Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Papperskärlek!

okt 9, 2014 | Teckningar | 3 Kommentarer

Jag erkänner, jag är en pappersjunkie av rang.
Jag älskar att känna på olika kvailteér, tänka ut vad som passar till vad, älskar lukten av konstnärsmaterial och olika högar av papper!

Imorse steg jag upp tidigt som tusan för att gå på föreläsning om just papper. Det var papperstillverkaren Artic Paper som höll i föreläsningen som var sååå HIMLA bra!
För mig som gillar att nörda ner mig i sånt här som papper och pennor var det här ungefär som Formexmässan för en inredare eller Formel 1 för en biltokig.
Jag älskar´t!
Han gick igenom olika papper, skillnader, hur en trycksak ändras beroende på pappret, gloss och så vidare.
Jag har en förkärlek för matt papper och gärna tjockt sådant, som inte gör att pennorna ”blöder” och gärna med lite lite struktur på ytan.
Jag frågade även föreläsaren hur man vet om ett papper kommer blöda eller inte för det vet jag att ni frågat mig ofta och hans svar var helt enkelt att man får prova sig fram.

Jag tänkte tipsa om det pappret jag använder och det har länge varit (och är fortfarande till viss del) detta papper.
Skitbilligt och inte det minsta fancy men det är lagom tjockt, blöder inte och funkar väldigt bra till pennorna. Tror det kostar runt fyrtio kronor och jag köper det i bokhandeln.

block

Det finns även det här pappret, som är anpassat efter promarkers men jag har provat det och tycker inte alls om att det är så tunt! Det känns lite som smörpapper och har inte alls den där tyngden jag gillar (dessutom blir det buckligt av min handsvett haha) men alla tycker ju olika. Fördelen med det här pappret är att det inte suger pennor, Så om man använder detta så räcker pennorna betydligt längre än om man tex använder akvarellpapper som suger jättemycket färg.

block2

När jag var i Köpenhamn i somras sprang jag på en jätterolig pappersaffär precis innan vi skulle åka hem och nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte hela butiken! Men det här blocket köpte jag iallafall, med jättetjocka fina papper där pennorna funkar ypperligt. Jag har det bara i A3 och skulle helst ha det i alla storlekar som finns men vet inte om det ens säljs i Sverige, någon som vet?
Det här är iallafall LÄTT det bästa pappret jag provat! (ni som beställer teckningar i A3 får det alltså på detta papper)

block3

3 Kommentarer

  1. Oja, det där pappret finns i Sverige. Clas Ohlson har haft det. Annars brukar jag beställa det från diverse konstnärssidor

  2. Hej!
    Köpte ett, visserligen i A4 format på Westers i Jönköping…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...