Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Ekonomi!

nov 27, 2017 | Tankar och Vardag | 4 Kommentarer

Jag drömmer om en utlandssemester just nu. Så himla mycket önskar jag mig det!
Bara få ligga på en strand, inte behöva frysa och se Knutte leka i vattnet som han älskar.
Men min ekonomi tillåter inte sånt. Vi valde att renovera hallen istället och vi har inte råd med två saker.

Att vara sin egen kan för vissa betyda stor ekonomisk frihet. I mitt fall innebär det snarare att jag prioriterar friheten högre än pengarna.
Vår familj har pengar så vi klarar oss, vi bor i ett lagom hus, unnar oss lite kläder hit och dit, men håller nere på tex resor och fina restaurangbesök.
Vi är båda två hellre hemma på kvällarna än jobbar över. De extrapengarna det innebär är inte värda att prioritera bort familjetiden för.

Men ibland blir jag bara så innerligt avundsjuk på de som kan åka bort en vecka när det regnar som mest här hemma. De som inte måste planera en sådan utgift ett år i förväg.
En dag ska jag också kunna göra det.
Till dess får jag drömma mig tillbaka till den resan jag vann av europarunt för några år sedan….

4 Kommentarer

  1. Några år sedan? Det var väl förra året? :p

    • Ja det var det nog! Känns som evigheter sen!

  2. Vi har ett varsitt heltidsjobb med skapliga löner, 2 barn och bor i ett ’billigt’ hus långt utanför stan för att slippa lägga 5 miljoner på det… Ändå har vi inte heller råd med några utlandssemestrar eller andra härliga utsvävningar. Vet inte riktigt hur folk har råd faktiskt.

    • Samma här. Men många lånar pengar till resor. Helt sjukt (tycker jag!)

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...