Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Bokomslag!

mar 9, 2017 | Teckningar | 2 Kommentarer

För några veckor sedan fick jag frågan om jag ville teckna ett bokomslag, åt Kalle Zackari Wahlström.
Såklart jag ville, speciellt eftersom han själv ringde och frågade. Fint tycker jag, att ringa själv och inte be förlaget göra det.

Uppdraget hade helt sjukt kort deadline, med en och en halv vecka kvar tills boken skulle tryckas! Som grädde på moset skulle jag precis åka iväg till Alperna, så jag hade således två dagar på mig att göra klart bilden. Galet!

Kalle skickade över en referensbild på en gammal filmaffish och sa att han ville att det skulle se ut så. Huvudpersonerna skulle bytas ut mot honom och Brita, i nederkant skulle hans barn, tre hundar och kettlebells finnas med.
Pjuh, redan här anade jag att det skulle bli svårt.
Jag tecknar ju som störst A3 och för att få plats med allt det skulle det bli väldigt små ansikten och det är alltid klurigt.
Efter två försök i A3 format så gav jag upp och tecknade bilden i 50×65 mått istället. Det är väääääääääldigt stort för en teckning, speciellt när man har så lite tid.
Efter ungefär en miljard sms fram och tillbaka mellan mig, Kalle och förlaget blev vi till slut klara och nöjda (hoppas jag) och nu finns boken att förbeställa här!

Det här var ett av de mest stressande jobb jag gjort, samtidigt som det såklart också var väldigt roligt att få ett sånt förtroende.
Den andra boken jag håller på med har jag haft över ett halvår på mig att teckna, så att nu göra det på två dagar var lite väl extremt för mina stackars stressnerver.
Var tvungen att ligga raklång i sängen i flera dagar efteråt.

Men nu finns den som sagt, och jag är väldigt stolt över hur det blev! (formgiven av Jonas Cramby, så texten och det har jag alltså inte gjort)

kalle2

2 Kommentarer

  1. Himla fint! Bra jobbat.

    Vill så gärna tipsa om Tove Jansson-utställningen på Göteborgs Konstmuseeum om du har möjlighet att åka dit. Kanske fler som har gjort? Här kan du i alla fall läsa om den. http://goteborgskonstmuseum.se/utstallningar/tove-jansson/

    • Åh jag vet, vi skulle åkt dit i helgen egentligen men det körde ihop sig lite så vi får göra det en annan helg istället men vi SKA åka!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...