Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Emil!

feb 9, 2016 | Bröllop, Tankar och Vardag | 1 kommentar

Såg en himla fin lista hos Elsa, om den man är ihop med. Jag är ju inte bara ihop utan gift till och med, med världens bästa kille, så det här inlägget är tillägnat Emil!

Hur länge har ni varit ihop?

Vi har varit ihop i sju och ett halvt år. I sommar har vi varit gifta i fyra år. Jisses, vad tiden går fort!

IMG_0290

Hur träffades ni?

Jag flyttade till Värnamo från Karlstad och höll på att bära in mina saker i hissen. Just då kom han, som bodde mitt emot mig. Jag blev alldeles knäsvag och tänkte direkt: HAN är det ju! (Emil påstår att han inte ens minns det här tillfället, men jag hävdar att det är lögn)

Vem var mest på?

Hmmm….det var nog Emil. Jag var hyffsat cool för att vara jag som lätt blir hysterisk och tjatar sönder alla sådana sammanhang i vanliga fall.

SONY DSC

Skedde några komplikationer?

Ja det får man väl ändå säga, eftersom Emil inte var singel! Men det blev ju bra till slut, som tur va.

Hur skedde dejtandet?

Vi dejtade aldrig direkt. Det låg en lapp i mitt brevinkast en dag, den här:

001

Hur blev ni ihop?

Emil blev singel först och främst, sen kom han in till mig i min lägenhet och sa att nu var vi ihop. Jag blev liksom aldrig tillfrågad om vad jag tyckte, så vi va väl ihop då. Det visade ju sig vara ett himla bra beslut!

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?

Jag är sämst på den här biten för jag vill liksom säga det efter en timme! Men det var faktiskt Emil som sa det först, i duschen, efter typ en vecka.

IMG_0358

Bor ni ihop?

Ja! En månad efter att vi blivit ihop flyttade Emil till Åre i ett halvår. SÅ himla sämst timing! Men när han kom hem igen så flyttade vi ihop och sen dess har vi betat av två lägenheter och två hus ihop.

Vad är hans bästa sidor?

Att han är påhittig och gillar att styra upp saker. Han är världens bästa pappa som aldrig tröttnar och aldrig tycker det är meckigt att sätta på overall och släpa fram hela skidutrustningen. Han tycker väldigt mycket om sin lilla familj och det märks så tydligt.
Sen vet jag att han alltid alltid kommer när jag behöver det. När pappa var sjuk åkte han hela vägen till Karlstad i full snöstorm bara för att jag behövde hans axel att luta mig mot. Sånt gör han ofta, liksom VISAR att han bryr sig.

Och sämsta?

Han är värdelös på att prata om känslor. Det kan reta mig väldigt, men det är bara så han är och som sagt, han är bättre på att visa än uttrycka. Sen är han ganska dålig på att säga att jag är skitsnygg. FAst jag hoppas att han tycker det ändå.

Vad bråkar ni om?

Att jag vill vara inomhus och han vill vara utomhus. Det är typ det enda vi bråkar om.

jul3

Vad gör ni när ingen annan ser?

Slappnar av och är oss själva. Vi är nog ganska annorlunda själva mot hur vi är bland folk. Emil är mycket mer social och öppen bland folk och tystare när det bara är vi och jag är nog tvärtom. Vi gillar att se på tv, ligga i soffan i varsitt hörn och kolla mobilerna. Sen har vi regel att vi alltid äter middag ihop hela familjen och aldrig framför tvn.

Vad ger ni för komplimanger?

Jag är mycket bättre på det än vad Emil är. Säger jämt hur snygg han är. Speciellt snygg är han när vi är lediga och han får ha ”riktiga” kläder som inte är arbetskläder. Han har vansinnigt snygg klädstil!
Han brukar säga att jag har ett gulligt ansikte. Haha, alltid något.

Vilken är din favoritbild på honom?

IMG_4992 (568x800)

Och på er båda?

482046_10150944019806496_137987216_n

Något du vill avsluta med?

Just nu har jag kommit in i någon nykär period och liksom bara vill bita i honom för att han är så jävla fantastisk! Det är den bästa känslan!
Min mamma sa en gång att nyckeln till ett långt äktenskap är inte att man är kär hela tiden, men att man alltid blir kär i samma person igen!

silversaga_varnamo12

1 kommentar

  1. Åh vad fint!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...