Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Förlossningen & Minikillen!

feb 21, 2014 | Bebis | 69 Kommentarer

Ja ni, var börjar man när man ska beskriva det största som finns?
Vad är början egentligen?

Jag knarkade förlossningsberättelser när jag var gravid, läste allt jag kom åt med skräckbladad förtjusning. På både gott och ont, jag hade bilder om saxar och bedrövliga scenarion i huvudet när jag väl åkte in, men min historia blev inte alls som de jag läst.
Såhär gick min förlossning till:

1

Jag vaknade vid tre på natten av att jag fick lite ont när jag vände mig  i sängen men eftersom det inte var någon ovanlighet så brydde jag mig inte så mycket om det. Sen gjorde det lika ont igen när jag vände mig åt andra hållet och när detta upprepat sig sisådär fem gånger gick jag upp. Jag laddade ner en värktimer till mobilen men tänkte att detta bara var inbillning, för så himla ont gjorde det ju inte. Enligt appen, att de kom med tio minuters mellanrum.
Gick och la mig igen men de kom tätare och tätare och snart var det bara fem-sex minuter mellan varje värk.
Jag ringde förlossningen och fick tipset att ta två alvedon och avvakta. Jag ställde mig i duschen och Emil åkte till jobbet med orden: ring om det blir värre (nu var klockan 06.40 ungefär)
Tio minuter efter att Emil åkt ringde jag och sa (lätt panikartat): kom hem igen!
Ringde förlossningen igen och hon sa att jag skulle komma in. Nu hade jag värkar med fyra minuters mellanrum och var fortfarande helt övertygad om att det bara var inbillning. Även om det gjorde ont så trodde jag värkar skulle göra betydligt ondare än så! (kanske bra med skräckhistorier trots allt)
Vid 07.30 kom vi in till förlossningen.

2

Blev uppkopplad på ett CTG (heter det så?) och de gjorde en undersökning och det visade sig att jag va öppen fyra centimeter.

10

Förstod att jag var tvungen att säga hejdå till magen (vilket inte  var särskilt svårt) herrå!

3

Vi blev flyttade till ett förlossningsrum på en gång och barnmorskan sa: du kommer föda barn idag!
Jag började med att bada, i typ två timmar. Vid varje värk så spolade Emil kokhett vatten på min rygg (tyckte värkarna bara gjorde ont i korsryggen, ingen annanstans) i badet kändes de knappt alls.

4

Sen fick jag prova lustgasen. Jag var livrädd att jag skulle må illa vilket jag inte gjorde som tur va. Jag hade hört att lustgasen är toppen och känns som en helkväll på Harrys när det snurrar sådär härligt. Den som sa det har uppenbarligen aldrig varit på Harrys med mig för jag tyckte inte det snurrade det minsta och var nästan lite besviken.

5

Lite sliten och nervös, hoppandes på en pilatesboll.

6

Ytterst peppad blivande pappa!

7

Vips var klockan ett och jag var fullt öppen (gick ju hur smidigt som helst och jag fick tjata till mig epidural för barnmorskan tyckte jag klarade mig så bra utan, men jag hade ju liksom snöat in på den där himla epiduralen) På tal om epidural så gjorde det så vansinnigt ont att lägga den, det var hundra gånger värre än värkarna (men han sa att jag va ett undantag som tyckte det gjorde så ont, att de flesta inte känner det alls) men ack så skönt när den började verka! Kändes inte ett dugg att ha värkar då.

8

Sen blev klockan 13.15 och plötsligt började krystvärkarna! De gjorde däremot en smula ont (en ”smula” är en klar underdrift)
Jag som trodde mig vara en ganska cool person när det kom till smärta skrek som en gris men det var för att jag tog i så. Det kändes ju som det inte hände det minsta och jag skrek till barnmorskan att det här går ju för fan aldrig!

9

Men efter en halvtimme och sisådär tio krystvärkar senare som kom han! Bara sådär!

11

Det visade sig vara en liten minikille!
Eftersom jag haft så stor mage och legat på övre kuran hela tiden var jag övertygad om att jag skulle få en megabebis! Dock kom han ju nästan tre veckor för tidigt och enligt barnmorskan var det en himla ”syndaflod” av fostervatten som forsade ut när hon tåg hål på hinnorna. När de sa vad han vägde kände jag mig så lättad, har varit rädd för att behöva föda fram en jättebebis (fast vid det här laget var ju förlossningen över så det hade ju inte spelat någon roll då)

12

Mycket stolt pappa!

15

Sen kom de in med den efterlängtade brickan. Vi var vrålhungriga fast när maten väl kom kunde jag knappt äta, ville bara ligga och kolla på lilla bebisen!

13

Vi blev flyttade till BB och där stannade vi tre dagar. De tre dagarna satt vi såhär 90 % av tiden, pussande och snosande. Alltså bebishuvud, finns det nått mjukare och gulligare?! Skulle vara små ludna axlar då.

17

Väl hemma igen!
Så himla konstig känsla, så annorlunda och omtumlande med samtidigt det mest självklara i världen. Jag kan liksom inte släppa hur bra allting gick, att han finns och lever och att det gick så lätt!
Ungefär såhär sitter jag hela tiden, sägandes att herregud jag har ju världens finaste unge!! Tänk att vi har ett fint litet hus, hann köpa en ny bil (hämtade samma dag som vi åkte hem från BB, så det var i grevens tid) att jag fått barn och gift mig med världens bästa man och ja, sådär håller jag på och ältar och jublar och lyckogråter om vartannat.

16

Så, vad heter han då?
Knut såklart!
Världens finaste lilla Knut!

Förut satt jag och Emil ihop med en ring, nu sitter vi ihop med en Knut!

 

 

 

69 Kommentarer

 1. Men vilken underbart söt liten kille! Grattis till er! Namnet Knut var en riktig fullträff!

 2. Åh vad härligt att läsa att det gick så bra för dej! Och så sött namn lillfisen fick! Grattis till hela familjen!

 3. Men fina, fina! Namnet Knut ligger på topplistan i mitt hushåll också <3

 4. Stort grattis!
  Så roligt att få ta del av er berättelse, och peppande att det gått så bra!
  Ha det så gott!

 5. Så härligt Anna! Stort grattis, va skönt att det gick så fint för dig! Knut alltså, härligaste namnet!

 6. Åh, så fint att få höra om hur Knut kom till världen och hur ni har det! Visst är det väl en märklig känsla att plötsligt sitta där med ett alldeles nytt, pyttelitet liv och känna att det är både läskigt och omtumlande och helt självklart på samma gång. Ser fram emot att få läsa mer om ert nya liv tillsammans! Stor kram från Malmö

 7. Åh, vad glad jag är att allt gick så bra. Och Knut är ju ett helt ljuvligt namn! Och vacker är han också, gossen. All lycka önskar jag er i livet!

 8. Tack för en intressant förlossningsberättelse! Jag tycker det är så fascinerande att läsa sådana, trots att de inte är aktuella för mig ännu (eller kanske just därför). Än en gång, grattis till er alla! Det är extra roligt att få läsa hur bra allting har gått och hur glad du är med tanke på vad du tvingats gå igenom tidigare. Ha en skön mammaledighet eller vad det nu blir för en hårt arbetande företagare! 😉

 9. Stort grattis till nya familjemedlemmen och tack för att du delar med dig av din berättelse och dina erfarenheter!! <3

 10. Så fin! Och så fint skrivet!

 11. Stort grattis och härligt att allt gått så bra, njut nu! Min son Knut hälsar att ni valt ett mycket bra namn!

 12. Jag bara log när jag läste namnet, så symboliskt och fint!

 13. Så underbart! Helt fantastiskt!

  Välkommen till världen, Knut!

 14. Grattis!! Namnet Knut verkar passa grabben perfekt. Söt är han dessutom.

 15. Super grattis till er! Han är fantastisk!

 16. Lyckotårar!! Så stort grattis till er! Bra kämpat 🙂

 17. Vilket sött namn! Jättestort grattis! Jag ska själv föda barn om sisådär en månad och det känns jätteskönt att ha läst om din förlossning som absolut inte kände skrämmande, skönt att inte bara ha skräckberättelser i bakhuvudet 🙂

 18. Men Åhh!! Blir helt tårögd av lycka! I sista meningen brast det. Så fint! All lycka till dig och din lilla familj! 🙂

 19. Gud vad glad jag är för er skull! Fick något i ögat när jag läste, alltså…

 20. Så alldeles underbart!! Hoppas du/ni får vara i ert lyckorus länge, länge:)

 21. Stort grattis!! Alltså den där känslan, kan fortfarande komma ihåg den. Lyckokänsla och hur tiden liksom bara stannar. Man är i sin lilla bubbla. Vi mot världen!! Underbart…Lycka till och njut för det går så otroligt fort från liten till stor.

 22. Åååh! Tårarna jag får i ögonen! Han är fantastisk! Grattis! Är fett avis på er just nu. Den där första gången och första tiden hemma är så gaaalet speciell. Kram!

 23. Åh, grattis! Vad roligt att läsa och vad skönt att det gick så bra. Kul att du fick en så bra upplevelse och bra jobbat 🙂

  Nu längtar jag verkligen efter att få snosa på en liten bebis och mjukt hår och babyhull!!! Knut ser helt ljuvlig ut <3

  Kram på dig

 24. Vilket fint namn! Grattis till er båda, till att ha fått er alldeles egna lille guldklimp!

 25. Världens största grattis Anna! Så härligt att läsa att allt gått bra!

 26. Men åh! Sista meningen, jag dör, så fint!!

  Och så härligt att du/ni fick en så bra upplevelse, man är ju så nervös innan, skönt att vara på ”andra sidan”.

  Lycka till nu!

 27. Härlig berättelse med ett toppenslut. Tyckte mycket om barnmorskan Ulrika när jag låg på förlossning/BB. (I smyg hoppades jag att hon skulle vara med när jag snittades/födde, men typiskt nog jobbade hon inte då men det gick ju bra ändå ).

 28. Wow! Stort stort grattis!!! Han kom ändå, inte alltför långt efter det där med viktstoppet! Skönt! Så himla roligt att läsa att du hade en positiv förlossningsupplevelse! Det är ovanligt har jag förstått, för när folk hör att man tycker det är världens bästa grej att föda barn vill de bara berätta sina hemska historier, så håll hårt i din och fortsätt peppa andra! 😉 way to go, sjukt bra jobbat! Och sjukt fin bebis! Det första jag tänkte var att han är väldigt lik din pappa (som vi fått se på bilderna) det måste ju kännas hur fint som helst! Kram och grattis igen!

 29. Supergrattis till Er! Du skriver så fint. Härliga bilder, vissa med ovanliga men härliga perspektiv. Att fota vågen med Knuts vikt är coolt. Grattis igen! Kramar

 30. Åh Knut, herre gud så fint!!

 31. Vilket himla fint inlägg. Stort grattis till er fina lilla Knut.

 32. Åh..så roligt för er. Gratulerar till er fina familj..så fint att ni sitter fast med Knut oxå..
  Man blir glad när man er och minns tillbaks i tiden. Nu är våra barn 20, 23 och 27 år. Jag kan inte begripa vad tiden rusar… Och min man har jag haft vid min sida i 33 år.
  Kramar från Dalarna.

 33. Grattis!

 34. Grattis till helt galet söt bäbis! 🙂
  Glöm inte att kolla in Dunstan babylanguage! Det hjälpte mej enormt!! Plötsligt förstod jag bäbisen och det var helt fantastiskt att förstå att det finns olika skrik för olika saker!
  På youtube finns olika lektioner, Lessing 1, 2, 3 tror jag det var.
  Är lite ledsen att jag inte hade denna kunskap när mina andra barn var små. Det hade underlättat en hel del!
  Googla även på Dunstan. Hon har varit med på Oprah bland annat och när hon var med där kan man också se på youtube.
  Bästa redskap ever! Du får inte missa!
  Kram Katti

 35. Så himla fint, ligger och småbölar. Grattis till Knut!
  Mitt första barn var också väldigt liten, 2190 vägde hon. Idag är hon 13 bast, lång som en tall och kaxig som en tvättbjörn 🙂

 36. Stort grattis! Fick själv en son i september, det är det bästa någonsin!

 37. Bra gjort! Och vad skönt att det gick så fort. Låter som en toppenförlossning.
  Välkommen Knut!

 38. Gratulerer! Dere har virkelig fått en herlig liten Knut:o)

 39. Hej! Grattis! Jag har en jättefin vän som är serietecknare och konstnär och han heter Knut, så jag tror det är ett bra namn!!

 40. Sånt himla stort grattis och vad skönt att allting gick bra! Snart är det ett år sedan vår lilla dotter kom till världen. Jag läste nästan inga förlossningberättelser innan, men nu efteråt så tycker jag att det är så himla fint att läsa, höra och prata om. Blir alltid helt gråtmild och rörd. Kan längta tillbaka till den första skälvande tiden, när världen krympte och allt som var viktigt var vi tre och det kändes som att tiden stod still i vår lilla värld. Tack för att du delar med dig. Och grattis igen.

 41. Så underbart att läsa! Nu fick du mig att faktiskt längta efter min förlossning i juli <3 Knut är ett underbart namn som passar er sååå bra! Stort grattis till en fantastisk liten kille!

 42. Så roligt att er lille plutt äntligen är här. Stort grattis till Knut och att förlossningen gick så bra. Tre veckor innan beräknat BF, det är på dagen vart jag är idag, hjälpes, ungen kan ju komma när som helst =). Men känner mig uppmuntrad av att läsa din historia. Lycka till med allt!

 43. Stort grattis till er båda! Vad skönt att höra att allt gick bra för dig. Massa lyckopepp och kramar från mig till er

 44. Massa grattis! Lipar ögonen ur mig för att det är så fint.

 45. Men åh, bästa! Börjar ju nästan lipa här! Massa grattis!

 46. Grattis, vad fint och underbart!!

 47. Men alltså, så himla söt och fin liten Knut.
  Ludna små bäbisaxlar kan få mig att längta efter ny liten bäbis.
  Plus: lustgas fick mig enbart att tänka på krogkö med för många öl och torr mun. Gav mg inget.

  Heja dig! Grattis till er nya familj!

 48. Åh! Hej Knut, vilken fin förlossning du bjöd på. Välkommen ut och grattis mamma och pappa.

 49. Massa grattis till er! Finaste familjen! Och vilket oerhöert sött namn han har 🙂

 50. Grattis! Härligt att läsa 🙂 ni är så värda det här!

 51. Grattis till eran lille minikille, namnet känns så självklart på något sätt. Och han är verkligen jätte söt <3

 52. ÅH GRATTIS!! Både till en fin förlossning och fin bäbis! Väntar vårt första barn i maj och jag blri så glad när folk delar med sig av förlossningsberättelser som är positiva och din är nog den finaste jag tagit del av, blev lite blöt i ögat här på jobbet 😉 Lycka till med allt första tiden!

 53. Vad fantastiskt allt låter! 🙂 Stort grattis till er! Underbart! <3

 54. Ååh så himla jättegrattis till er!
  Och Knut, kunde namnet passa bättre? Asbra ju!
  Ta hand om er!

 55. Tårarna rinner! Vet precis hur det känns, jättefint <3

 56. Hurra!!! Välkommen finaste lilla Knut!!! Bra jobbat mamman!!!

 57. GRATTIS ju!!! Blev bra överraskad när jag klickade in på bloggen! Har blivit så van vid att du är gravid så min hjärna tänkte nog att du alltid skulle vara det, men åh vad söt! 😀

 58. Hurra! Grattis 🙂

 59. Stort grattis!! Sitter här alldeles tårögd, har följt din blogg så länge och det är så himla fint alltihopa. Finns inget vackrare än nya små minisar.
  Kram

 60. Åh vilken fin motvikt till alla skräckberättelser! Grattis till lilla familjen!

 61. Underbart söt och en sån fin betydelse på namnet! Ni är bra bra ni två… och nu ännu bättre som tre. ^^ Grattis i massor!

 62. Ett jättestort grattis igen! Så skönt att ni verkar må bra och ha det bra! Allt gott till er!

 63. Ååh, grattis! Så underbart megajättehärligt! 😀 Och fint namn också!

 64. Stort grattis till er!

 65. Alldeles alldeles underbart!
  Välkommen du lilla pyre och stort grattis till er.
  Anna – superhjälten!

 66. Stort grattis och vad skönt att det gick så bra! Det var du värd efter din tuffa graviditet… Själv drogs jag med värkar som gjorde så ont att epiduralen inte kändes alls. Och inte fick de dit den innan det var dags att krysta heller, men det är en annan historia.

  Stort grattis igen! Ta hand om varandra under denna första omtumlande tid! Och kommande omtumlande år, själv är jag uppe i tre och det tumlar på rätt så bra ännu…

 67. Stort grattis och hjärtliga hälsningar från Tyskland (Berlin)!
  I love reading your blog in awhile and now it was such a joy to see sweet little Knut in your arms! <3
  All the best!!!

 68. Åh, läser detta inlägg ännu en gång och blir så himla lycklig för er skull! Grattis grattis grattis!

 69. Stort grattis!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...