Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Svarar!

dec 11, 2008 | Tankar och Vardag | 9 Kommentarer


Nu kan jag inte hålla mig längre så nu svarar jag på era frågor, kommer ni på fler så skriv ner dom i detta inlägget!

Då kör vi!

Ida sa…
Vad duktig du är =) Har du lärt dig att rita så fint själv eller har du gått någon kurs eller nåt?

-Tack! Jag har gått på konstskola i tre år med inriktning på måleri och sen har jag gått en termin på en serietecknarkurs. Men övning ger färdighet. Tecknar man hela tiden lär man sig ganska snabbt och blir bättre. Sen måste man våga ”förstöra” en teckning och våga prova olika varianter.

Marina sa…
Gör du porträtt på beställning? =)

-Japp det gör jag! Det kostar 800 kr och just nu gör jag bara i A4 men funderar på att börja med A3 också då det är så många som frågar efter det. Mina egna teckningar här på bloggen kostar 500 kr, fram till nyår.

yadayada sa…
1. Hur träffades du och din kille?
2. Vad är dina styrkor resp. svagheter som konstnär?
3. Vad gör du om 1/5/10 år?
4. Varför slutade du med s.bitter-bloggen? Saknar du att blogga anonymt?
5. Vad ska du göra på nyår?
6. Vad tjänar du på din blogg?
7. Vilka bloggar följer du?

-Vi bor grannar (när han inte är i Åre och jobbar) sen sprang jag på honom på Harrys en kväll å på den vägen är det. Fast han var det första jag såg när jag flyttade hit, jag föll nog redan då. Lite iallafall haha.
-Mina styrkor är att jag kan avbilda saker ganska så exakt (inbillar jag mig) och har en bra färgkänsla. Mina svagheter är att det lätt blir enformigt och att jag är dålig på att teckna utan förlaga.
-Om fem år så har jag förhoppningsvis fått ett jobb på en tidning och gör den grymt snygg! Om tio år har jag tagit över tidningen och bara skriver om roliga saker!Om 15 år har jag tagit över världen haha!
-Den hemliga bloggen hade jag i en period i mitt liv då jag behövde skriva av mig, det va så mycket med allt då och jag behövde någonstans att få utlopp för allt där ingen jag kände läste. Det va oerhört nyttigt men i nuläget behövs den inte längre. Men hon som skrev den bloggen är ju fortfarande jag, trots att den numera är spärrad. Och tydligen inte särksilt anonym haha.
-På nyår ska jag jobba hela eftermiddagen och märka reavaror, kul. Sen hoppas jag att min bästa kompis Rebecca kommer hit och dricker lite champagne med mig på kvällen, men det blir lugnt. Jag är för gammal för tokfylla hahaha.
-Jag tjänar absolut ingenting på min blogg, som du ser så finns det ingen reklam på bloggen. Det enda jag tjänar pengar på är beställningsjobb.
-Jag har en hel lång lista med bloggar jag läser och följer maniskt men mina favoriter är niotillfem, underbaraclara, aenigma,totellthetruth och fejdan. Sen som sagt massa andra också, men detta är dom jag kollar först. Jag gillar när det är mycket uppdateringar och fina bilder. Det har dom.

Anonym sa…
do you use trio markers as well as pro markers?
x

-No I only use promarker. Never heard of trio markers?

tjaa sa…
Läser du några andra tecknings/målar/ritar-bloggar?

-Inte så många, brukar mest bli sur om nån är bättre än jag haha. Men jag gillar Ladythirty.

t r e t t i o n i o sa…
– vad vill/tänker du syssla med i framtiden?
– vad gillar du för typ av musik?
– har du andra talanger än att rita?
– har du något drömresemål?

dina bilder är grymt bra.

-Tack! I framtiden vill jag jobba som modeillustratör, helst på någon tidning och synas överallt, lite som Liselotte Watkins. Det vore nått det! (drömma får man ju)
-Oj jag är jättesmörig och deppig, jag gillar Winnerbäck, Melissa Horn, Cash och all 50-60 tals musik som man kan ha vippig prickig kjol till!
-Hmmmm jag är hyffsat bra på att sy och att sakleta på loppis! Sen är jag uppenbarligen bra på att kombinera ihop kläder och färger eftersom det är mitt ”riktiga” jobb.
-Jag är inte så mycket för att resa, det där med att resa jorden runt lockar inte mig. Men jag älskar Italien. Till våren ska jag och min mamma till Paris, det är lite av en dröm. Någon sa en gång ”du har aldrig varit kvinna om du inte varit kvinna i Paris”.

viccan sa…
känner du någonsin att du skulle vilja ha ett annat jobb då du inte tjänar på din talang?

-Jag har ju ett annat jobb också, jag jobbar halvtid som dekoratör på MQ. Men jag älskar båda jobben så just nu kunde jag inte ha det bättre! Att jobba med något som inte är kreativt tror jag skulle ta kol på mig inom en vecka.

Angelica sa…
Fint självporträtt! Jag tycker att det är ett av de finaste du gjort med tuschpennor.

-Tack!

swoch sa…
Först då vill jag tacka för en fin blogg. Gillar att det är mkt bilder blandat med intressanta tankar. Fortsätt, för det gör du bra!

Lite frågor:
– Vilken färg har din tandborste?
– Brukar du måla naglarna?
– Om du fick bo vart som helst i hela världen, vilken plats skulle du välja? varför?
– Vilka är dina favorit skor just nu?

-Tack! Kul att du uppskattar att jag skriver om annat än bara teckningar. Svårt att hålla sig till bara en sak.
-Min tandborste är gul och går på el.
-Japp, alltid. Jag ser minsann hur kunderna glor på mina naglar när jag knyter paketsnören på jobbet så nu målar jag som aldrig förr!
-Arvika i Värmland! Det är den finaste platsen som finns! Massa vatten, mycket kultur, mysig stad och pyttelitet. Jag är ingen storstadsbo, been there done that. Jag vill ha ett gulligt hus med konstiga vinklar som jag får fixa och dona med. Det får man inte i storstan.
-Gillar mina högklackade converseskor för dom kan man dansa i en hel natt utan att få ont i fötterna (min kille hatar dom) men annars så gillar jag mina bruna mockaskor med fransar, dom kan man gå långt i och så ser det trevligt ut när fransarna svajar när man går!

Anonym sa…
hej anna! vad kostar det att du målar en bild åt mej, om ajg skickar en! kan man få den hur stor man vill ? 😀 /Tobias

-Hej! Det kostar 800 kr och just nu gör jag bara i A4. Men kanske större så ssmåningom. Men när man gör med tushpennor så är det inte så smidigt att göra en tvåmetersgrej.

Tack tack, fråga mer om ni vill, detta va ju kul!

9 Kommentarer

 1. jag tror nog du är på god väg att bli ”nästa watkins”..du är så jäkla bra!..//en som är inne här jätteofta men skitdålig på att skriva en rad eller två.

 2. gillade dina svar, så tack för dom!

 3. Nu blev jag helt rörd igen, som blev omnämnd. 😉

 4. PUSS! Ska bli så jäkla roligt när du kommer hitåt till norr. Oha!
  Och du är bloggvärldens bästa tecknare. No doubt about that. Och det säger jag INTE för att vi är bästischar. hähähä ;D

 5. ARVIKA?!? Vilket svek mot Karlstad *garv*. Skulle va kul att se dig fixa och dona på ett eget hus…tummen har du ju mitt i handen menar jag ; )
  Vi ses om ett par veckor. Kul!!

 6. ååh jag håller med!! Fast jag kan få in lite svängig Miss Li i den prickiga kjolen också 😀

 7. okej… då har jag lite frågor.

  De där pennorna du ritar med, hur får du tag på dem?

  Jag varvar med ett info: min farmor och farfar bor i Värnamo och har alltid gjort nästan. Trivs du i stan?

  Hur har du fått din blogg så populär och stor? Ägnar du mycket tid åt att blogga? Är det svårt tycker du att vara totalt ärlig på internet? Eller är du det?

  Och till sist. Får jag länka till din blogg på min blogg? Jag gillar ju din blogg så jag tänkte mig att göra det. Hej!

 8. Saramara – Pennorna beställer jag på artistica.se (eller va det nu är för adress, sök på atristica på google så kommer det upp)

  Jag trivs väldigt bra här, det är lagom litet och man har lite koll på allt som händer, jag gillar småstadstänket.

  Min blogg har blivit populär då jag uppdaterar ofta, många har länkat till mig då jag tecknat dom och förhoppningsvis gillar folk det jag gör.
  Jag är ärlig på nätet ja, men jag säger kanske inte alltid allting. Fast det mesta 😉 jag är lite snällare på nätet än i verkligheten.

  Länka på du!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...