Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Studier!

sep 29, 2015 | Tankar och Vardag, Teckningar | 6 Kommentarer

Direkt efter gymnasiet började jag på konstskola.
Kanske var det för tidigt, kanske var det bra.
Men jag tror aldrig riktigt jag förstod hur lyckligt lottad jag var.
Att plugga är det absolut roligaste jag vet. Fast plugga är egentligen fel ord när det kommer till konstskola.
Fast det är hårt jobb, minst sagt. Men jag önskar jag hade fått gå min utbildning nu istället.
Gud vad jag skulle njuta av egentid i ateljén!
Bara jag, fyra väggar och en massa oljefärg och dukar överallt.

Det förstod jag inte då. Tyckte mest det var en väldig press och stress, att behöva åka över en timme bara för att komma till skolan.
Sånt som jag gladeligen hade gjort nu.

Jag gick en folkhögskoleutbildning i textil när jag var ”vuxen”. Dvs för fyra år sen.
Jag hade en helt annan inställning till att lära mig saker än när jag var purung.
Då var jag som en överfull disktrasa som inte kunde suga upp mer och nu som en torr svamp som suger upp allt.

Samtidigt ville jag komma igång med skola direkt efter gymnasiet.
Jag var ingen ”jobba och tjäna pengar först”-typ.
Har väl aldrig varit egentligen.
Hade jag fått välja hade jag pluggat hela livet. Läst onödiga små kurser om hur man virkar, gått alla konstskolor jag kunde komma in på och ha studielån upp över öronen till slut.
Men jag antar att även de roliga pluggåren måste ha ett slut.
Men jag saknar det.
Så evinnerligt mycket saknar jag att lära mig nya saker.

clownjosefin

6 Kommentarer

  1. Det kan naturligtvis vara svårt att hinna när man har barn, men inte behöver man gå i skolan eller ens kurser för att lära sig saker. Jag förstår precis känslan av att älska att lära sig saker. Startar hela tiden nya projekt, nya hobbisar för att jag vill lära mig något nytt. Plöjer internet, forum, idéer, kunskaper. Och när jag tycker att nu är jag ganska bra på den saken så hittar jag på något nytt. Det är liksom tvunget för att jag ska må bra. Maken kan till och med ibland säga att ”nu behöver du nog ett nytt projekt” när han märker att jag börjar bli lite nedstämd. Och inga studiebidrag blir det, en del pengar på material blir det dock oftast.

  2. Vad härligt att få läsa det här på ett sätt. Jag är 28år och har gått på konstskola nu i snart två månader. Det är helt fantastiskt och jag lär mig något nytt VARJE dag! Mina klasskamrater är 18-22år och jag har tänkt att det är så bra av dom att göra det här nu. Men det märks också att de kanske inte tycker det är lika lärorikt som jag gör. Dom har en annan inställning. Så ja..fasiken vilken lyx det är att få gå konstskola. Det är helt fanttiskt!

  3. Vilken skola rekommenderar du om man vill jobba som illustratör? Just nu pluggar jag ingenjör men det känns inte rätt. Jag tror att mitt drömjobb skulle vara i princip det du gör och jag tror att jag skulle vara bra på det!

    • Jag skulle rekommendera att du går en konstskola!

  4. Precis så var det för mig också, under min 5åriga utbildning. Var trött på att sitta still i ett klassrum, utan referenser till det jag lärde mig eller kreativitet och valmöjlighet. Nu när jag har jobbat som psykolog x antal år känner jag tvärtom! Det var ju inte skolan som kunde ge mig kreativiteten, det var ju jag som hade möjlighet att skapa den!
    Härligt om din höst, tror också den kommer bli grejt!

  5. Känner igen det där så himla väl! Men kanske finns det plats för lite fortbildning av personalen i ditt företag Anna? 🙂 Finns det inga kortare kurser eller utbildningar en kan gå? Blir ju inte samma sak som folkhögskoleår av ostörd målartid, men kanske lite ny inspiration. Kram!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...