Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna På Strömma!

jun 18, 2019 | Tankar och Vardag, Teckningar | 1 kommentar

I fredags hoppade jag in i bilen och körde mot Varberg och Strömma Farmlodge igen!


Älskar det här stället, så otroligt vackert och alldeles lugnt nu precis innan säsongen drar igång.


Anledningen att jag var där var för att det var avslutning för Jennys kurs ”Kreativ Struktur”. Det är alltså en kurs i hur man får kontroll på sitt företag, hur man strukturerar upp det och får lite mer ordning och reda. Kursen har funnits både i Varberg och i Ystad, så nu möttes alltså de båda grupperna för avslutning på Strömma.

Vi fick en rundtur av Marina som äger Strömma. Så spännande att höra om folks olika resor och visioner. Det gör mig så himla inspirerad!


Mmmmmm, shoppen! Ville ha allt, köpte inget. Som jag alltid gör. Samma sak varje år när vi är på Öland och går in på Paradisverkstan, köp nått nu säger Emil, du kommer ångra sig annars. Men jag kan inte välja och går ut tomhänt. Varje gång.


Här kan man gifta sig också om man får feeling!

Sen var det dags för lunch i caféet!


Älskar att hänga med ett gäng instagramkvinnor som alla gallskriker -INGEN RÖR MATEN FÖRRÄN VI FOTAT DEN!!


Efter maten gick vi tillbaka till Strömmas B&B.


Jag smög upp för trappan och till mitt rum! Där rakt fram bodde jag, med världens finaste utsikt och knarrande trägolv.

Vi jobbade vidare med våra företag tills hjärnan kändes som en enda stor slajmklump. Jag gillar att stryra upp mitt jobb, men jag gillar ännu mer den biten av kursen som bara är att träffa andra likasinnade. Som Kollijox till exempel. Alltså SOM jag skrattade åt henne, så himla rolig person! Och då bör också tilläggas att jag är ganska kräsen när det kommer till humor.

När vi jobbat, pratat om livet och druckit oändliga mängder kaffe, var det dags för mat igen. En hel vagn full med havskräftor!! Alltså livets mat!

Vi fixade, dukade och ställde i ordning. Och förevigade förstås. Viktigast av allt.


-INGEN RÖR MATEN! Är det nån som har en snygg hand som kan komma in och ta en kräfta lite tjusigt?


Åh kräftor! Sen satt vi uppe till halv två på natten och berättade historier, pratade om livet och skrattade så mycket så jag hade ont i kinderna dagen efter!

(foto lånat av Lisa Burenius)

Kvinnor alltså, vilket himla bra släkte det är! Jag är inte en person som automatiskt drar mig till grupper med mycket kvinnor, men efter den här helgen ska jag verkligen ändra på det.
Samtalen var helt annorlunda och det var så skönt att kunna prata ostört, utan män som klampade in och körde över.
Sen var det också otroligt befriande att vara med andra kreativa personer. Det blir lätt lite ensamt i vår branch. Här möttes allt från trädgårdsmästare, inredningsarkitekter, illustratörer, konstnärer, fotografer, personlga tränare och loppisägare. Ja ni förstår ju.
Dessutom handlade det aldrig om barn, som det så lätt gör när det blir kvinnor. Visst frågades det om barn, men det var aldrig fokus på det. Det handlade om oss, om livet och om det kreativa. Så otroligt skönt.


(foto lånat från Jenny Brandt Grönberg)

Den här eminenta kursen drar igång igen till hösten, i Varberg, Ystad och Luleå till och med! Så vill ni lägga pengar på något riktigt jäkla bra, så lägg pengarna på det här! Du hittar all information hos Jenny. Så evinnerligt glad över att få vara del av det här gänget nu! Tack!

1 kommentar

  1. Nä men, är det en Agnes jag skymtar? Världen är liten…

    Verkar för övrigt som ett härligt ställe!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...