Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Anna Tecknar Mumintroll, del 9!

jun 28, 2016 | Teckningar | 7 Kommentarer

Jisses, redan teckning nummer nio, här går det undan! Fast det gör det alltid när jag väl blir inspirerad, då går det med en jäkla fart och jag glömmer bort både tid och mat och annat livsnödvändigt. Hade kunnat sitta dygnet runt om jag inte hade haft barn och man som vill ha min uppmärksamhet.
Det här porträttet gjorde jag igår, på Too-Ticki. Dock vet jag inte riktigt om jag gillar det. Tänker mig henne som lite tuffare och inte så snäll som den här ser ut. Fast man kan ju vara tuff och se snäll ut med för den delen.
Too-Ticki fanns på riktigt och hette i verkligheten Tuulikki Pietilä.
Så för att teckna henne som en verklig person så hade jag ju bara kunnat kolla upp hur hon såg ut, men det var ju inte riktigt det som var meningen. Såhär tänker jag att hon ser ut.
Fast lite tuffare då.

tootickiteckning

Såhär ser hon ut enligt böckerna:

tooticki2

7 Kommentarer

  1. Joo, tycker denna var bäst hittills! Kul att följa alla karaktärer! 🙂

  2. Å andra sidan.. Nu gick jag tillbaka och tittade på de andra. Har visst flera som är bäst! 😀

  3. Va fin hon är, fina Too-tikki! 😀

  4. Undrar hur Sniff, Mårran, Stinky, Snorken och Snorkfröken kommer att se ut, via din tecknar-stil? 🙂

  5. Jag tycker allt hon ser tuff ut på din bild också 🙂

  6. Min favvo! Hade också tänkt henne som tuff och typ androgyn men kände ändå igen henne så himla mkt i din bild! Jag längtar till stinky 🙂

  7. Jättefina muminteckningar! Väntar ivrigt på att få se Sniff!! ☺

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...