Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Föräldraledighet!

maj 18, 2015 | Allmänt | 7 Kommentarer

Föräldraledighet är en het potatis minst sagt. När jag skrivit om det tidigare har jag fått arga mail där folk tycker jag lägger mig i deras liv när jag säger att jag tycker man ska dela lika på ledigheten.
Så nu ska jag inte skriva mer om det. Nog om det, som vi brukar säga.

Men, jag får ju både ha och äta kakan så att säga eftersom jag både är hemma och jobbar varje vecka.
Det bästa med att vara hemma med Knut är:

-Den där kärleksvågen som sköljer över en när man ser honom i sandlådan med sin spade eller när han går in i sitt tält och sätter på Astrid Lindgren musiken.
– Äta mat ihop. Min bästa stund r när Knut äter. Han är så jädra gullig när han sitter där bredvid och tuggar på sin macka och skrattar så det flyger smulor över hela bordet.
– Sova middag. Jag kör fortfarande på devisen ”jag sover när han sover”. Så jädra gött att få sova två timmar mitt på dagen.
– När han lär sig något nytt. Som härom dagen när han lärde sig att stapla alla klossar på varann och man ser hur himla nöjd han är när det funkar.
– När han vaknar på morgonen och man hör hur han ligger i sitt rum och pratar för sig själv och när man tar upp honom är han alldeles rufsig och varm.
– Hänga med de andra mammorna. (detta trodde jag aldrig att jag skulle uppskatta så mycket som jag gör)

Det bästa med att vara på jobbet:

– Jag kan dricka kaffe utan att oroa mig för att någon ska välta ut det.
– Jag kan få ha det alldeles knäpptyst runt mig om jag vill.
– Jag kan stryka saker på min to-do-lista vilket gör att jag kan sova bättre på kvällarna.
– Kunna släppa allt med Knut helt och hållet och bara vara Anna. Jag vet ju att han är i väldigt trygga händer hos Emil.
– Lunch. Att äta lunch ihop med någon utan att slänga i sig maten är svårslaget.
– Få klä på sig. Det får jag visserligen när jag är hemma också, men det känns lite mer på riktigt när man går till jobbet.

afterski

7 Kommentarer

 1. Först och främst: Jag tycker att man ska dela lika på föräldraledigheten. Nu har någon annan sagt det, så slipper du få skället den här gången Anna 😉

  Nu till min fråga: När flyttade ni Knut till eget rum? Jag så någon gång på instagram att han (åtminstone då) fortfarande vaknade på natten, så jag undrar om det är värt att gå till ett annat rum i det läget? Hos oss står spjälsängen fortfarande i vårt rum, men jag längtar efter att få det tillbaka…

 2. Word på att dela lika! Gjorde vi med båda våra barn. Jag hade aldrig skaffat barn med någon som inte stått på sig (om nu det hade behövts) om att FÅ dela lika. Har fått många ”försvarande” kommentarer på det många som måste förklara varför nu dom inte kan dela lika och frågor på hur jag som mor ger upp min rättighet att vara ledig (vafan?!)
  Vi delar självklart lika, för våra barns skull, för vårt samlivs/förhållandes skull för hela familjen!

 3. Vilken fin banner! (Visst heter det så?!)

 4. Jag tycker också att det är viktigt att dela på föräldraledigheten 🙂 Visst, det kanske kan vara svårare att pussla ihop i ibland men helt klart värt det! Jag förstår inte riktigt när en del personer vill ha hela föräldraledigheten själv, oftast är det ju två föräldrar inblandade… Jag tycker verkligen att jag får det bästa av två världar när jag är hemma med vår bebis och jobbar parallellt. Dessutom märker jag att jag och min sambo inte bråkar om saker som andra i föräldragruppen bråkar om då vi båda vet hur det är att vara hemma ensam med en bebis. Men men nu skulle det ju inte diskuteras 🙂

  Jag funderar också på det där med eget rum. Vår bebis är inte så gammal än så det är inte aktuellt med ett eget rum då vi tar upp honom på natten. Men jag funderar ändå på när andra börjar ungefär? Det är ju såklart olika! Men ändå intressant att höra om.

 5. men så fin banner! Superfina Anna!

 6. Wow vilken snygg banner/header!! Du är privilegierad som kan dela in barnledighet och jobb i lagoma portioner och du verkar göra det absolut bästa av det. Underbart!!

 7. Supersnygg header!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...