Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Den Stora Inredningsveckan!

jan 11, 2014 | Huset, Inredning | 7 Kommentarer

På måndag får vi nycklarna till huset!
Det känns nervpirrande, skrämmande och alldeles alldeles underbart!
Eget hus, så himla stor grej och massvis med vuxenpoäng på det!

Eftersom jag har fördelen att göra precis som jag vill hela dagarna så tänker jag vara i huset från sju på morgonen till sent på natten och fixa, fixa och fixa!
Jag har packat ner allt man kan tänkas behöva i renoveringssammanhang, hammare, hushålsspapper, pensel, rollers i massa olika storlekar, maskeringstejp, skruvmejsel, tvättsvampar och en kudde att ligga på när jag måste vila mellan varven.

Min plan för veckan är följande:
– Måla om barnrummet vitt. Det är just nu beige och inte särskilt spännande. Taket är i brunt trä och jag har lite olika planer angående det, kanske blir det randigt eller orange?
– Dra ner strukturtapet i sovrummet så vi kan få upp den ljuvliga ferm living tapeten som ligger här ihoprullad och bara väntar.
– Montera ihop spjälsängen och bädda fint.
– Skruva upp skötbordet på väggen och ställa i ordning alla tvättlappar och små burkar och pinaler.
– Tvätta alla barnkläder och hänga upp på tvättlinan. Sen njuta av hur himla gulligt det är med strumpor som är så små att de hinner ta slut innan de ens hinner börja.
– Dra ner strukturtapet i vardagsrummet så Stig Lindberg tapeten kan komma på plats.
– Måla kakelfogarna i köket svarta.
– Skruva ihop ikea hyllor och bygga en garderob av dom.
– Skruva ihop nya badrumsskåpet och ställa in nagellacken i färgordning.
– Hänga upp rosentyget och lägga in den rosa mattan i ateljén.
– Köpa gardinstänger.
– Måla om kökssoffan och klä om den i nått piffigt tyg.
– Köpa vita lampskärmar och måla dom med textilfärg.
– Skruva upp stringhyllor och ställa in fina saker.

Ja det var den veckan det. Kommer antagligen inte ens hinna med en fjärdedel men det är en världslig sak, vi har ju all tid i världen!
Mellan varven måste jag nog som sagt vila, annars är det stor risk att den här lilla bebisen ploppar ut mitt under skruvandet och fixandet. Fast det gör inte så mycket, vi bor nära sjukhuset 😉

 

claramaterial

7 Kommentarer

  1. Ååååå randigt tak helt klart!!!!

  2. lycka till med allt! Och ta med en radio eller iPod så du har nån underhållning medan du målar osv. Jag lyssnade på massor av ljudböcker medan vi målade om vårt hus, hur bra som helst! och glömt inte att packa ner kameran och ta en massa ”före” bilder, jag är jättenyfiken på att se förvandlingen! 🙂

  3. Låter spännande och kreativt, men som du säger, vila också! Det där med att riva ner strukturtapeter är ett rent helvete….. 🙁 men ett tips om det blir alltför slitigt är att sätta över recovertapet först och sen tapetsera med vanliga. Lycka till o sköt om dig och bebisen. 🙂

  4. Lycka till med fixandet nu, så spännande:) Randigt tak tycker jag för övrigt låter toppen, jag har målat mitt halltak gulrandigt och älskar det! Vet inte om hyresvärden gör det dock haha;) Men du/ni får ju göra precis som ni vill – kör på!!

  5. Så spännande med allt som väntar! Glöm inte att ta det lugnt, ni har som sagt all tid i världen så allt behöver inte vara klart när bebisen kommer heller..

  6. Ta det lugnt. Jag vet att det är spännande med allt det nya och att man gärna vill att allt ska vara ”färdigt” när bebisen kommer men jag lovar att allt det flyger ut ur fönstret när ni väl har knytet framför er. Det enda man vill göra är att ligga där och titta på underverket, klämma och pussa och framför allt hela tiden titta så att bebisen andas. Man är hur nojjig som helst den första tiden. Och jag lovar, det blir inte lättare med nr två. Man är så mån och rädd om de små liven. Det är helt galet att man kan få plats med så mycket känslor i kroppen, att man inte spricker av all kärlek och oro som de för med sig.

    Så ta det lugnt och njut av din sista tid som gravid. Stressa inte. Huset finns alltid kvar och det kommer aldrig att bli klart. Man hittar alltid någonting att fixa med.

    kram.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...