Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Färg!

mar 21, 2012 | Kläder, Tankar och Vardag | 20 Kommentarer

Min garderob består till 99% av färgade plagg.
Nu när det är vår, med sopade gator och sol och nästan lite varmt blir jag om möjligt ännu mer sugen på att klä mig i färg.
Men så går man ut på stan, vad möter man? Ett hav av svarta jackor, svarta byxor, om man möjligtvis är lite vågad – mörkgrått.

Folk är rent ut sagt skittråkiga. Eller så är de bara fega, rädda att någon ser dom. För man kan ju inte sticka ut! Det vore ju förfärligt.

Jag gick och köpte ett nytt block, i min gula klänning. Det var en utflykt på max tio minuter och hann ändå höra någon viska att jag ser ut som en kyckling, folk höja blicken över att jag har så hiskeligt skrikiga kläder.
Trist.

Kanske har man svart för att man ser smalare ut då. Det vet ju alla.
Men om man har färg ser man glad ut.

Jag ser hellre glad och skrikig ut än svart, sur och smal!

 

20 Kommentarer

 1. Jag älskar dina färger!! För en ständig kamp för att få in fler i garderoben, men det är svårt. Och svårt är det för att jag är feg. Och för att jag inte litar på min egen smak utan är rädd att det ska skära sig så illa att… att… att vaddå? Folk blir illa berörda?
  Jag inser nu idotin i detta och ska blanda hej vilt!

  (Och nu funkar rss:en!)

 2. SÅ sant!! Färger är bäst! Jag tycker det är skoj att se lite rolig ut. När jag har min stora, knäppa, lurviga, mönstrade jacka på mig kanske jag får en blick eller två, men då har jag ju roat någon 🙂 Och se smal ut, det får någon annan göra haha!

 3. Håller fullständigt med!

 4. Jag använder också färgglada och (ve och fasa, ännu mera skrämmande) mönstrade, ja t.o.m stormönstrade kläder så jag håller med dig till fullo. Det här havet av svart, grått, svart, marinblått och svart är knappast upplyftande och en ytte, pytte liten detalj i nån mörk, mörk, mörk, mörk, nästans svart nyans av nån annan färg gör inte det hela så värst mycket mera färgglatt. SÅ många människor kan väl ändå inte ha svart som sin favoritfärg på riktigt?

 5. Håller med dig, Anna! Jag älskar också massa färg och mönster, allt blir ju automatiskt så mycket gladare och roligare då. 🙂
  Dock har jag även mycket svart och mörkt i min garderob, vet egentligen inte varför. Förmodligen för att det är lätta att matcha och funkar till alla färger. Gillar kombinationen av något neutralt och någon färgdealj.

  Heja dig och din finfina gul klänning!

 6. Haha känner mig träffad, solen brände som bara den då jag, dagen till ära, var klädd i svart från topp till tå. Svart är en glad färg.

 7. Håller med! Dock har jag också mest svart, det är ganska enkelt och passar jämt med allt. Men jag vill ha fler färgglada kläder, man blir ju verkligen mycket gladare av färgglada kläder.
  Fattar inte hur någon kan viska att du ser ut som en kyckling. Du var ju sjukt snygg i den klänningen och man blev ju glad när man såg dig i den. Jag brukar bli glad när jag ser folk i färgglada kläder, mycket, mycket roligare 🙂

 8. Håller fullständigt mé dig Anna.
  Ibland känns det som om jag är ”Färg-gladast” i stan. Men det bjuder jag på 😉
  Det gäller att färga livet, på både in- och utsidan,

  Kram! 🙂

 9. Du äger! Se ut som regnbågen om du vill, jag blir glad om jag ser människor som vågar!

 10. Självklart ska vi fortsätta klä oss i vackra, glada färger! Jag har en hel del färg och framförallt en väldigt färgglad och mönstrad kappa. Varje gång jag har den på mig får jag kommentarer om den…. att den är så fin och glad. Tanterna på tunnelbanan brukar säga att jag är duktig på att sy ( inte jag som sytt tyvärr ).

  Så fram med färger bara! Jag tror att de andra skulle vilja men inte vågar.

  Och sist vill jag bara peppa dig med ditt företagande och målande. Fokusera och tänk framåt, det kommer att gå galant för dig! Hoppas jag kan beställa ett porträtt av dig en dag.

  Vårhälsningar!

 11. Värst av allt är lunchtid i min stad. Då ger dom sig ut på gatorna i grupp, alla i jackor som skiftar från mattsvart till mörk mörkbrun på sin höjd.

  Jag får mycket glada tillrop för mina färgglada kläder och mest av dem som själva alltid går i svart. Kanske ligger det i självkänslan, att man vill men inte vågar eller att man inte skulle kunna känna sig trygg i färgglada kläder. Det skulle vara synd isf.

  Men modet bjuder just nu på en massa färg så vem vet? Gatorna kanske sprakar till liv snart?:)

 12. Väldigt icke-kyckling-lik klänning måste jag säga…
  Jag kör färg. På skorna!
  Mina chockrosa glansiga Dr Martens räddar mitt liv.

  http://prinsmos.se/, Moa som går på min skola är typ färggladast i världen. Hon lyser upp korridorerna!

 13. Haha, vad är det för konstigt folk som bor i din stad?
  Nä, uscha va trista!
  Din gula klänning är ju bara gul och fin och sommrig?
  Konstigt folk…

  Fram med färg och pillerill och glöm bort vad folk kanske kan tänkas tycka om dina färger.

 14. Personligen älskar jag svart, men inte är jag sur för det. Skulle jag se nån med så vacker gul klänning skulle jag bara le för att det är fint på andra. Som en liten mark-sol 🙂

 15. Åh, jag älskar både färg och svart. Men mest färg.. Det beror lite på dagsformen hur jag klär mig. Men helt svart är jag sällan, då känner jag mig lite tråkig. Isf måste jag addera färgglada strumpor eller en väst =)

 16. Ha, jag brukar få höra att jag klär mig som ett dagisbarn (av min äldsta). Annars får jag faktiskt mest glada tillrop för äppelgröna eller cerise strumpbyxor osv. Och visst är det trist med en hel perrong av svart- och gråklädda, dessutom med kläder från samma kedjor och ofta en lika grå uppsyn.

  Jag skiter i märken och mode, men den armé av orcher man oftast möter i t-banan är sannerligen inte estetiskt eller humörmässigt upplyftande. Att sen varje individ har rätt att ha på sig korpsvart eller grått dag ut och dag in, det är en annan femma, det är när det blir massverkan som det blir trist att se på.

  Men andra är ju inte till för att roa mina ögon, liksom. Tur man ibland ser nån med äkta rött hår i alla fall och får vara glad en stund eller en kulturtant (hur länge man nu får säga ordet, det var visst olämpligt att säga det, det är nedsättande, läste jag nyss). Själv säger jag det med kärlek, så då borde det väl vara okej, eller?

 17. Jag Älskade din outfit, världens peppkläder! Hade jag sett dig gå förbi i min stad hade du förgyllt min dag!

 18. jag brukade bara köpa svarta plagg för att det är snyggt och jag inbillade mig att det var originellt… nu har jag börjat med att vissa dagar slänga på mej alla möjliga färger och mönster samtidigt. det är kul.

 19. Fortsätt vara färgglad och ”skrikig”! 🙂 Man blir så glad av färg.
  Själv satte jag igår på mig en mörkfrå klänning, svarta leggings och en ljusgrå tröja. Sen tittade jag mig själv i spegeln och insåg att jag såg så jävla tråkig ut! Fast samtidigt tycker jag väldigt mycket om grått! Men lite färg hade inte skadat!

 20. Själv gillar jag svart och andra mörka färger när det gäller mina kläder. Alla gillar helt enkelt inte att gå klädda i färgglada kläder, men inte är man tråkig för det.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...