Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Renoverar, del 4!

mar 6, 2012 | Huset, Inredning | 6 Kommentarer

I fredags var det strålande sol, så vi åkte hem till huset så fort vi bara kunde och satte igång och pysslade!

Jag målade ”hatthyllan” till min garderob och Fröken hade sin utomhus-premiär!

Hej hej!

Det va hur varmt som helst mot husväggen!

 

Fröken har redan fullt med friare som stryker runt utanför huset. Inte så konstigt med tanke på att hon är en ypperligt söt tjej, dessutom gillar såna här lantkatter tuffa tjejer från stan.

Igår satte vi igång med det jättelika projektet måla kökstak.
Det är olidligt tråkigt och så jobbigt att det känns som armen ska lossna. Men det får det va värt för nu är våra luckor tillbaka från lackeringen, linblomsgröna och alldeles underbara så nu MÅSTE ju taket bli vitt. Vare sig vi orkar eller inte. (jag ber om ursäkt för min bedrövliga outfit, men ska man måla tak måste man ha ”droppvänliga” kläder.)Nu återstår det två strykningar av taket, sen måla alla stommar vita och skruva på nya handtag på luckorna. Sen ska kaklet bytas ut mot vitt 15×15 med mörkgrå fog. Ohhhh jag kommer vilja vara i köket jämt när det är färdigt!

6 Kommentarer

 1. Hej anna! Jag avundas er SÅ enormt mycket, va fruktansvärt roligt att ämtligen ha ett hus 😀 Jag är också supersugen på att renovera men känner ofta typ ”jag kan för lite, jag skulle inte klara av det”. Har ni mycket renoverings/bygg-kunskaper sen innan? Kommer ni att göra mycket själva eller leja bort något arbete?

  Kram! /Malin

  • JA det är otroligt roligt!
   Vi kan inte särskilt mycket om man jämför med proffs, men vi kan tillräckligt mycket för att tycka att ”det duger”. Det mesta vi gör är ju att måla och det är inte så svårt.
   Vi har lämnat bort luckorna på lackering och har en vän som kan sätta kakel. När man renoverar får man fråga alla man känne och sen bjuda dom på öl och pizza efteråt! Då löser sig det mesta!

 2. Å GUD SÅ INSPIRERANDE! Visa meeeeeeer!

 3. Härliga, härliga bilder! Och lindblomsgrönt är en ljuvlig färg! Det ska bli riktigt spännande att se.

 4. Det ser ut att bli helt underbart:)
  Men vill bara tipsa, ta er en funderare om den mörkgråa fogen.
  Jag har också renoverat mitt eget kök i turkost och svart med vitt kakel.
  Jag valde vit fog till kaklet då det ser mycket renare ut, de andra färgerna som i mina turkosa skåp kommer fram och ja, det blir inte så extremt markerat.
  I färgaffären kommer de säga att fogen kommer att se gul ut, det är bullshit.
  Det bara kliade lite i fingrarna så jag behövde få fram det, det är ju även lättare att måla fogen mörkgrå om det vita inte passar än tvärtom:)
  Tak har jag också målat till mina armar höll på att falla av men det smidigaste är ju att köpa sig en riktigt stor roller samt skaft så kan du stå på golvet och köra. Jag har 3 meter i takhöjd men det funkade ändå. Så får ni sparmåla springorna först bara.

  Lycka till!

  • Vi ville ha svart fog först men kakelkillen sa att det lätt blir flammigt, så vi tog antracitgrå som ändå upplevs som svart.
   För att få den där äkta 50-tals känslan ville vi ha mörk fog. Annars är såklart vitt mycket ljusare och fräshare som du säger. Men det är inte det uttrycket vi vill ha just den här gången. Sen har vi så himla stort fönster i köket, så det kan behövas nått lite mörkare att bryta av allt det vita med!
   Ja, de där jääää***la springorna! Men snart är det klart!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...