Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumin, del 3!

jun 21, 2016 | Teckningar | 6 Kommentarer

Här kommer ett nytt porträtt ur muminserien jag håller på med!
De har blivit omåttligt populära på instagram vilket såklart är himla kul och jag känner att detta sannerligen är en av mina bättre ideér!
Här kommer alltså del tre i serien med hur karaktärerna i Mumindalen hade sett ut om de var riktiga personer.
Låt mig presentera: Snusmumriken!

snusmumrikenteckningOch såhär ser Snusmumriken ut i sitt originalutförande så att säga:

3495554

Jag har en hatkärlek till Snusmumriken. Jag gillar att han är drömsk och en ensamvarg som gör precis vad han vill (med största sannolikhet är han introvert) men jag tycker också att han är lite smådryg och snudd på otrevlig.
Kanske är för att jag känner igen mig ganska mycket i honom som jag inte riktigt gillar honom?

Ja ja, nu är det dags att göra nästa teckning!

6 Kommentarer

 1. Åh, jag känner exakt likadant gentemot Snusmumriken! Jag tycker helhjärtat om hans fina sidor, men kan inte med att han är just dryg och lite otrevlig. Men men, det är ju å andra sidan ganska mänskligt att ha mer än bara angenäma sidor…

 2. Snusmumriken har alltid varit min favorit!
  Ser fram emot hur du tolkar Too-tiki och Mårran.
  ????

 3. Jag älskar Snusmumriken. Har alltid sett honom som en muminkopia av mig själv. Hyfsat dryg person som gillar äventyr och har ett stort behov av ensamhet.

 4. Min favorit från Mumindalen är just Mumintrollet.

  Jag kan hålla med om ”hatkärlek”, om Snusmumriken. Jag gillar honom men ändå inte.. 😛 Vet inte varför.. Inte lika äventyrlig som Mumin, tycker jag 😉 Lite folkskygg kanske?

 5. Måste bara säga, vilken rolig idé och vilka fantastiska tolkningar! Håller på att läsa muminböckerna nu och nog hade hon fantasi den där Tove… 🙂 Ska bli spännande att se resterande teckningar! Du är grym!

 6. Haha okej, jag kan precis ha blivit lite kär i din variant av snusmumriken…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...