Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Ritar Minnesporträtt!

feb 15, 2018 | Teckningar | 1 kommentar

Då och då får jag frågan om jag kan teckna minnesporträtt. Det är nästan mitt favorituppdrag för det känns så hedrande på nått sätt och så blir de anhöriga alltid så himla glada och tacksamma.
Fördelen med teckning är ju också att jag kan sätta ihop olika bilder, som tex den som jag gjort på min pappa och min son. Eftersom de aldrig hann träffas, så är det den perfekta teckningen när de är tillsammans.

Här är några fler exempel på minnesbilder jag gjort:


Det behöver ju inte alltid röra sig om personer heller, i en del fall har det varit minnesbilder med djur:


Det måste ju inte heller vara en minnesbild av någon som gått bort, den kan ju vara ett minne av en tid också, tex en graviditetsteckning!

Den här veckan har jag jobbat med en av de tuffaste beställningarna jag gjort, nämligen en minnesbild av lilla Ellie med ett foto av sitt syskon i magen. Så otroligt sorgligt alltihop. Ellie har en egen insamling för barncancerfonden, den hittar ni här.

1 kommentar

  1. Jag blir fortfarande så rörd och glad över att du kunde göra vårt familjeporträtt även om inte min syster längre finns. Den finaste tavlan mina föräldrar har tror jag! Så stort tack!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...