Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Om Vändningsförsöket!

sep 19, 2018 | Bebis | 6 Kommentarer

Ursäkta min frånvaro, har legat hemma i soffan och tagit igen mig i några dagar. Ibland behöver man göra det, speciellt i lägen där man väger cirka hundra kilo mer än i vanliga fall.

Igår hade jag tid hos mvc. Ett helt vanligt rutinbesök.
Jag berättade att jag trodde han låg i säte och barnmorskan började klämma och känna på magen. Neeeejdå konstaterade hon, det är huvudet som är ner, det känner jag allt.
Men för att vara på den säkra sidan så dubbelkollade hon med ultraljud och visst var det rumpan som låg nedåt!
Vilken magkänsla man har ändå, kände ju på mig att det var fel.

Så det var bara att bege sig direkt upp till förlossningen för att försöka göra ett vändningsförsök.
Jag ringde efter Emil som fick åka från jobbet och vara med, sådana saker vill jag helst inte göra själv.
Jag hade läst på en hel del om vändningsförsök, både lyckade och skräckhistorier och kände instinktivt att jag inte ville göra det.
Jag tyckte vi kunde boka in ett kejsarsnitt och plocka ut honom istället men så enkelt var det visst inte.
Flera barnmorskor förklarade hur vändningen skulle gå till, de pratade om hur stort ingrepp det är med kejsarsnitt och att det alltid är bäst att föda vanligt om det går.
Jag var minst sagt svårövertalad.

Men så kom det in en läkare som mer pratade klarspråk, lät mig säga vad jag tyckte och hur jag ville ha det och efter att jag pratat med henne bestämde jag mig för att ge vändningen ett försök.
Jag gillar när läkare är tydliga, inget himla daltande och mes-fasoner. Säg som det är bara!

I vilket fall som helst så fick jag en kanyl i armen där det sprutades in bricanyl vilket gav mig en superhög puls på en gång och det kändes som jag precis sprungit flera mil trots att jag låg still i sängen, SÅ SJUK KÄNSLA!
Medicinen får man för att livmodern ska slappna av och göra vändningen lättare.
Två barnmorskor och två läkare bevakade det hela noggrannt med ultraljud, hjärtljud osv, så det kändes tryggt.
Sen satte en av läkarna igång och knuffa runt bebisen, ganska hårdhänt och det här kändes ju hur konstigt som helst och var ganska obehagligt men snabbt överstökat. Bluuuuoooppp så låg han med huvudet ner!

Sen bevakades hjärtljuden i ungefär en timme efteråt för att se om han mådde bra där inne, men det var inga problem.
Nu återstår det alltså att se om han håller sig åt det här hållet.
De senaste tre veckorna har han nämligen legat på tvären, med huvudet nedåt och sedan i fullt säte, så han är minst sagt en rörlig bebis!

På onsdag har jag en ny tid på förlossningen, skulle han då ha vänt sig om igen så gör de ett nytt vändningsförsök och sedan direkt efter sätter de igång förlossningen!
Så spännande! Han kan alltså vara här om en vecka!
Ligger han kvar som han gör nu, så låter de honom ligga tills det kommer igång av sig själv och går det inte att vända så blir det snitt.

Om man räknar på hur länge Knut låg i magen, så föddes han imorgon, i vecka 37+1. Vi får väl se om lille Stig kommer före eller efter.
Jag tippar på att han kommer om fyra-fem dagar.
Men jag har haft fel förr…..

6 Kommentarer

  1. Shit vad spännande!! Svensk sjukvård ändå, vad de kan!
    En annan gtej: sitter och scrollar i ditt instagramkonto och du är ju så jäkla fin i håret HELA tiden! Både i Ljust och mörkt och långt och kort.. Blir sugen på att göra ngt med mitt eget men är lite rädd att färga nu när jag för första gången på 20 år har min egna hårfärg.. men din lugg?! Älskar den och vill kopiera! Är tyvärr för går ut för att gå till frissan nu men en lugg borde jag kunna fixa själv? Hyr lång är den egentligen och hyr mycket hår är egentligen med i luggen? Tacksam för svar <3

    • Oj visste inte ens att jag hade lugg längre! Skulle säga att det är en gardinlugg på utväxt. Typ såhär, https://annaritar.com/annas-nya-har-8/ här syns det bättre, fast nu är den så lång så den går bakom öronen så då klassas det väl knappt som lugg längre.

  2. Ååååh spännande ändå, nu är det riktigt nära! <3

  3. Åh, jag gjorde också en lyckad vändning, med första barnet. Tyckte det var riktigt obehagligt. Tre dagar senare gick vattnet, och han föddes i vecka 36+0. Det gick bra det med. Men jag misstänker att det var vändningen som skyndade på det. Lycka till framöver!

  4. Så spännande!! Hoppas hoppas det sker snart och att allt går bra!

  5. Vi var på Alfons när det var höstlov och det kanske inte var jättelyckat pga oerhört många besökare. MEN. Vill ändå rekommendera det. Speciellt bra var att de hade korta föreställningar flera gånger under dagen som det var lätt att hänga med på. Min dotter är dock mest frälst på hajarna på Universeum, där brukar de ju också ha att man kan testa på olika experiment. Tycker nog din Knut om, tror han är i en bra ålder för det.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...