Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Säljer Prints!

apr 28, 2014 | Teckningar | 30 Kommentarer

Jag vet att mina teckningar är ganska dyra. Jag vet att jag själv knappt hade haft råd att betala det men samtidigt måste man räkna in att jag har ett företag, nästan hälften försvinner i skatt och avgifter, sen är det tiden det tar att göra teckningen och det faktum att det bara finns en enda såklart. Ett original!

Men, nu tänkte jag att alla såklart ska få chansen att ha en av mina bilder på väggen. Så jag ger mig helt enkelt på att sälja prints!
Vad tror ni om det? Tänker mig A3 eller kanske lite större, signerade och numrerade. Kanske bara x antal av varje?

Nu är ju den stora frågan, vad ska det vara för motiv?
Har ni några förslag? Antingen teckningar som jag redan gjort, eller ska det vara bara nya? Ska det vara ansikten, kändisar, okända människor, situationer, djur eller text?
Vad vill man ha på väggen egentligen?
(föreslå inte Håkan-citatet, det har jag redan skrivit om innan att jag inte vill trycka upp utan hans tillåtelse)

Kom med era bästa förslag!

amanda claratryck elajo filippa (2) par saft tuggummi

30 Kommentarer

 1. Ansikten i lite modestuk typ =) Då kommer jag definitivt köpa några stycken =) Bra ide med prints.

 2. Jag som kattälskare skulle gärna vilja att du ritade katter, eller andra djur – och helst utan vassa svarta kanter, utan mer ”naturligt”=)

 3. Håller med om katter! Även kaniner vore fantastiskt! (+diverse andra djur förstås)

 4. Kändisar, typ Beyonce, så man kan ha sina förebilder på väggen. 🙂

 5. Hej,

  Denna är min favorit av dina teckningar och jag tror att den ligger bra i tiden att trycka och sälja nu när det är väldigt inne med harlequin-rutor och den är enklare att ta till sig när det inte är ett direkt ansikte på någon man inte vet vem det är.

  http://annaritar.com/wp-content/uploads/2013/12/clownjosefin.jpg

  Ha det fint!:)

 6. Jag gillar dina illustrationer av kärlek och par!

 7. Fikateckningen med glasen och saftflaskan och det är helt magisk!

 8. Citat! Gillar citat! Eller vad som helst för sjutton! Och alltså, jag älskar ”håll kontakten”-tavlan = fantastisk!

 9. Ansikten! Men mycket hellre än A3 skulle jag vilja ha 50*70 cm. Det som hindrat mig från att köpa tidigare har inte varit priset utan storleken.

 10. Gud så kul att vara med och önska lite lätt! =D
  Och du som är så duktig kan ju göra magi på pappret. Om jag utgår från mig själv och kanske i kombination med trender så kommer en liten lista:
  – Citat (poppis och trendigt) men kanske folk har tröttnat på? Om inte så tror jag att i kombination av ett kollage (tsmns m lilla-my-knuten, damer som sminkar sig, ngt djur, ngn växt och färgstänk) att det livar upp och ge inspiration utan att citatet är helt i centrum.
  – Sedan gillar jag kollage överlag, kanske lite surrealistiskt som med fjärilarna som du målade som smet fr en väska (älskar den tavlan!), eller teman som alice i underlandet möter koppar möter niotillfem.
  – Manskroppar (Tycker man skall exponera dessa härligheter lite mer på nivå med damernas, känner att romarna var rätt ute m deras torsos och muskler skulle jag gärna ha på bild (kan dock vara mer personlig önskan än trendigt och poppis?)
  – anatomiska hjärtan bör ju vara poppis, din på armen är ju kalas.
  – Ballonger! (Personligt svag för dessa, men känns ju lite poppis med, passar stora som små?)
  – Sedan älskar jag dina oljemålningar också! De är magiska, men de går nog inte att få fina i prints? Men åh, känslan i campingen, och den där m. byn/kvarteret/husen som du hade liggandes och sedan forsatte på. Har du inte någon m. Vin och vänner i ett vardagsrum? Åh, de är så finfina! Kanske små prints m. sådan händelserika stunder.
  Sedan kan jasg även tänka mig att det kan vara mysigt att ha prints i storlek 13×18 om man vill ha mer än en och kanske på sin byrå eller så.

  Puh, lång kommentar. Jaja, hoppas du får en massa bra svar/tips och att du ändå kan gå på magkänslan. Vi önskar säkert massa olika (utom dem m Håkancitaten då hehe)

 11. Barnmotiv! Alfabetet, siffertavlor, årstidstavlor! Sen gillar jag retromotiv, porslin, fika osv

 12. Jag önskar att det galet fina porträttet med duvorna du en gång i tiden tecknade av mig kunde gå att köpa som print så att Harry kunde ha sin urtjusiga mamma på väggen i sitt rum! 😉 (Önska kan man ju alltid…)

 13. Jag älskar klippdockan på Emma Sundh. Den skulle jag vilja ha på väggen!

 14. Landskapsflickorna!!! Älskade kalendern och vill ha alla hängandes på min väldigt tomma och allt för vita vardagsrumsvägg.

 15. En feministisk klippdocka! Söta djur med text till! Idolporträtt på typ Gudrun Schyman!

 16. JIPPIE!!!

  Sara Woodrow (SMÄM), gör bara 50 ex av varje! Bra tycker jag!
  Håll kontakt är superfin!
  Men det är jättesvårt att föreslå för jag gillar så mycket av det du gjort och gör. Dina modeteckningar och kanske mer vanliga (fantasipersoner) som gör saker kanske. Men bra ord och citat. Jag vill ha något som peppar mig och som får mig att skärpa till mig, göra något av min situation och ger hopp!

  Avslutar med ett HEJAHEJA!!!

 17. Svartvita häftiga motiv med någon enstaka färgsprakande detalj.

 18. åH, DEN SISTA MED BUBBELGUMSTJEJEN!! (oj, caps…) Eller den tavlan du målade med två tjejer som promenerar på en stig i en skog!

 19. Jag gillar ”Håll kontakt” och skulle köpa den på direkten! 🙂 A3 känns som en lagom storlek så det ryms fler tavlor på väggarna. 😉

 20. Djurteckningar 🙂 I stil med de du gjorde där det var ett kaninhuvud med människohänder, eller nåt sånt. Med den bruna bakgrunden.

 21. Jag tror på en serie av prints. Som har ett sammahängande tema. En nyritad serie på ex. 3 bilder, som man kan köpa en, två eller tre av. Fint att ha flera tillsammans. Så gör du ett antal av varje, och så gör du nya serier efter hand. Tror det är bra både karriärmässigt och ekonomiskt att skapa något lättköpt men fortsätta ta emot beställningar. På det sättet får du både kunden som vill kunna köpa ett av dina fina prints, och kunden som vill ha något unikt till någon eller sig själv.

  Serierna kan tex. vara:
  – Kända personer i svartvitt
  – Färgstarka porträtt
  – Illustrerade texter av typen ”håll kontakten”
  – Gustavsbergs porslin
  – Djur, roliga eller söta

  Lycka till! Jag flyttar nästa år och skulle tycka jättemycket om att ha ett par från en fin serie på min vägg.

 22. Hej! Allt du gör är fint och skickligt, men personligen hade jag helst velat ha dina målningar på väggen. Jag gillar dem för att de ofta känns lite udda på ett bra sätt. Så, målningar (olja nu alltså, eller vad du än vill måla med) med knasiga situationer/vinklar/färger osv. Kräver kanske lite mer av dig, men jag tänker att du kan börja med sådana som du redan har gjort. Lycka till med detta, och må det innebära ett tilltagande pengaflöde så att du inte slutar upp med din verksamhet!

 23. Underbar idé =D Jag gillar håll kontakt, den är ju så kul !
  Annars tycker jag dina tekoppar är så fina och flickorna som dricker ur koppar eller plätthögen med jordgubbar, cupcaken på header till Johannas tårtor, campingbilderna eller. leksaker eller… Finns ju så mycket fint !
  Underbart duktig är du ska du veta 🙂

 24. Jag tycker också kaninerna du gjort vore perfekt, de lugna med mörka ögon. Visst har du gjort en struts också? Den på väggen! 😀 Fåglar i övrigt, höns och duvor har du gjort fina. Kanske en pågående. Och en fasan förstås!

  Sen gillar jag när du ritar mat. Kan ju vara som kökstavlor. Nåt stilleben, med din tolkning av det förstås. Annars kanske lite vardagliga lantliga idyller tex lunch i syrenbersån.

  Det var nog allt jag kan komma på just nu. Ska bli jättespännande att se resultatet!

 25. Jag har en sån där klassisk månadstavla som man byter bild på varje månad. En sån Ileby-variant skulle jag vilja ha på väggen. Ser t.ex ett nattbad i augusti bredvid kräftskivebordet, cykeltur längs ett slättlandskap osv…. StorlekA4 med 12 bilder som alla får plats i en ram.

 26. Du har gjort flera fina! Skulle önska att dom fanns i en minde str oxå, A4 om man inte vill ha en så stor tavla, eller få plats med flera 🙂

  • Jag gillar också tanken på att även ha mindre storlekar. Har precis köpt tavelhyllor från ikea och tanken är att kombinera stående A3, liggande A3, A4 och kanske någon större print i ramar lite huller om buller. Men det verkar snudd på omöjligt att hitta fina print i A4 🙂

 27. Åh vilken bra ide. Kanske motiv av städer, typ Paris, London, Sthm. Jag var i Brighton förra våren och de har otroligt fina badhytter som gör sig fint på bild, färgglada små hus i långa rader längs havet – sååå fint. Massa kramar

 28. Feministiska klippdockor var ju en kalas-idé! Själv önskar jag också att oljemålningarna du gör kom som prins, helt fantastiska är dom. De känns dessutom mer tidlösa än teckningar med svarta linjer.
  Limiterade serier är förstås roligt men jag önskar att du får sälja så mycket som möjligt så du klarar dig! Har du funderat på typ en Etsy-shop eller liknande, så du kan sälja internationellt?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...