Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumin, del 4!

jun 22, 2016 | Teckningar | 1 kommentar

Nu är det dags för en av Muminkaraktärerna som jag sett fram mest emot, nämligen en Hattifnatt!
Den här var klurig eftersom de är väldigt enkelt tecknade utan varken näsa eller mun. Så jag försökte göra även min variant så ”intetsägande” som möjligt.
Ville också göra hen lite könsneutral för man vet ju faktiskt inte om Hattifnattarna är tjejer eller killar.

För er som inte är bekanta med Mumindalen och dess invånare så är Hattifnattarna en spökliknande varelse som inte gör mycket väsen av sig utan mest bara står och stirrar rakt fram i stora klungor.
Dock blir de elektriska vid åskoväder och då blir de självlysande!
Såhär ser de ut enligt Tove Jansson som både tecknat och skrivit alla muminböckerna.

hattifatteners_3

Här är min tolkning av hur en Hattifnatt skulle sett ut om det var en livs levande person:

hattifnattteckning

1 kommentar

  1. Så fränt! 😀 Undrar hur resten av Mumin-figurerna kommer att se ut, från din stil? Mårran tex

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...