Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Äckellista!

dec 5, 2014 | Pyssel, Tankar och Vardag | 18 Kommentarer

Jag erkänner, jag älskar äckliga saker, som att klämma finnar på andra och sånt.
Här är min topplista:

– När det råkar växa två skäggstrån från samma hårsäck på Emil och det ena hårstrået är mycket tjockare än det andra. Då kan man ta en pincett och dra ut det så lossnar det nästan av sig själv och är vansinnigt tillfredsställande och ja, en smula äckligt.
– Finnar som sprutar på spegeln. Jag får nästan aldrig finnar längre (hade massor på ryggen förut men efter graviditeten har det försvunnit helt!) så tyvärr får jag inte njuta av detta särskilt ofta. Men jag uppskattar det fortfarande när det händer.
– Göra rent Knuts nappar. Det samlas en hel äcklig korv av damm och gammalt saliv runt själva suggrejen och att dra bort det där smutsranden är väldigt väldigt roligt.
– Ta en knappnål och trycka in i mitt gamla piercinghål i naveln. Det hålet läker aldrig igen och då samlas det smuts där i fast det är minilitet och när man petar in en knappnål så åker smutsen ut = jätteroligt
– Dra ut mitt enda skäggstrå med pincett. Jag har ett skäggstrå, har haft så länge jag kan minnas (det är ett släktdrag) och att få dra ut det med jämna mellanrum är väldigt kul. Känslan när man lyckas pricka det med pincetten, åh.
– Den gången Emil fick en inflammerad hårsäck i skägget och jag tog en nål och petade hål på den. Alltså jisses, min bästa dag näst efter att Knut kom tror jag!
– Gnaga av gammalt nagellack från naglarna och det lossnar i en stor flaga. Bäst.
– Dra ut näshår med pincett, bara för att det gör så jäkla ont, fast roligt på samma gång.
Japp det var allt, varsågoda att fylla i vidare äckel bland kommentarerna!

/mvh Snuskfia

ikon3

18 Kommentarer

 1. Åh, jag är lika morbid som du, älskar sånt där!!
  Prova att klämma hålen till örhängena med (fungerar framförallt om man inte har haft nåt hänge i ett tag), där kommer också ut gegga. Woho!
  Arbetar inom vården och där kan man stöta på en hel del geggigt. Det är givetvis väldigt synd om den som har det men jag är överlycklig om jag får rengöra ett varigt sår. Eller som den gången en vårdtagare lät mig klämma en jättepormask hon hade på benet, jösses vad där kom ut grejer.
  Du vet att det finns filmer på youtube med äckel med va? Älskar att titta på sånt. 🙂

 2. Haha men ÅÅÅÅH!! OJOJOJ!! Men hur är det möjligt egentligen. Dessa kroppsliga märkligheter som är så oerhört intressanta och kan seriöst göra ens dag ibland. Det finns ett Simpsons-avsnitt när Marge´s dag peakar då hon får klia på en sårskorpa på armen. Jag skriver under på alla dina punkter. Finnar är nog det roligaste, speciellt när de sitter på skumma ställen och kräver lite jobb!

 3. Hahaha, näshåren!! Det gör ju så ont att en börjar gråta! hahahahah (och ändå går det ej att låta bli) Brukar få såna inåtväxande hårstrån under armarna när jag rakar: best thing evvööööör!

 4. Trodde jag var ensam om att fascineras av allt det ovannämnda! Min pojkvän blir knäpp på mig som koncentrerat undersöker hans inflammerade hårsäck i skägget, men jag bara äckelälskar det.

 5. Å instämmer! Aaa älskar när man har fått en finne på något konstigt ställe (hade en på knäet en gång) som är helt fylld. Sen att spränga den är rena drömmen. Eller att ”operera ut” inväxta hårstrån, och sen kan det visa sig att håret hade växt sig helt långt där inne när man äntligen får ut det. Brrr äckligt men så härligt! Haha usch

 6. Underbart!! Sitter med lite kväljningar och skratt i halsen samtidigt! Eftersom jag har väldigt mycket hår (inkl skäggstrån) måste jag säga att det som en ovan skrev, att operera ut lååååånga inåtväxta hårstrån, är en storfavorit! Dessutom har jag ett ärr på bröstkorgen som har läkt konstigt och är väldigt knöligt, där samlas det smuts i konstiga veck som är SÅ TILLFREDSSTÄLLANDE att få pilla bort med pincett eller nål.

 7. Håller helt med om nagellacket! Det känns så bra när det trillar av i ett enda stycke! Man känner lite att man uppnått något bra i livet då! haha!

 8. Yippie! Äckel! Min pappa har en knasig grej på ryggen som fylls på med talg. Med någon eller några månaders mellanrum låter han mig klämma för det är bara jag som har rätta tekniken. Ju längre man väntar destå bättre blir de! PorMASK i sin rätta bemärkelse. Sen fantiserar jag ofta om att öppna upp s k innefinnar med skalpell. Då föreställer jag mig att man skulle lyckas få ut som en liten kula å det skulle bli ett runt hål. Jag borde köpa mig en skalpell…..

 9. När man fått en sticka, speta eller nu vad man kallar de och missat den! Efter inte allt för länge blir det en pytteliten inflammation runtomkring som jag gärna klämmer på ” tjoooff” så skjuts allt iväg. 😀 Loooove it!

 10. ÄLSKAR att klämma ut pormaskar på min man! känslan när pormasken penetrerar huden och kommer ut – UNDERBART! Tyvärr håller min man inte med så ibland pågår det sjuka förhandlingar här hemma. Haha

 11. När maken fick en ”knöl” full med talg mellan ögonbrynen. Den gick att klämma ut långa trådar med klägg ur i en evighet. Weeee!

 12. ÅÅÅååååhhhhh! Äntligen har jag hittat andra människor som också har insett hur tillfredsställande det är att gräva ut inåtväxande hårstrån och gräva ur saker och ha sig. Min sambo kan bli rasande på mig om jag bara råkar nämna ordet ”klämma”. Han känner sig väl lite utsatt ;). Hittade för flera år sen en GIGANTISK (!) pormask på vaden (min alltså). Tänker fortfarande på ögonblicket då jag klämde ut hela härligheten! Har fortfarande ett litet ärr på benet eftersom poren liksom var så uttänjd att den inte drog ihop sig helt efteråt. Suck, men vad är väl en pormask på benet… 😉

 13. Hade en gång en finne på smalbenet som var enorm. Började klämma, ut kom var och en två centimeter lång sticka! Underbart!

 14. Jepp, har också haft ett gäng stickor i smalbenet som inte kom ut på en gång, kunde kläma ut var och stickor varannan dag efter duschen i två veckor! Alltså det var säkert tio små träflisor att trycka ut. Så kul!

 15. Älskar att dra bort torra hudflagor på fötterna. Typ när ett skoskav nästan är läkt! Mmmmm!

 16. Haha, det där är EXAKT jag (byt bara ut ”näshår” i sista punkten mot ”tåhår”)

 17. Jorrå, jag ansluter mig till denna grupp. Finnar, pormaskar och en gnyende sambo! När min minsta var 1 månad var han HELT TÄCKT med finnar (eller plitor som bvc väljer å kalla det, som om det skulle låta bättre…) Min barnmorska sa att det var det värsta hon sett å att det förmodligen berodde på hormoner. Jag skojar inte, det var lätt 2000 stycken å jag fick sitta på händerna för att inte göra sönder dom. Som tur var försvann dom på ett par veckor, men 1månadskorten är inte de vackraste jag har på min son….
  När vi ändå delar äckel med varandra, är det nån mer som får dom där illaluktande vita små ”klumparna” bak i håligheterna i svalget ibland? Hörde Anders Timell nämna det i radion för några år sedan och tänkte precis som nu -Yes, nån mer är som jag, men alla andra programledarna lät TOTALT frågande!

 18. Jag hittade hit från StinaStil, och blev alldeles lycklig av den här listan. Fantastiskt! Jag rycker också ut näshår med pincett, det gör vansinnigt ont och jag nyser som en tok av det, men det känns ändå SÅÅÅÅ bra! Och klämma finnar så det skvätter eller klämma pormaskar så att det liksom växer ut små korvar är mitt ständiga kvällsnöje. Älskar också att dra loss hudflagor när man fjällar på sommaren, eller när fötterna bestämt sig för att ömsa skinn. Sambon låter mig inte röra honom dock…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...