himla skönt för dig!

 7. Grattis!!

 8. Jag är så glad för din skull!

  Själv lever jag lite i förnekelse när det gäller brösten. Vägrar köpa större än C eller i några fall D-kupa, fastän jag egentligen ligger far beyond that… Nu när jag är gravid och brösten har gått från ”bröst” till ”PATTAR!” så känner jag mig bara ännu mer extra tjock av dem. Fasar *lite* för gigantiska amningsbomber som börjar vid axlarna – för att sedan vara som två skrynkliga, vissna påsar efteråt. 🙁

 9. Åh, grattis!!!
  Jag önskar också av hela mitt hjärta att få göra en bröstreduktion nån gång!
  Har också alltid haft supertuttar och efter graviditet är de större än nånsin, brukar köpa bh i specialaffär o nu räcker inte ens de till :C
  Vet du vad säger dom om man vill ha fler barn? Jag vill ju skaffa syskon till vårt barn ( om det går) men vill ju inte behöva göra om operationen igen sen.
  Jag vill ju kunna springa utan att ha dubbla sport-bh: ar igen!

  Mvh 80J

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...