Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna på Sjukgymnastik!

nov 8, 2013 | Bebis | 10 Kommentarer

Idag har jag varit på sjukgymnastik ihop med en massa andra blivande mammor (och en pappa) där fick vi lära oss knipa hit och dit, varför man får kramp i vaderna och varför foglossningen är så jävlig.
Hon sa att foglossning kan bero på att man är överrörlig, hon sa testa att dra bak fingrarna, kommer ni långt bakåt är ni överrörliga. Mina fingrar kan nudda handleden, fast bakåt så ja, jag är väldigt överrörlig!
Typiskt! Men då har vi iallafall en förklaring till varför jag pustar och frustar och går som en barbapappa redan nu.
Sen har jag brutit svanskotan en gång, vilket hon också sa kan vara en faktor till att det gör ont (och tydligen kommer göra ÄNNU ondare när jag väl ska föda barn sen, huga!)

Jag hade ingen aning om att en graviditet kom med så mycket olika krämpor, trodde mest det innebar att man gick där med sin lilla mage och strålade (det är ju det man får läsa överallt) inte att man vaggar fram, att det känns som underlivet ska lossna när man reser sig upp och att det krävs en mindre gymnastisk insats varje gång man ska vända sig i sängen.
Men jag antar att det bara är att bita ihop och hålla ut, även detta är övergående som man brukar säga.

Nu är det ”bara”  sexton veckor kvar, sen ska jag äta en smörgås med parmaskinka, dricka ett stort glas rödvin och sen ska jag somna på mage!

bild

10 Kommentarer

 1. Min syster verkligen älskade att vara gravid och har aldrig känt sig så fin har hon sagt. Och hon längtar efter att bli gravid igen bara för att få vara just gravid.
  Jag tyckte inte alls särskilt mycket om att vara gravid, trots att jag hade få krämpor (förutom de sista veckorna – puh asså!)
  Så som med allt annat, är det väl olika antar jag. Helt klart värt det dock! 😀 Går absolut inte att beskriva.

  • Ja så är det nog, har kompisar som älskat det och andra som hatat det. Jag är nog inget fan av att vara gravid direkt. Tror det blir roligare när den är på utsidan!

 2. MYCKET roligare med bäbis på utsidan! Och ännu roligare om man skött sitt knipande under graviditeten! Hehe.

 3. Kan man dricka alkohol när man ammar? Min kusin fick en dotter för tre veckor sedan och hon är så frustrerad nu över att inte kunna äta pepparkakor. Hon gjorde missen att äta tacos och det gillade inte den lilla bebismagen. Så ingen kryddad mat förrän det gått några månader och bebisen vant sig^^

 4. Jag har också brutit svanskotan och var livrädd att den skulle göra sig påmind under förlossningen. Men det kändes absolut ingenting där, kan ju hoppas att det är samma för dig.
  Som svar på första kommentaren så kan man dricka alkohol när man ammar, men givetvis i måttliga mängder.

  Sjukt fin liten mage by the way, graviditeten klär dig verkligen. Lycka till med allt!

 5. Jag har ett foglossningsbälte liggande om du behöver låna 😉 bara hör av dig! // Martina Benne

 6. Jag undrar så vart man läser om de som är lyckliga, som bara strålar osv. Jag vet väldigt många som skriver om detta problemet med att glorifiera men jag hör och läser bara om folk som gnäller över illamående, krämpor och vad man inte kan äta och dricka. När barnet sedan kommer är det bara fokus på det jobbiga. Självklart finns det jobbiga saker också men jag känner att fokus ofta läggs på det negativa (på bloggar/media/bland vänner i stort) jag kom på det nu när du skrev om folk som pratar om att de strålar 🙂 . Jag vill också läsa om de positiva delarna, uppmixat liksom.

  Tack för en bra blogg och lycka till med allt!

  • Haha kanske mest är i gravidböckerna!

 7. Tyvärr så kan man inte ligga på mage sen heller för mjölkbröst hörts.. a lot.

  • Åhhhh faen!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...