Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Kärleken!

nov 1, 2012 | Tankar och Vardag | 11 Kommentarer

Igår satt jag och Emil och tittade på Bonde söker fru (mitt favoritprogram!) och sen började vi prata om det här med kärlek.
Hur gigantiskt stort det är egentligen (ursäkta att det låter klyschigt), som en naturkraft nästan! Man har inte en chans att stå emot, det bara slår omkull en som en jättevåg, oavsett hur stor och stark man är tror sig vara så är man chanslös.
Om man inte vet hur jag menar, så har man nog aldrig varit riktigt kär.

Vi pratade om hur himla stort och läskigt det är egentligen, för ska man verkligen kunna bli jättekär i någon, så måste man släppa på kontrollen helt. Man kan inte ha kontrollerad kärlek där man bestämmer hur lite eller mycket man ska känna. Då blir det aldrig på riktigt.
Så när man gör det, släpper på garden helt, står där helt försvarslös och blottad, då är man oerhört sårbar. Det är det som är det läskiga, att man måste visa sig totalt avskalad för att kunna få samma sak tillbaka. Men samtidigt riskerar man att bli så bränd att man inte orkar resa sig upp igen.

Detta har jag vridigt och vänt på nu halva natten. Att jag vågat gifta mig, stått upp framför alla släktingar och vänner och sagt att jag ger dig allt, varenda liten milimeter av mitt ömtåliga lilla hjärta är ditt och du har full frihet att göra precis vad du vill med det.
Du kan stampa på det och mosa det totalt, förgöra mig och tillintetgöra mig.
Eller bara ge mig ditt eget hjärta i retur.

Så nu står vi här, med varsitt litet hjärta i handen och ska göra det bästa av det hela. För finns det egntligen någonting så fint som att få någon att älska en så mycket, att han är beredd att offra det dyraste han har, bara för mig?

11 Kommentarer

 1. Otroligt vacker bild på er, och sant om kärleken=) Du har en sån egen och snygg stil i måleriet=D

 2. va fint… och så sant..

 3. Kärlek är himla fint när man hittat hem! 🙂

 4. Fint skrivet, Anna, och sant! Jag känner igen känslan av att man inte kan stå emot. När jag träffade min man (känns fortfarande lite konstigt att skriva ”man” efter ett år som gifta…ordet är så vuxet!) såg han inte alls ut som jag hade tänkt mig men jag ville ha honom ändå. Det är värt sårbarheten, när man får dela vardagens köttfärssås med någon man älskar och som älskar en tillbaka.

 5. Oh. Vad fint. Kärleken är verkligen mäktig. Skrämmande dock. Det kan vara det bästa och finaste för någon, samtidigt som det är någons mardröm.

  Vill ni ha barn i framtiden?

  Ds. Ni är såå fina! Kram 🙂

 6. Ser framför mig hur ett par händer omsluter ett hjärta, ett riktigt du vet, inget perfekt sagohjärta. Kan jag inspirera dig till en illustration kanske?

  Håller i övrigt fullständigt med om din reflektion ovan, precis så är det!

 7. Så fint, så sant.

 8. Vilken fin text! Den träffade mig precis i hjärtat! Kanske för att jag själv står där och håller krampaktigt i kontrollen och inte vågar släppa på den! Fick mig en tankeställare, tusen tack för att du delar med dig!

 9. FINT skrivet!
  (å sant äre också).

 10. magnificent publish, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not notice this. You should continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

 11. Så kloka funderingar du har, jättetack för att du delar med dig! Ni verkar ha hittat riktig kärlek och den ska ni vårda ömt.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...