Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

apr 18, 2017 | Tankar och Vardag | 5 Kommentarer

Fanny: Nyfiken på mer om ert kök, antingen har jag missat det eller så kanske det inte kommit ett inlägg med köket i sin helhet, överblickande bilder, materialval, lampor etc. Tycker det verkar som det blivit så himla fint och önskar att få se mer av köket!

Svar: Här har jag skrivit lite mer ingående om köket men tog lite nya bilder nu i påsk, så såhär ser det ut nu.

IMG_2836
Såhär ser köket ut sett från matplatsen. Vi har marmoleum click golv, minns dessvärre inte vad färgerna heter. Men bra att veta, att de ändrar färg efter nån dag eller två från att man lagt dom. Vi valde kalla nyanser av grått och när vi la in golvet drog det lite åt grönt, men efter några dagar fick det sin rätta färg. Mycket märkligt.
Vårt kök är ett ikeakök som vi lämnat in för lackering i samma färg som Ballingslöv har på sitt kök, färgen heter lindblomsgrön (färgnumret finns på Ballingslövs hemsida) och handtagen är svensktillverkade med riktigt skinn, dyrt som attan men gör väldigt mycket för helheten.

IMG_2839
Vi har en klassisk bänkskiva i virrvarr-mönster med teak-kant och teak-uppvik i bakre kanten också. Vi ville att köket skulle passa med resten av huset som ändå känns väldigt 50-tal så att göra det supermodernt med marmor och sånt hade inte passat. Älskar att det känns som köket har suttit där jämt, trots att det är alldeles nytt.

IMG_2841
Står man i köket och tittar åt matplatsen ser det ut såhär. Här var det alltså en vägg tidigare. Dörren till altanen har vi också bytt till en helt i glas, tidigare var halva i trä och halva i glas. Det har gjort stor skillnad på ljusinsläppet.

Sanna: Jag har en dotter i Knuts ålder och jag har så dålig fantasti när det kommer till mysiga pysselprojekt man kan göra hemma tillsammans med barn! Har du några tips? Förutom målarböcker och vattenfärger ????

Svar: Åh jag älskade när Knut blev stor nog att pyssla! Då blev det genast så mycket roligare allting. Mitt tips är egen playdolera, smidigt att göra och håller några veckor om man har det i en plastpåse. Här finns recept! Vill man bränna i ugnen och måla sen så får man göra trolldeg istället.
Annars finns det superroliga pyssellådor på rusta eller Panduro. Där finns massa glitterpapper, frigolit, hattar och allt möjligt annat. Sen brukar jag spara toarullar som han får måla och har köpt dåna där dallriga ögon som man kan klistra på.
Beroende på hur pillig din dotter är så är pärlplattor roligt förstås, finns även med stora pärlor.

IMG_2530

Clara: Sandra Beijer hade ett så skönt inlägg om life hacks! Vilket är dina bästa överlevnadsknep i denna i-lands djungel? ????
Några fenomenala saker du kan rekommendera när det gäller barn som du lärt dig nu som förälder? ???? älskar tips av alla slag!

Svar: Mitt bästa life-hack utan tvekan (gäller dock inte barn) är att ha ett par extra trosor OVANPÅ strumpbyxorna! Då glider de aldrig ner och man slipper gå och dra i dom hela tiden. Min bästa life-saver ever!
Gud kan inte komma på ett enda bra tips angående barn, jag var en sån där ”dålig mamma” som köpte allt med hull och hår, köpte all barnmat färdig, använde våtservetter och vanliga blöjor. Totalt bedrövlig med andra ord. Men livet var så jäkla jobbigt som det var med småbarn, så jag orkade helt enkelt inte stå och laga egen barnmat som han ändå hatade. Förlåt mig världen, men jag handlade på ren överlevnadsinstinkt.

Mia:Smink! Vilka sminkprodukter använder du? Ditt bästa läppstift?

IMG_2869

Svar: Åh jag är en sån sminkjunkie! Jag ÄLSKAR smink! Tror man blir lite extra bra på det här med skuggningar och hur ljuset faller när man tecknar mycket porträtt. Det är liksom nästan samma sak som att sminka nån.
Just nu använder jag Lumene´s blur-foundation som är den bästa jag provat (och jag har provat ALLA) den täcker lagom bra utan att bli kakig, den sitter som berget och det blir inte så blank. Sen använder jag Lumene´s primer under ögonen och i T-zonen för att sminket ska sitta extra bra. Har även pudret i samma serie som jag har över näsan och pannan. Jag gillar egentligen inte puder för man ser så mjölig ut, men det här är transparent och syns inte alls. Om jag ser allmänt sliten ut tar jag lite concealer under ögonen (använder H&M´s egna, den är toppen!)
Jag borstar lite solpuder under kindbenen, lite vid sidan av näsan och i ytterkanterna av pannan, sen rosa rouge från the Bodyshop på kinderna. Har insett efter många år att jag absolut passar bättre i rosa rouge än aprikos.
På ögonen har jag först en ljus ögonskugga över hela, sen en persikorfärgad över ögonlocken och en mörkbrun i ytterkanterna. Såhär:

IMG_2872

Jag har alltid en vit inliner penna nere under ögat och sen en lila precis under fransarna i ytterkanten. Det gör att jag ser lite piggare ut (Isadora har den bästa inlinern som sitter hela dagen)
Mascara kör jag på Loreal telescopic. Vill ha långa smala fransar så undviker alla volymmascaror (förstår mig inte på såna där galna lösögonfransar alla har nu, som ser så fejkade ut, varför vill man ha det?!) Jag målar aldrig de nedre fransarna, tycker det blir mer effekt på de övre om de undre får vara ifred. Dessutom undviker man lättare att bli svart under ögonen under dagen.

IMG_2875
Sist fyller jag i ögonbrynen med nån hård ögonbrynsgelé jag köpt i Ullared. Den är så jäkla bra, smetas aldrig ut och ser mycket bättre ut än penna.
För några veckor sedan va jag på ansiktsbehandling och då sa hon att min hud var torr, har alltid trott den var fet!
Så då köpte jag massa bra krämer från dermatologica så nu känns den faktiskt mycket bättre.

IMG_2877

Angående läppstift kan jag knappt lämna huset utan det. Känns som jag kan försvara mig bättre med läppstift på nått sätt.
Även där föredrar jag rosa över orangea och gillar allra bäst de som är lite kallare i nyansen.
Mitt absoluta favoritläppstift kommer från Mac och heter Girl About Town! LOVE IT! Är inne på mitt tredje! (det jag har på bilden)
Om man vill ha ännu kallare så är mitt favorit också från Mac och heter Snow Orchid.

Det var allt från mitt face!

Malin: Hur går det med tankarna på en till bebis nuförtiden? Det känns längesen du skrev om det nu, är bara nyfiken. Hoppas du inte tar det som en press att jag frågar, jag menar inte så.
Kom på en fråga till. Återigen det här är ingen kritik men jag är nyfiken på hur du tänker. Hur tänker du kring att publicera bilder på och information om barn, typ Knut? Var gränsen går för vad som är för privat och inte? När han blir äldre, kommer du fråga honom innan du lägger ut något då? Har du och emil samma uppfattning eller är detta något ni ofta behöver diskutera?

Svar. Jag har varit helt klar med att jag inte vill ha fler barn och jag och Emil har varit rörande överens i frågan. Men så helt plötsligt droppade han att han nog va sugen på en till för ett tag sen. Jag blev helt paff men sen har jag gått och sugit på tanken lite så kanske, KANSKE att jag kan tänka mig en till. Men vi får se.
Angående Knut som offentlig så kan jag ibland ångra att han syns så väl men vi hade diskussionen innan och var överens om att det här är vårt liv och Knut är en stor del av det. Sen skulle jag aldrig lägga ut honom naken, inte ens med rumpan synlig, skulle heller aldrig skriva något i stil med ”KNut bajsade på sig precis när vi skulle iväg”. Jag tycker alla ska få ha rätt att bajsa på sig ifred så att säga haha!
Jag tänker ändå att jag aldrig vill skriva eller visa något som han kan skämmas för senare. När han blir större och kanske inte vill synas, så ska han såklart inte behöva göra det.

_r5a3277

Anna: Hej Anna!
Har ni hunnit måla om fasaden ännu? I så fall vilken färg valde ni? ???? Jag sitter just nu i samma sits här hemma, vi har också rött tegelhus med träfasad upptill precis som ni, i dags läget så har vi brun färg färg upptill. Hittade din blogg när jag googlade för inspiration ???? Av dina bilder röstar jag också på den svarta med mörkgrå grund. Jag är själv inne på svart, först var jag helt övertygad om att ha en ljus färg men nu har jag tvärvänt och tänker att det kanske är tuffare med svart?! ???? Ha en fin dag och lycka till med huset! ????

Svar: Vi har inte hunnit måla om än men har beslutat oss för att det blir svart med mörkgrå grund. Det kommer bli skitsnyggt till de svarta fogarna!

husfasad

Anna: Fina bilder! OT men jag kommer ihåg att du skrivit något om Nordiska Akvarellmuseet och undrar om du varit där. Hoppas kunna åka dit i vår och undrar hur lång tid det tog att köra dit, åkte ni till Göteborg först och sen norrut… och hur lång tid tog det isf från Göteborg? Och hur lång tid tycker du man ska ha där, till utställningar, butiken ,osv? Tacksam för alla tips!

Svar: Oj sånt där minns jag inte! Vi har varit där flera gånger men har aldrig haft som mål att bara åka dit så vi har åkt lite kringelikrokiga vägar kan man säga. Men det är väl bara att kolla på kartor i mobilen och slå in sträckan så står det ju hur lång tid det tar.
Jag har, i ärlighetens namn, nöjt mig med att gå in i shopen några av de gånger jag varit där och inte ans kollat på själva utställningen (skämmes) så då går det ju ganska fort. Men det räcker helt klart med en dag, man måste inte sova över om det var det du menade.

Annie: Älskar färgen på nagellacket. Vilket märke och kulör är det?

Svar: OPI i färgen Purple Palazzo pants. Köpte det på Gekås i Ullared och älskar det innerligt. Det är den perfekta kallrosa/lila nyansen.

IMG_2328

5 Kommentarer

 1. Tack för utförligt svar på smink!! Ska genast kolla upp produkterna!

  • Hej,

   Vad heter era färgval för linoliumgolvet? Vi försöker välja här hemma men har svårt att bestämma oss.

   • Åh minns inte riktigt, men vet att den ljusa heter nått med silver. Vi har två kalla varianter iallafall!

 2. Kul inlägg! Och tack för att du svarade på min fråga om akvarellmuséet! Jag tänker att det nog tar lite längre tid att göra dit än Google tror 😉 Hyser själv en speciell förkärlek till museibutiker så förstår precis vad du menar!

 3. Superfint kök! 🙂

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...