Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna om Stil!

mar 26, 2019 | Kläder | 2 Kommentarer

Låt oss prata lite om stil.
Skrev ett inlägg om detta på instagram men tänkte utveckla det lite här.

Innan jag fick barn var jag totalt orädd när det kom till kläder, litade totalt på min egen magkänsla och bara körde på. Älskade att få klä på mig varje morgon. Ju mer färg och mönster desto bättre. Såhär såg det ut då:

Sen fick jag barn och var mammaledig.
Då hängde jag med andra mammor på diverse barnaktiviteter, var inte längre ensam på jobbet där jag trivs som bäst.
Hatar ju som ni säkert vet vid det här laget att hänga i stora grupper med folk jag inte känner och mammagrupper är ett strålande exempel på det. Jag försökte att smälta in så mycket som möjligt så det inte skulle synas hur obekväm jag var. Dessutom kändes alla andra mammor så ”vanliga”. Inga vippiga kjolar så långt ögat kunde nå.
Så jag slutade jag också.
Klädde mig som alla andra.
Jeans, svart, vitt och grått. Inget extra.
Försökte dölja min efter-graviditets-kropp så gott jag kunde och ville bara smälta in.

Sakta men säkert har jag byggt upp en sorts stil igen. Gillar fortfarande färg fast är inte så förtjust i de där vippiga 50-tals kjolarna längre.
Nu gillar jag mer stort och böljande. Som kaftaner eller stora klänningar.


Försökte återigen trivas med kroppen efter ännu ett barn.
Nu när jag tränat några månader börjar jag bli mig själv igen och med det kommer klädintresset tillbaka.
Hela min graviditet med Stig så pinnade jag långa kjolar på pinterest och nu är det snart vår och dags att äntligen plocka fram de där kläderna igen. Utan mage och utan stilångest.

Nu har jag bestämt mig för att bli mitt gamla självsäkra jag, som litar på magkänslan och klär mig precis som jag vill.
Det är ju det som är jag.
Att mixa och matcha på ett annorlunda sätt.
Inte bara svart, vitt och grått.

Så jag satte ihop den här outfiten!
Den känns perfekt för mig, knäppt, oväntat men väl medvetet.

Kjolen ropade jag precis hem från Tradera, perfekt på alla sätt och vis (från monki ursprungligen)
Big Mac tröjan är ett underställ egentligen (har byxorna med) och jag älskar den så mycket! Tyckte det var synd att bara använda den på vintern och dessutom alltid underst så den inte syns, så nu tänker jag ha den som vanlig tröja istället! Big Mac = min bästa mat!
Väskan är vintage Moshino och min ögonsten. Passar till allt!
Skorna är från Marimekko och perfekta för mig som gärna vill bli lite längre men inte är särskilt förtjust i klackar. De var dyra som skam, men lätt värt när man får hjärtemojiögon när man tittar på dom (dessutom väntade jag in 50 % rea, iskallt!)

2 Kommentarer

  1. Jag tycker att du har fantastisk stilkänsla!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...