Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Föräldraledighet!

feb 24, 2016 | Bebis | 2 Kommentarer

När jag blev gravid så visste vi direkt att vi skulle dela på föräldraledigheten. Minns inte ens att det var någonting vi pratade om utan det var så självklart från början att jag inte bara kunde släppa mitt jobb ett helt år (eller mer för den delen).
Att vara egenföretagare kräver väldigt mycket av dig som person och det tar ofta flera år att jobba upp en kundkrets så att bara säga nej fanns liksom inte med på kartan.
Emil höll precis på att byta jobb och lyckades med att få den eminenta lösningen att han var hemma två dagar i veckan vilket han var ända tills Knut började på dagis, när han var 1,5 år. Detta hade han med som krav redan vid anställningen.
Jag tror att fler företag gärna skulle gå med på det om man bara frågar, då slipper de kanske anställa en vikarie, man tappar inte jobbet och projekten helt och man är fortfarande med i gänget. En superlösning om den går att få till!

Detta gjorde att Emil alltså var hemma redan när Knut var fyra veckor gammal och jag var således på jobbet redan då.
Jag hade en fördel med att jobba hemifrån då så även om jag hade ammat hade det funkat bra. Jag bara gick ner i källaren, stängde dörren och informerade Emil att jag numera var på jobbet och han fick inte störa.
Jag jobbade två dagar i veckan och Emil jobbade tre.
Om vi hade fått barn igen hade vi gjort precis likadant. Möjligtvis att han jobbade två och jag tre.
Men det läskigaste med att få ett barn till (om det nu skulle bli så, just nu = noll sugen) är just att va mammaledig igen!
Jag behöver mitt jobb för att kunna må bra och fungera har jag märkt. Så jag trivs ypperligt just nu, med att både få kakan och äta den!

IMG_7451

 

 

2 Kommentarer

  1. Alltså man har ju rätt att vara föräldraledig från en anställning på heltid till att barnet är upp till 18 månader. Men även på deltid, antar jag. Därefter får man förkorta sin arbetstid med upp till en fjärdedel tills barnet är max 8 år – men statliga och en del andra arbetsgivare har 12 år som gräns. Om det inte finns nåt skumt undantag för deltidsledighet för ungar under 18 månader, är det inte en fråga om att gå med på något för arbetsgivarens del. It’s the law! Däremot kan det vara knepigare om man söker ett vikariat, för då förväntas man nog vara tillgänglig under den period som anställningen avser. Men så hör ni det alla pappor därute, missa inte chansen att vara med er avkomma 🙂

  2. Vi hade också tankar på att dela vår föräldraledighet. Dock blev det ingen föräldraledighet att dela på i och med att vår graviditet körde sig efter halva tiden.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...