Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Livet!

feb 26, 2014 | Bebis | 30 Kommentarer

Så svårt det var att blogga efter ett inlägg om en förlossning! Vad skriver man efter en sådan sak liksom?
Jag har tänkt blogga i flera dagar men det finns inte så mycket tid över för annat än bebisgosande och amningspumpar.
Knut har visat sig vara världens snällaste bebis så vi hinner en hel del när han sover, så nu är huset så gott som färdigt (visar allt vi gjort i ett annat inlägg sen)
Just nu är ju Emil hemma sina tio första pappa-daga och det är verkligen skönt att få vara två såhär i början.
Dels hinner man mer när han sover, dels har man någon att gå promenader med men framförallt har man någon att dela bebisbubblan med!

Jag är minst sagt en berg och dalbana av känslor just nu. Är så himla överlycklig över att han äntligen är här och att den där jäkla graviditeten är över samtidigt blir jag attackledsen för minsta lilla (Emil suckade över att jag inte tagit upp och tinat grönsaker, då började jag gråta tex)
Sen gråter jag över hur glad jag är, över hur perfekt han är och då och då gråter jag över tanken på att något skulle hända honom.
Ja ungefär sådär håller det på.

Vi försöker ha med oss kameran överallt, för snart är han inte så här miniliten längre och då kommer man titta tillbaka på bilder och säga ååååååå vad liiiiiiiiiiiiiten!
Ungefär såhär ser våra dagar ut:

IMG_3620 - Kopia

Vi går jättelånga promenader och ojjar och åååhhar oss över hur vårigt det är ute! Själv jublar jag varje steg jag tar över att jag faktiskt kan röra mig igen. Tror ingen riktigt förstod hur hemskt jag tyckte det var att vara så himla stor och klumpig! Nu känner jag mig lätt som en fjäder (det är jag inte riktigt än, men bra mycket lättare än innan!) och vill bara gå och gå och gå, trots att det ömmar både här och där så är det inget i jämförelse med hur det kändes förut!

IMG_3641 - Kopia

Såhär sitter vi en hel del också förstås. Eftersom Knutte Knopp är så liten så har han inte riktigt förstått sig på hur man ammar än, därav flaskan. Han får dock bara bröstmjölk så alla ni amningsfantaster där ute kan bespara er allt skäll om ersättning.

IMG_3652 - Kopia

Minifötter och skrynkliga hönsben.

IMG_3660

Sen sovs det en hel del också, ibland ensam….

IMG_3664

…och ibland i hög.

IMG_3667

Knut och vi blir bortskämda med massvis av presenter och tulpaner!

IMG_3673

Här en hel hög med kläder från ”tant Vestis”!

IMG_3680

Hon fick göra första premiärhållningen av Knut också. Man ser ju lång väg att de kommer bli bästisar!

IMG_3644 - Kopia

Men mest av allt sitter vi nog såhär, och dumglor lyckligt på världens finaste lilla unge!

30 Kommentarer

 1. Så roligt att se! Och stort grattis!

  /en trogen följare som inte gett sig tillkänna förrän nu.. 🙂

 2. Bilden där ni ligger och sover i hög med katter och allt är fasligt mysig! Man får ju lust att slänga sig raklång i säng fast klockan bara är fem på eftermiddagen. Trevligt ser ni ut att ha, fortsätt med det! 🙂

 3. Underbart! 🙂 Ja, fota utav bara helvete, så himla roligt att ha sen..för när jag tittar på min klump nu (dryga 6 månader) så tänker jag, nääää, så liten var han ju inte! 😉 (och nej visst, så liten som knut var han inte men ändå minimini jämfört med nu). Perfekt årstid att få barn tycker jag..när naturen vaknar, det blir ljusare och ni har måånga månader av ljus och fågelkvitter att se fram emot.

 4. Förresten: Är skillnaden med flaska att du kan trycka in mjölken? Alltså att han då inte behöver suga tag själv?

 5. Men ååh så fin han är!!!

 6. Så vakre bilder. Og så fint at du bare koser og koser! Hilsen en bestemor til mange små.

 7. Åh vad fint!!! Så himla fint ni har det!!! Vilken lycka <3

 8. Vad underbar han är! Om han har svårt med amningen kan jag rekommendera en flaska från Medela som gör att han suger själv för att få ut något, då är risken mindre att han tröttnar på bröstet för att nappflaskan är snabbare. Det hände mig och min son, fick aldrog ordning på amningen. Så om du vill amma är det ett litet tips. Lycka till med allt <3

 9. Åååå han är så fruktansvärt söt! Blir himla sugen på att skaffa en själv.

 10. Så fina ni är och så mysigt ni verkar ha det! Det gör ni rätt i som myser och dumglor 🙂

 11. Ta ett råd från en mamma som pumpat i 6,5 månad so far; amningshjalpen.se, oavsett om de på neo/bb lovat att flaskan inte spelar roll det sa de till oss). Ta hem en hjälpmamma och låt henne inte gå hem förrän han är fastdockad!

  • Min son flaskar alltså enbart än idag. Trots riktiga amningsförsök.

  • Han ammar också, fast han blir inte riktigt mätt av det eftersom han blir för trött när han är så miniliten

   • Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får den matningssituation som du önskar dig, oavsett hur den önskningen ser ut. Det är så skört och intimt och känsloladdat, det där med att få i sin lilla unge mat.

    Själv fick jag kämpa svinmycket med amningen, och det var vidrigt. Men det gick till sist! Nu är jag nygravid igen och har lovat mig själv att inte kämpa lika hårt den här gången, för det var inte sunt det jag höll på med. Men visst killar du honom under fötterna när han ammar? Då somnar de inte lika lätt 😉

    Hoppas verkligen, verkligen att du känner dig stark och som en supermänniska, tänk, du har bakat ett barn och nu gör du hans mat! Det är ju helt vansinnigt ju!

 12. Ser mysigt ut men tänk på att katterna kan kväva bebisen i sömnen om de lägger sig ovanpå. Jag har själv katter och när mina barn var små fick vi hela tiden vara vaksamma så att katterna inte la sig ovanpå. Det är ju varmt och skönt för katterna..
  Vi lät inte katterna sova med oss förrän våra barn var runt året och de kunde skaka/sparka av sig dom.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12102967.ab

  • Katterna sover inte hos oss på nätterna så v är alltid vakna om katterna är i närheten av Knut och i nuläget känns det väldigt orimligt att de skulle lägga sig på honom. De är snarare rädd för honom

 13. Vilka fina bilder och vilken fin Knut. Gillar särskilt bilden på sovhögen, ser så himla härligt ut. Må fortsätt gott – mamma, pappa och barn.

 14. Vilka fantastiska bilder, de utstrålar verkligen lycka! Älskar bilden där ni sover i hög med katter och allt <3 Längtar så tills min bebis kommer i juli!

 15. Helt fantatiskt roligt att få följa dig i det här, om än på avstånd! Du rockar hårt, Anna!

  Och du, skit i bloggen om du inte orkar eller vill. Tiden springer och plötsligt har du gått från att gråta i tid och otid till att chockat titta på en 6 månaders pöjk som sitter i barnstol vid matbordet, äter mat som liten häst och skrattar hysteriskt när man gör något roligt som att hosta, snyta sig eller prassla med en påse…! Och det gick på en grisblink. Åtminstone för oss.
  Fota, promenera, gråt, sov, lev i bebisbubblan så mycket du kan och orkar, gör det som känns bäst för dig och din familj. Allt annat är sekundärt! Hejja Anna! Hejja Emil! Hejja Knut!

  Min son heter för övrigt Emil. Det verkar vara stabila pöjkar det. 🙂

  • Ett litet tillägg; min 6 månaders klump på 10,5 kg är flaskbarn med ersättning eftersom mina bröst aldrig kom ikapp hans matintag. Robust, matglad, vid gott humör nästan jämnt. Han var 4460 gram när han kom… Nästan dubbel så stor som Knut! 🙂

 16. Så mysigt ni ser ut att ha det! Njut så mycket det går!
  Tycker det är så tråkigt att behöva skriva att det inte är ersättning i flaskan, men jag förstår dig och hade antagligen gjort det samma. Om det skulle fortsätta krångla så kom ihåg att INGEN ska tala om för dig vad som är bäst för dig och ditt barn (om du inte vill ha råd dvs), det är bara du som kan känna vad som är rätt.
  Jag pumpade i 2 månader och gav i flaska och nu ger jag bara ersättning och min lilla tjej är glad och frisk.
  Lycka till med allt!! ♥

 17. Så fint! Jag är så glad för er!!! Kramar från Hälsingland!

 18. Å jag tycker han är jättelik dig, Anna! Så himla söt. Grattis! Kram på er.

 19. Ja fy, de där hormonerna som gör att man gråter för allt, för att man är trött, för att man fått sova och blivit pigg, för att bäbisen är söt, för att bäbisen sover, för att bäbisen är så gullig när den äter, när det är hemsk reklam på tv, när det är fin reklam på tv osv. Jag tyckte att den bästa tiden var efter en månad när kroppen kändes mer okej och hormonerna skärpt till sig lite och jag slapp vara en lavin av känslor hela tiden.

  Så fint ni fått hemma förresten, verkligen super!

  • Ja det längtar jag till också! Beklagar mig dagligen för EMil att det är orättvist att jag ska läcka överallt, svettas som en gris och vara ständigt labil medan han kan fortsätta som vanligt!

 20. Stort grattis! Och vilken fin förlossningsberättelse!

  När det gäller artikeln ovan om att en katt skulle ha kvävt en baby konstaterades det senare att bebisen hade dött av andra orsaker. Visst ska man ha uppsikt över djur och barn men att ett djur skulle råka kväva någon låter för mig extremt orimligt och snarare som en vandringssägen.

  Fortsatt all lycka till er!

 21. Åh, lilla benet. Så himla megagulligt! Snacka om att en blir bebissugen!

 22. Vilka härliga bilder och vilken underbar tid ni har framför er! Själv försöker jag förtränga de första två veckorna i min sons liv eftersom de var den absolut värsta tiden jag någonsin upplevt. Fy fan vad vidrigt det var. Men det är lite upplyftande att se att det inte är likadant för alla.

  Vi kämpade otroligt mycket med att få amningen att fungera eftersom det visade sig att det var jätteviktigt för mig. Jag fick då rådet av vår amningsexpert att inte börja med napp och absolut inte flaska före amningen kommit igång eftersom det är de två sakerna som verkligen kan förstöra för att få amningen att fungera. Du kanske redan vet det men om du inte gör det och känner att du vill amma så tänkte jag bara att det kan vara bra att veta. Kan också rekommendera att ta hjälp av Amningshjälpen eller sjukhusets amningsmottagningen.

  Jag vet hur skör det första tiden är och vill verkligen inte komma med pekpinnar så jag hoppas att du inte tror att jag är någon fanatisk amningsförespråkare nu. Jag vill bara att du ska få den hjälp du förtjänar.

  Ha det bra och njut av er bebisbubbla
  /Lina

 23. Världens gulligaste!!!!!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...