Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

feb 11, 2013 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Vad roligt att ni undrade så mycket vettiga saker, här kommer svaren:

Fannie: 

Hej fina Anna!

Du förlorade ju ett litet knyte som du hade inne i din mage. Hur känns det idag? Kan du se andra mammor med magar och barnvagnar utan att känna att det där skulle lika gärna kunna vara du?

Hur ser du på att skaffa barn nu? Vill du försöka igen nu eller vänta? Var lilla barnet i din mage planerad från första början?

Hoppas att allt känns en smula bättre med allting. Kom ihåg att det är okej att vara svag. <3 Stor kram till dig.

Hej Fannie! Ja jag gjorde ju tyvärr det och det känns till viss del bättre nu men det gör fortfarande jätteont då och då och jag saknar den där känslan man har när man är gravid, att man är två liksom. Det kan göra mig väldigt ledsen fortfarande.
Jag har svårt för gravidmagar det ska jag erkänna, vill helst låtsas som jag inte ser fast det känns som varannan människa på stan är gravid just nu. Men det känns säkrt lättare sen när man väl får en själv.
Vi vill såklart ha barn, men kanske inte lika desperat som i början. Det får komma när det kommer.
Den lilla bebisen var väldigt planerad och vi fick nyheten att jag var gravid på vår bröllopsresa, antar att jag borde anat att det var lte för bra för att vara sant…
Tack, stor kram tillbaka!

 

Linda H:

Wow! Jag kikar in på din blogg flera gånger i veckan och beundras varje gång hur mycket du skapar/målar/ritar. Hur får du alla ideér till allt? Poppar de bara upp i huvudet eller inspireras du av något/någon särskilt?
Kram Linda :)

Hej!
Vad kul att du gillar mina bilder! Ideér är faktiskt inget problem, snarare tvärtom att jag ibland får för många ideér på en gång och inte hinner med alla projekt och målnigar jag skulle vilja göra!

 

Malin:

Det känns fint att få dela delar av ditt liv genom den här bloggen, tack för att du släpper in mig :)
Jag undrar om din klädstil, dina funderingar när du letar kläder. Jag gillar din stil, tycker att den är riktigt härlig och ofta glad! Har du alltid klätt dig som du gör nu eller hur kom du fram till att det är det här som är du?

Tack för att du läser snarare!
Jag har tänkt mycket på den här frågan sen jag såg den och jag har nog aldrig ens trott mig ha en stil, fast det har jag kanske?
Jag gillar färg, allt med färg och ränder och prickar dras jag automatiskt till. Tror jag varit designer på Marimekko i ett tidigare liv!
Jag har inte alltid sett ut såhär, när jag var yngre ville jag nog mer smälta in, se ut som alla andra. Sen började jag på estet på gymnasiet och ville absolut inte se ut som någon och hade på mig det ena värre än det andra. Sen blev det såhär, kanske en mix av de båda?

marimekko

Rennieh:

Frågestund!! Yay!:D Nejmen…har kommit på en del frågor som jag vill ställa:)

1.Hur gjorde du liksom, reklam för dig själv i början innan alla visste om dig? Hur fick alla reda på att du fanns, kunde teckna beställningar och få roliga uppdrag??:) Jag tecknar mycket, mest blyerts men även annat, och drömmer om att få lite uppdrag eller lite mer beställningar bara runt om i de byarna där jag bor, men jag är ung, precis sjutton och ingen tar mig riktigt på allvar utan avfärdar det mesta jag gör som kladd. Några beställningar har jag fått, men drömmer om lite fler. Vill du hjälpa mig med en idé?:) Jag har en liten blogg, som jag försöker visa, har haft några lappar uppe och har några teckningar ställda i en liten butik, men längre verkar jag inte komma.
2. Hur, och åter hur, kan du bygga upp färgporträtt så fruktansvärt vackert???
3. Du tecknar ju bestälningsteckningar, och jag undrar, hur skickar du dem? I rör av något slag och hur får du tag på dem isf?
4.Jag älskar loppisar, udda saker och att måla om till synes gamla saker så dem blri precis som min dröm. Jag är kär i sånt för att min mormor visade mig den världen. Hur kom du att älska loppisar och sånt så mycket??:)

Tack för att jag får läsa din blogg, det är underbart!

1.) Jag tecknade de stora bloggerskorna, men det var lite nytt då. Nu gör ju var och varannan människa det så jag vet inte om det är lika bra sätt att marknadsföra sig nu som det var då. Minns när jag tecknade Elin Kling en gång och hon la upp den på sin blogg, tror jag hade 30 000 besök bara på några timmar efter det!

Annars kan du prata med tidningarna i din stad, kanske kan de skriva lite om dig, och att ställa ut i skyltfönster och på cafeér är toppenbra! Det har jag också gjort!

2.) Haha tack! Med mååååååånga olika lager färg och många års träning kanske

3.) Ja i början skickade jag dom i rör. Gick in i butiker och frågade om de kunde spara rör åt mig (bokhandlar, parfymaffärer och sånt får mycket skyltmaterial i rör) så det gjorde dom. Men numera skickar jag i hårda pappkuvert som jag köper härifrån!

4.) Vad roligt, en soulmate! Jag är också uppväxt med sånt. Jag, mamma och mormor var alltid på auktioner när jag var liten och det var pappa som visade mig Myrorna första gången. Jag tyckte det var bedrövligt och luktade äckligt, men efter några år förstod jag tjusningen!

emilydahl

Jenny: 

Hej Anna! Först och främst måste jag säga att du är en stor inspiration och lyser upp min vardag med dina finurliga, kreativa och eftertänksamma inlägg. Men till min fråga, jag undrar om en lampa som du målade förut. Det var en liten lampa med metallskärm som du målade gul om jag minns rätt. Jag undrar vad man använder för färg för att måla dessa små lampor med just metallskärmar? Hur går man bäst till väga? Tack för en fin blogg!!

Åh tack!
Ja jag vet nog vilken du menar, just den lampan klädde jag bara in i självhäftande plast då det är en designad lampa ville jag inte förstöra originalet. Fiffigt sätt att ändra utan att ändra för alltid. Annars skulle jag rekomendera lackfärg eller sprayfärg!
Maskera allt som inte ska målas, sen är det bara att sätta igång!

lampa

 

Julia:

Hej fina person! Jag undrar hur du och Emil träffades? Hur liksom allt hände på ett ungefär. Gillar din blogg för att du är vanlig och ovanlig på samma gång. Kram och hej.

Ovanlig och vanlig på samma gång, vilken fin beskrivning! Det är jag mer än gärna!
Ja vi träffades i hissen! Jag flyttade till Värnamo och höll på att bära in mina flyttkartonger och då mötte jag honom plötsligt mellan alla lådorna och kände ”herregud, den där mannen vill jag ha!” En månad senare var vi ihop!
Jag är ganska bra på att visa att jag är intresserad, nästan lite stalkers varning på mig. Kollar upp vad han heter, kollar facobook, säger hej och på den vägen är det. Det värsta som kan hända är ju att de säger nej!

DIGITAL CAMERA

 

Anna:

Hej Anna!

Jag beundrar dig och allt du gör och lider med det du går igenom. Du verkar vara en väldigt stark person och jag blir väldigt inspirerad av dig!
Jag är själv utbildad inom design men kände att branschen är tuff om man inte har vassa armbågar och skinn på näsan. Därför har jag bytt bana och pluggar nu till något mer akademiskt. MEN jag vill ju inte tappa mitt brinnande intresse för design, färg och form och har länge haft planer på att starta ett hobbyföretag men det är jättesvårt att komma igång. Har du något tips på hur man börjar? Jag har väldigt stora krav på mig själv och vill prestera på topp, vilket leder till att jag inte gör något alls.. Trots att jag känner ett stort behov att vara kreativ!

Kram från mig

Hej Anna, fint namn!
Tack, jag är nog starkare än jag tror. Känner mig inte så stark när jag stortjuter var och varannan minut men jag antar att man är ganska stark ändå. Innerst inne.

Jag förstår precis hur du menar, det är tufft att försöka ambåga sig fram och det passar inte alla.
Jag tycker du kan skaffa et litet företag, skaffa FA-sedel så kan du både jobba vanligt och ha eget företag. Jag tror det lättaste är att vänta lite med företaget och bara göra för att det är kul, designa lite, pyssla lite och sen. när du kommit igång, då kan du starta företaget. Så släpper pressen lite.
Bestäm dig för att inte visa det du gör för någon så slipper du pressen å att vara perfekt. Tänk att du bara gör det för dig och för att det är så himla roligt, så kommer du nog snart igång igen!
Heja dig!

 

 

Fanny:

Jag och min fästman tycker jättemycket om lokalen som ni gifte er i, vi hittar även annat att ha som inspiration från ditt bröllop och på bloggen i allmänhet. Så det vill jag väl först och främst tacka för! Men sen undrar jag hur ni tänkte och letade för att hitta en så fin lokal. Vi ska börja åka och kolla snart men jag har ingen aning om vad vi ska titta efter på utsidan eller hur vi ska veta var vi ska åka. Det finns säkert massa fina gamla hus/lador/lokaler ute i landet men jag undrar om du har tips på hur vi kan hitta dem. Och sen kan jag ju passa på att fråga om du har andra tips inför planering av bröllopet och hur man ska hitta vad som är rätt för just oss?

Åh det gör vi med, världens finaste bröllopslokal! Kul att du blir inspirerad.
Vi var nog inte helt överens först eftersom jag ville gifa mig i Värmland och Emil i Småland men sen när vi varit och känt lite på lokalen vi sedan valde så visste vi att det skulle passa oss perfekt!
Vi har varit på inte mindre än tre bröllop i samma lokal men inget har varit likt det andra så egentligen är det inte lokalen i sig som gör bröllopet, det är ju gästerna!
Välj en lokal som passar er och ert tema om ni nu har något. Vi ville inte ha något välputsat och stelt utan lite mer ”ladugård” över det hela. Ska ni ha kristallglas och fancypancy grejer så kanske man ska ha en lokal som passar ihop med dig och vice versa.

Kolla på konstiga ställen, gör iordning en picknick sen åker ni runt runt på alla vägar och ser ni något fint så gå in och fråga om ni får kika! Det kanske är en fin lada, en fin gräsplätt eller vad som helst. Att fråga skadar ju aldrig!

Mitt tips är att planera noga. Jag vet att det kan bli överväldigande med all planering, men jag var nästan övertydlig i mina instruktioner till de som hjälpte mig och då blev det perfekt också. Man måste våga lämna bort uppgifter och det är lättare om man planerat noga i förväg! Såhär såg min skiss ut som jag gav till de som skulle duka om efter vigseln, inga konstigheter och lätt att förstå:

 

skanna0008

Helena:

Här kommer lite praktiska frågor ang ditt jobb. Funderar nämligen själv på att försörja mig som illustratör.. Hur fungerar det? Har du F-skattesedel? Egen företag? Hur gjorde du i början när du var ”okänd” för att få uppdrag och sätta bollen i rullning? Hur marknadsförde du dig själv? Den biten är jag väldigt intresserad av..

Hej, kul att du vill bli illustratör! Dock känns det kanske lite som du börjar i fel ände, jag tycker nog det är bäst att sätta bollen i rullning först och starta företag sen så man inte sitter där och tror att man är illustratör fast man inte har några uppdrag.
Jag startade mitt företag 2008 efter att jag fick så mycket beställningar så jag helt enkelt var tvungen att ha företag. Jag hade FA-sedel i början vilket innebär att du har både eget företag och ett vanligt jobb vid sidan. Numera har jag dock bara F-skattsedel.
All min marknadföring var via bloggen i början, uppdaterade ofta, fick andra att skriva om den och sen var det igång.
En sak som gjorde att så många beställde från mig var att det var billigt. Tror det kostade 350 kr med ett porträtt när jag började med mitt förteag., numera, efter så många år och så mycket erfarenhet, kostar porträtten nästan fem gånger så mycket men jag tycker det är ett skäligt pris eftersom jag jobbat mig fram till det!
Lycka till och om du vill ha extra hjälp (det fick jag) så gå till någon rådgivare, när jag bodde i Karlstad tror jag det hette nyföretagarcentrum eller nått och de hjälpte mig att fylla i alla papper om hur man startar företag, för det är lite trixigt!

 

Anna ”Superbusen”:

Jag älskar dina nya teckningar! Jag såg direkt att du lagt mer mycket mer detaljer på dom än du brukar göra.

Saknar du att tatuera? Har du kvar tatueringsmaskinen?

Tack, vad kul att det syns!
Ja det saknar jag absolut, tyckte det var så himla roligt när jag fick göra sådana motiv jag själv ville göra (vilket inte händer så ofta) men nackdelarna var att ryggen tog väldigt mycket stryk och att det var en ganska tuff miljö. Jag var nog inte riktigt beredd på det.
Jag sålde tyvärr mina maskiner när jag slutade, vilket jag ångrat många gånger efteråt.

164330_481291401495_567671495_6401284_3561917_n

168760_488600451495_567671495_6500290_597648_n

 

Therese:

Jag har läst din blogg i många år (från strix innan du träffade Emil) men har aldrig varit särskilt bra på att lämna kommentarer. Jag undrar vad du tycker om oss ”tysta” bloggläsare?

ps. ska försöka bli bättre på kommenterandet. Jag tycker ju att du är grym och förtjänas uppskattning för det du gör!

Hej!
Jag har inget emot tysta läsare, jag är själv ingen superkommenterare direkt så jag vet hur det är. Men såklart är kommentarerna roliga, det är ju halva grejen! Jag har sett dina kommentarer dyka upp här och var så du har ju bättrat dig haha!

 

 

Anna. 

Såg i ett inlägg nedan att du gillar namnet Doris. Är det så att du skulle vilja döpa en eventuell framtida dotter till det? :) el ett husdjur kanske?

Sen undrar jag ifall du träffar någon och pratar om sorgen? Om du gör det och den personen tillhör en specifik profession, vilken är det? Jag håller själv på att försöka bearbeta en stor stor sorg efter att ha förlorat en mkt kär person, men det går inte speciellt bra för mig… Har tidigare varit i samtalsterapi med kbt-terapeut, men just den terapeuten var inget för mig, å nu e jag rädd för att söka hjälp igen…

Annars vill jag bara tacka för en fin och härlig blogg! Passar även på att önska dig en trevlig helg!

Åh ja, jag älskar Doris! Det står med på min namnlista fast Emil har redan avfärdat det haha. Vi har redan bestämt både tjej och killnamn, inget av de namnet vi först bestämde är det som gäller nu. Så vi får väl se om det kommer någon bebis över huvudaget så vi får användning av namnen!
Min kompis har en stor grand danois som heter Doris!

Jag gick till en psykolog en gång efter pappa dog, men tyckte inte att det var något för mig. Har gjort det tidigare i livet och tyckt att det var toppen, men den här gången klickade vi inte riktigt.
Jag är ganska specifik vad jag vill prata om när jag är hos en psykolog och sorgens faser och annat skit vill jag inte prata om, inte heller hur synd det är om mig.
Jag vill prata om…..pappa antar jag.
Hoppas det löser sig för dig, annars kan du alltid be om att få byta psykolog!

SONY DSC

 

Lisa | Grafisk form, strategisk kommunikation, foto och annat roligt:

Jag har ingen fråga, men här kommer kärlek:

Jag har tänkt så himla mycket på dig på senare tid, varit ledsen för din skull och känt att jag bara vill krama dig och berätta att du är fantastisk och underbar och min idol. Allt du gör är härligt och rätt och bra. <3

Åh vad gulligt av dig! Jag hade behövt en kram, det hade nog hjälp. Fast din pepp hjälper himla bra den med, tack!

 

 

linn:

Det märks att du lägger ner mer tid på teckningarna, har blivit en jätteutveckling! Skitsnygga :)

Tack, kul att det syns! Det är mycket roligare nu!

 

 

Alley Cat:

Hej Anna,

jag undrar hur stora verk man beställa av dig och om du tar dig an att teckna/måla djur?

Tack för en fantastisk blogg!

/A-C

Det största man kan beställa i nuläget är A3 och visst tecknar jag djur! Det är bara kul med lite omväxling!

IMG_0002

 

 

Sara:

Hej!
Först och främst vill jag bara säga att jag beundrar dig som människa!
Du verkar så jordnära och ärlig. :)
Mina frågor är:
~ Har du din egna konst uppsatt någonstans på dina väggar?
~ Har någon i din familj/släkt någon utav dina teckningar/målningar/illustrationer uppsatt nånstans?
~ Vill du ställa ut dina målningar på nån utställning nångång? (Har du redan gjort det kanske?)
~ Vilken är dröm”lokalen” isåfall?
~ Många bloggare skriver böcker, skulle du kunna tänka dig att skriva nån bok nångång?
~ Vad skulle den handla om då? Skulle det vara någon bok med ritknep och inspiration eller kanske en biografi?
~ Vem/vilka är dina förebild/er?

Stor Kram!

Tack!

– Ja det har jag, det dröjde länge men nu har det börjat smyga sig upp lite. Tror jag har två eller tre av mina bilder uppe.
– Ja nästan alla i min släkt har en av mina målningar eller teckningar hemma! Min faster brukar säga att det är hnnes pensionsförsäkring!
– Jag hade mycket utställningar förr men har det inte så ofta längre. Brukar vara med på en utställning varje år i Värmland, men det är allt. Jag tycker det är så utlämnande och hemskt att stå där och känna sig dum när alla kommer och tittar. Får ont i magen i veckor innan för jag tycker det är så jobbigt!
– Ja du……kanske en egen separatutställning någonstans på ett litet ljust galleri i Stockholm.
– Jaaaa! Det hade varit så himla roligt. Det står på min livs-lista!
– Jag hade gärna skrivit en biografi, men det känns lite konstigt. Fast jag har levt ett ganska händelserikt liv så det kanske skulle gå bra. Men boken jag har klart i mitt huvud handlar faktiskt om sorg. Det hade jag gärna krivit en bok om. Tycker jag är ganska bra på att beskriva hur det känns inuti.
Underbara Clara för att hon gör verklighet av alla sina drömmar, inte bara pratar om det! Och Tove Jansson, alltid Tove Jansson!

aoc

 

Christina:

Anna, du är verkligen helt otrolig på att teckna och måla för den delen!
och vilken härlig blogg du har. Jag är dock nyfiken på det där bananatyget du använder som bakgrund när du visar din outfit, varför just den bakgrunden? :)
Kramar

Tack! Kul att du gillar det!
Haha ja du, jag älskar det där tyget, så himla knäppt tyg, med bananer liksom! Älskar´t!
Men jag har planer på att trycka ett eget tyg och ha i bakgrunden istället, något som är mitt eget. Men nu börjar de där bananerna nästan kännas som ett signum för mig.

rosa

 

Ellinor:

Det syns verkligen att du tycker det är roligt igen! Den här Elsan är ju helt amazing och de senaste dagarnas Keiko och Emily har också varit helt otroligt fina. Snart ringer Elle dig, det är jag övertygad om.

Jag måste kanske passa på att ställa en fråga också när jag får chansen. Du verkar vara så trygg och säker i dig själv, har du alltid varit det eller är det något du fått öva upp? Som frilansande illustratör gissar jag att du ständigt måste sälja in dig själv, hur klarar man det? Själv tycker jag ofta det känns som att jag ljuger om jag säger ”jag kan det här” och ”jag är bra på det här” till någon. Har du någonsin behövt tampas med sådana känslor? I så fall, hur slapp du dom?

Tack för din blogg och dina bilder!

Åh tack, ja hoppas dom ringer snart! Sitter och kollar på telefonen hela tiden 😉

Jag är oerhört trygg i mig själv, känner mig själv innan och utan. Tror det kommer dels ifrån att jag är en riktig tänkare, har helt enkelt mig själv som största intresse och har tagit reda på precis allt om mig själv, så jag vet precis hur jag funkar. Sen har jag också en väldig trygghet hemifrån, jag är uppfostrad att jag kan göra precis vad jag vill och är hur bra som helst!
Det är väldigt fint!
Jag har ingen som helst jantelag i mig och tycker absolut att man får tycka att det man gör är bra!
Jag tycker också att det är lite svårt att sälja in sig själv, men är väldigt snabb i käften och får nog oftast jobben och uppdragen för att de tycker jag är rolig att ha att göra med!
Sen får man ljuga lite och ta i lite mer än man kan, men det behöver ju ingen veta.

3

 

Linn:

här kommer min fråga: Alla har vi sidor på internet som vi liksom rååkar ramla in på med jämna mellanrum och, vips, så har tre timmar passerat. Vilka är dina vips-sidor och varför?
kramar! /L

Jag har ca 50 bloggar jag läser dagligen, men de jag bara MÅSTE kolla är: NioTillFem-Sandra, Elsa, Clara, Matilda, Vykort till min syster, Emma Sundh, Emily och Karin!
Vill man bränna många timmar, skulle jag dock satsa på bloggen A Beautiful Mess!

elsa

 

Jessica:

Hej Anna!
Först och främst, fantastiskt duktig du är på att teckna! Hur gör du människa??? :) Blir otroligt inspirerad av dig och din konst då jag själv målar en del, dock inte så mkt porträtt, mer prototyper/logor.
Frågor:
Målar du mest på datorn eller för hand? Vad använder du för program när du målar på datorn? Hur kan du få ögon och näsa (som jag annars tycker är extremt svårt att få till) att bli så perfekta och se så verkliga ut, fast ändå på ett ”målande vis”? Målar du efter några mallar eller är allt för hand?
Sitter du oftast med en bild och målar av eller bara för hand utifrån bild i huvudet?
Stort lycka till med ditt framtida målande och allt annat.
Mvh Jessica

Tack! Kul att du blir inspirerad!
Jag tecknar allting för hand, möjligtvis färglägger jag i datorn någon gång men då syns det ganska tydligt. Som den här tex:

vykorttillminsyster

När jag väl tecknar något eller färglägger i datorn så gör jag det i paint.net som är som en lindrigare version av photoshop ungefär.
Näsan och ögonen är ju det roligaste! Jag tror det handlar om skuggor och högdagrar, får man dom rätt så ser det väldigt levande ut! Näsor är svårt, det håller jag med om, men ack så roligt! Mitt värsta är fötter, därför håller jag mig iftast till porträtt så slipper jag de där bedrövliga fötterna!
Jag tecknar inte efter några mallar eller så, men brukar alltid ha en förlaga att titta på. Dock så kalkerar jag aldrig (lägga bilden under pappret och teckna av) för det är alldeles för mycket fusk för min smak haha!

friskapande.blogspot.se:

Vilket är ditt bästa tips för att piffa upp en dag med klädseln?

Färg! Man kan aldrig misslyckas med färg, alla blir glada som man möter och man själv blir glad på samma gång. Sen måste jag ha läppstift, annars känner jag mig naken. Skrikrosa helst! Såhär ser jag ut idag:

gulskjorta

– Knallgul skjorta från Rodebjer
– Egensydd kjol
-Blommiga dr Martens

Anna:

Hej!
Tycker du är grym och finner stor inspiritation hos dig. Upptäckte för inte så länge sedan att jag tycker det är hur kul som helst att rita. Så jag har börjat testa på lite nya tekniker köpte för kanske två veckor sedan mina första promarkers och har börjat prova på dem. Men vilket papper är bäst? Så att tuschen inte rinner ut i varandra. Sen undrar jag också om du kunde berätta lite om hur du gör när du färglägger i datorn, vilket program använder du och hur gör du?
Ha en bra dag! /Anna

Hej!
Kul att du hittat promarkers, det är de bästa pennorna! Jag använder ett block som är svart på framsidan där det står RITBLOCK med vit text, det är toppen (hon i affären sa att jag köper så många så jag numera får mängdrabatt) annars finns det speciella markerpapper, men jag tycker dom är så tunna. gillar när det känns lite tjockare. På vissa papper flyter pennorna ut, vet inte riktigt varför, köp ett nytt block och prova istället!

Jag färglägger som sagt väldigt sällan i datorn och gör jag det så gör jag det i paint.net så inget avacerat alls. Då ser det ut ungefär såhär:underbaraclara

 

5 Kommentarer

 1. Haha, vad roligt att du märkt att jag skärpt mig lite i alla fall 🙂

 2. Jag har en till fråga.. När du tecknat något och sedan för in det i datorn gissar jag att du använder dig av en scanner? Vad för/vilken scanner är bäst? Den som jag råkar ha är värdelös..

  • Jajjamen, det gör jag. Jag har en HP Photosmart B110, tycker den är helt okej men ingen superhöjdare. Den har touchscreen som krånglar hela tiden så jag vet inte…..men scannerdelen är bra!

   • Ok, hur stora teckningar tar den? En ”normal” scanner tar ju bara A4..

    • Min tar också bara A4

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...