Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Kläder!

jun 18, 2016 | Kläder | 1 kommentar

HIttade den här finfina klädlistan hos Flora och jag liksom bara älskar kläder så jag snor den rakt av!
Min bästa grej med att vakna (avskyr att vakna, vill helst sova till elva-tiden men det händer ju numera never ever) är att få bestämmavad man ska ha på sig!

Vad är din jag vet inte vad jag ska ha på mig-outfit?
Svarta strumpbyxor med massvis med denier, typ 300 så de absolut inte blir det minsta genomskinliga, kjol och enfärgad t-shirt. Funkar alltid!

vippkjol

Vad sover du i?
Trosor eller naken.
Har dock en marimekkopyjamas med t-shirt och shorts med päron på, men det är ju så obekvämt att sova med shorts som bara snurrar runt

Var köper du dina kläder?
H&M, Zara, Lindex och Erikshjälpen. Sen älskar jag Ginatrico´s t-shirts! Supermjuka och i perfekt passform och höga i halsen.

IMG_2528

Vad har du helst på dig när du ska ut och dansa?
Har inga ”festkläder” utan brukar ha ganska samma som jag har till vardags. Annars känner jag mig inte bekväm och då kan jag inte dansa. Men kjol som snurrar bra och t-shirt typ. Eller klänning. På sommaren och man ska på uteservering kör jag på skjorta och shorts.

orangerandig

 

Vad är dina bästa life hacks när det kommer till kläder?
Trosor ovanpå strumpbyxorna! Alltså om ni inte provat detta måste ni göra det! Försöker sprida ordet till alla för det här är världens bästa trick! Man har alltså sina vanliga trosor först, sen strumpbyxorna och sen tar man ett par trosor till ovanpå, då åker aldrig strumpbyxorna ner så man slipper gå och dra i dom hela tiden! BÄST! Vi kallar det för ”safety-trosor”.

prickar

Hur ofta köper du kläder?
Typ en gånger i veckan? Mitt senaste köp som var till mig själv (oftast blir det ju till Knut) var den här baddräkten:

kök12

Vad är det störigaste i din garderob?
Att några av mina favoriter köpte jag direkt efter att jag fått barn och de är alldeles för stora nu (som de här rosa hängselbyxorna tex). Sen att mina favoritjeansshorts är liiiite för små, så måste stå upp hela tiden om jag ska orka ha på mig dom.

rosahängslen

Vad gör du med kläder du inte använder?
Lägger i lådor på vinden, sen får de ligga till sig lite tills jag kommer på att jag saknar dom. Har jag inte saknat dom på länge ger jag dom till Erikshjälpen.

ros

Vilka plagg har du svårt att hitta?
Förr var det alltid behåar, men det har ju helt klart blivit lättare nu efter bröstförminskningen. Nu tycker jag det är svårt att hitta bra skjortor. De får inte vara för krispiga så de prasslar och blir superskrynkliga direkt, sen får de heller inte vara för tunna så de blir genomskinliga. Hittade den perfekta vita efter år av letande, sen krympte jag den i tvätten. Fail.

tights

Hur förvarar du dina kläder?
Jag har vår enda walk-in-garderob hemma, sen en annan garderob i sovrummet plus den här hyllan vi byggt av ikeas serie Bestå:

IMG_3480

Vad känner du dig fin i?
Chockrosa, tror det är min färg. Eller alla starka färger snarare, rosa, gult, orange!

rosor

Vad undviker du i klädväg?
Strass. Eller all form av onödigt tjafs liksom. Sen gillar jag inte t-shirts med tryck. Tycker oftast det är finast när det är enkelt. Inget Carpe Diem-skit på bröstet.

gul

Vad har du på dig när du degar runt hemma?
Ett par mjukisbyxor i fleece jag fått av min faster, med rävar och rådjur på i ljusrosa. Emil hatar dom mest av allt i min garderob. Ett jätteeffektiv preventivmedel.

Hur sorterar du ut dina kläder?
T-shirts i två olika högar, en med enfärgade och en med ränder och mönster. Stickade tröjor för sig. Jeansen försöker jag vika men brukar bara ligga intryckta i en hög i en enda röra. Klänningarna är färgsorterade.

garderob3

Vilka plagg är underskattade?
Ribbade gråmelerade tröjor. Det passar till precis allting. Mitt bästa plagg!

rosa (2)

Hur ofta tvättar du?
Ungefär en gång varannan vecka. Då är det oftast för att Emil har slut på kalsonger. Jag och Knut klarar oss länge utan att tvätta pga jättestor garderob.

sand4

Vad använder du oftas för underkläder?
Bekväma. Enkla, breda där rumpan får plats. Sen borde jag verkligen rensa bland mina trosor, Emil mobbar mig för mina gamla utnötta med dödskallar på som jag jämt har för att de är så jäkla sköna.

Vilka är de snyggaste plaggen du vet på killar?
Randiga t-shirts med ganska stor ringning i halsen. Och hatt. Åh män i hatt!

IMG_9846

Vad har du burit som folk har rynkat på näsan åt?
Åh det mesta. Men när jag hade på mig det här härom dagen så rynkade Emil på näsan åt mig.

IMG_0688

Vad saknar du i din garderob?
En riktigt snygg vit skjorta. Tror jag får investera i en dyr, fin variant som håller länge!

prick

Handen på hjärtat: kan du sy?
Ja, fast när jag försöker sy till mig själv så blir det oftast skit. Men till Knut kan jag sy.
Dock sydde jag världens enklaste trikåklänning härom dagen som jag älskar. Bara fyrkantig, randig och med klippta kanter. Lätt som en plätt med andra ord.

jag2

 

1 kommentar

  1. Alltså, är det någon mer än jag som vill se de här fleecebyxorna med rävar???

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...