Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Hösten!

aug 18, 2016 | Tankar och Vardag | 1 kommentar

Jag försöker intala mig att det är höst (jag tycker så mycket bättre om höst än om sommar) så varje dag klär jag på mig massor och sen svettas jag ihjäl på kontoret eftersom det då och då kommer slängar av högsommarvärme när man minst anar det.

Jag älskar höst. Har alltid gjort. Det känns som en nystart, ett nytt kapitel och man får liksom ladda om och bara slänga sig ut.
Den här hösten kommer bestå till stor del av barnbokstecknande vilket känns både läskigt, stort och väldigt väldigt roligt.
Det är alltid lite skrämmande att hoppa ut i något nytt och okänt, men det är väl då man utvecklas antar jag. (det är alltså inte MIN bok, jag bara illustrerar den, så ni vet)

Under tiden jag tecknar ska jag lyssna igenom alla Tove Janssons böcker på Spotify (TACK Sandra för höstens bästa tips!) trots att jag har läst dom hundra gånger minst.
Min absoluta favorit är Pappan och havet. Snälla ni kan väl lova att ni lyssnar på den?
Speciellt fint är det när mamman målar en trädgård på väggen och försvinner i den. Förstår precis känslan.

Nästa vecka kommer förhoppningsvis vår bänkskiva till köket och resten av renoveringen kan äntligen fortsätta. Det har stått mer eller mindre stilla nu i 8 veckor (!!!) i väntan på den där himla skivan.
Längtar så efter att få ställa blommor i köksfönstren igen.

Andra saker jag har inplanerade den här hösten är att färga håret ännu ljusare (Med vänlig hälsning kvinnan som aldrig kan bestämma sig), gå runt i stora stickade tröjor (varje år, samma sak. I nån romantisk dröm om att sparka löv a´la Tomas Ledin) åka till Stockholm och visa skisser för författaren och redaktören, dricka rödvin med Johan och prata om viktigheter på nått flott Stockholmsställe, köpa hem massvis med nya pennor så jag kan teckna och teckna och teckna (kommer såklart fortsätta med era beställningar parallellt med boken!) och så ska jag klä på Knut alla hans fina hemstickade tröjor, sätta på honom mössa och pussa sönder hans små röda kinder.
Jag ska börja dricka te igen och trassla ihop benen under filten i soffan med Emil, köpa ljung och planera i krukan på trappan och börja ha mössa igen.

Åh älskade höst, som jag längtat efter dig!

ebba-elise

 

1 kommentar

  1. Älskar också hösten, det är min favoritårstid. Gör precis som du, klär mig i tjocka kläder men blir alldeles för varm för den där härliga höstkylan har inte riktigt kommit än^^
    Väldigt fin bild!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...