Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Håret!

aug 15, 2019 | Hår | 9 Kommentarer

Det värsta med att få barn är inte smärtan, eller det faktum att man ser ut som en hoppborg med pyspunka efteråt, utan att tappa håret.
Några månader efter att jag fått Knut så började jag tappa hår. Minns att jag tappade mycket, gav upp och klippte mig kort och sen tänkte jag inte mer på den saken.

Den här gången, när jag inte ammade en enda dag tänkte jag att det kanske skulle bli bättre (det sägs ju att håravfallet ökar efter amning) men icke.
Runt nyår började jag tappa massor med hår och sen dess har det bara fortsatt.
Jag har ganska tunt hår och ganska höga flikar av naturen men nu är det extremt.

Varje gång jag drar handen genom håret så lossnar säkert 20 hårstrån, dvs inte mycket kvar på huvudet efter åtta månader.
Det här är så extremt jobbigt!
De flesta åkommor kan man ju bota eller göra något åt men det här är liksom bara att gilla läget och se hur håret lossnar mer och mer!

Jag har såklart pratat med min frisör om detta som säger att det inte är så mycket att göra något åt men att det säkert växer tillbaka sen.
Att klippa sig kort är ett alternativ men de frisyrer jag gillar har ändå ganska mycket lugg och det är där jag tappar som mest hår, så det hade bara sett ännu värre ut med kort.
Att sätta i löshår går inte riktigt heller eftersom jag knappt har nått att fästa håret i.
Så nu vet jag inte hur jag ska göra.

Så otroligt ytligt problem, det är ju bara hår, men jag tänker på det här jämt och har på riktigt en väldig ångest varje gång jag ser hur handfatet blir alldeles fullt av hår när jag borstar håret.
Sitter ni inne på några mirakelkurer som funkar?
Äter B-vitaminer som jag hört ska vara bra och använder Olaplex schampo och balsam, så jag har verkligen gjort vad jag kan på den fronten.

Ska till frisören nästa vecka, förhoppningsvis lyckas vi klippa en frisyr där det inte blir så uppenbart att håret rasat av.
Snälla, kom med kloka råd nu!

 

9 Kommentarer

 1. Silicea! Gud vad mitt hår och mina naglar växte mycket. Bästa tipset jag har. <3

 2. Detta har jag sett florera runt på bloggar. Jag har inte testat själv så vet ej om det funkar. https://www.lyko.se/nioxin

 3. Jag kan ha fel, men har för mig att det inte är så att man efter graviditet börjar tappa mer hår, snarare att man under graviditeten slutar tappa hår (därav alla ”omg, har så fantastiskt hår och underbara naglar nu när jag är gravid!”). När man sen inte är gravid längre gör sig kroppen av med allt hår den inte har gjort av med på nio månader. Och sen kommer det nya håret, på en del av oss ser det inte klokt ut ???? Men det är väl bara att vänta ut det hela, antar jag.

 4. Hej Anna,
  Jag förstår ditt problem, jag har till att börja med ganska tjockt hår men har också tappat mycket hår efter jag har fått båda mina barn. Jag har klippt av mig håret kort båda gångerna, köpte senast en pixi med längre lugg.. kändes lite skönt att börja om. Jag tycker kort hur kan burras upp mer och ser sällan lika tunt ut än om det är långt. Då passar ju väldigt bra i korta frisyrer. Men ett annat tips är att äta hår kur som jag gjorde för ett tag sen, https://www.svenskhalsokost.se/skip-har-hud-och-naglar-pantoten-plus-silica?gclid=Cj0KCQjwhdTqBRDNARIsABsOl98OhjjgCbygl_UupDz6P0jiurYFX__NHslfzbTkTnad7CrPT_YbJhoaAoo7EALw_wcB

  Lycka till med håret!

 5. Jag äter silica forte som är ungefär detsamma som Julia skriver. Blev väldigt tunnhårig i samband med en sjukdom och silica har hjälpt mig mycket Det är ju ingen snabbkur, men håret blir mycket bättre.

 6. Jag tipsar också om Silicea, märke en tydlig skillnad efter två-tre veckor. Sen har resultatet dämpats men jag kan ändå se efter drygt sju månader att håret närmast hårbotten ser ut att må bättre än längderna.

  Sen har jag hört att hårtappandet är en sen chockreaktion för kroppen efter förlossningen. Om det stämmer vet jag inte.

 7. Jag rekommenderar Pantogar/Pantovigar som jag upptäckte via inredaren Andrea Brodins blogg. Det funkar verkligen, håret växte sjukt fort (fick även raka benen oftare haha). Säljs tyvärr inte i Sverige, men finns på många apotek i Europa. Värt att googla, kolla tex Amazon/Ebay. Lycka till!

 8. Har jobbat som frisör länge länge och det mina kunder pratat om som verkat funka bäst för dom mot håravfall är Dyrt men effektivt!

 9. Silica tabletter!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...