Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas År 2014!

dec 19, 2014 | Bebis, Huset, Tankar och Vardag | 2 Kommentarer

Det här har ju varit ett minsta sagt händelserikt år, så en årssammanfattning som tidigare år, är ju på sin plats:

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Födde barn! Jag hade mycket tankar kring detta innan, hur det skulle kännas, hur jag skulle klara av det och allt sånt där som antagligen de flesta tänker på innan en förlossning. Men jag hade också målat upp skräckscenarion i mitt huvud så när jag väl låg där och födde barn tyckte jag att det var mycket lättare än jag trott! Fast sen hade jag ju något av en drömförlossning också. Det är jag evigt tacksam för.

9

Genomdrev du någon stor förändring? Ja vi flyttade till hus! Eller vi bodde ju i hus innan också, men nu är det ju vårt eget och alltså mycket roligare.

IMG_4476

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja! Känns som alla fick barn i år. Speciellt roligt när sådana som kämpat och försökt länge äntligen får bebisar, då blir jag alldeles varm i hjärtat.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?  17 Februari, kl 13.45 föddes Knut Anders Ileby. Det är det största som någonsin hänt mig.

IMG_4778 (651x800)

Dog någon som stod dig nära? Nej. Tack och lov för det.

Vilka länder besökte du? Danmark var det enda vi kom till. Men inte så illa pinkat det!

Bästa köpet? Huset! Så himla mycket bättre att äga sitt hus själv, så man betalar till sig själv istället för till någon annan. Dessutom är det roligare att välja fina tapeter när man vet att man får sätta upp dom på sina egna väggar.

IMG_3794

Gjorde någonting dig riktigt glad? Att Knut kom. Han blev liksom vändpunkten på ett riktigt tufft sorgeår. Både för mig och för mamma och det är jag så himla glad för. Han är en sann glädjespridare den pojken.

IMG_4884 (800x618)

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? En hel natts sömn. Att mamma bodde i samma stad som mig, så man kunde ses bara sådär spontant.

Vad önskar du att du gjort mer?  Snosat lite extra på Knut när han sov i vår säng. Nu vill han aldrig sova där längre och jag saknar hans lilla luddiga huvud på kudden.

bild 4 (3)

Vad önskar du att du gjort mindre? Kollat på dålig tv medan Knut har gått runt i sin gåstol. Man borde väl ha lekt med honom, fast det kan man ju inte göra hela tiden. Han verkar ju iallafall inte tagit någon större skada.

Favoritprogram på TV? Det har ju blivit en hel del olika Houswifes of….serier måste jag ju erkänna. Fast mitt bästa av allt, skämskudde på detta, men Geordie Shore. Jag älskar det programmet, speciellt Charlotte!

Bästa boken du läste i år? Har inte läst en enda bok. Pinsamt. Men jag har köpt en som jag väntar på att läsa. Ska bara försöka hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna börja.

Största musikaliska upptäckten? Vi var ju på Håkan Hellström på Ullevi, den legendariska konserten! Han är ju inte direkt någon ny upptäckt, men jag fick en helt ny insikt om hur jädra bra han faktiskt är efter den konserten!

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att jag lyckades kombinera jobb med mammaledighet. Jag jobbar två dagar och är mammaledig tre. Det har inte varit helt lätt men jag är väldigt glad att det funkat så bra.

Största framgång på det privata planet? Att jag blivit så bra mamma. Jag tycker faktiskt att jag är en toppenmamma! Jag är inte särskilt hönsig av mig och springer inte efter honom stup i kvarten, jag är bra på att få honom att gapskratta och känner honom väldigt väl och är lyhörd på vad han vill innan han hinner få raseriutbrott.
Sen är jag en ganska ensam mamma, självvalt. Jag är inte så mycket för det där med lunch, promenader, fika och annat bara för att man blivit mamma. Jag är fortfarande helst själv. Jag och Knut, vi har det roligast så.

IMG_4973 (800x640)

Största misstaget? Att tro att jag skulle få tillbaka min gamla kropp direkt efter graviditeten. Såhär tio månader senare är den fortfarande inte sig lik och lär nog aldrig bli. Jag önskar jag hade förstått det innan så hade jag sluppit bli så besviken nu.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare! Förra året var som sagt ett sorgeår efter pappa och gick liksom i en dimma. Detta året har jag känt mig väldigt lycklig och väldigt lyckligt lottad att jag fick just Knut!

Vad spenderade du mest pengar på? Vårt hus. Fast det märks inte så mycket eftersom vår ”månadshyra” är nästan densamma som innan, okej lite mer, men ändå inte så himla farligt. Sen har jag lagt en halv förmögenhet på barnkläder!

Något du önskade dig och fick? En bra förlossning och en helt fantastisk unge!

Något du önskade dig och inte fick? Mindre bröst. När jag var gravid trodde jag att jag skulle tippa framåt för mina bröst växte så mycket, men då sa alla att vääääänta till efter graviditeten och amningen är över, då försvinner de helt. Nopes. Still there.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Min mamma var här och Knut var alldeles nyfödd. På morgonen fixade Emil och Vestis finfrukost med paket och ballonger och på kvällen kom min släkt hit och kollade på huset, kramade på Knut och gav mig paket.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om pappa hade funnits här och fått se hur gulligt barnbarn han har fått.

image

Vad fick dig att må bra?  Knut såklart. Att vi blivit en familj på riktigt. Sen har jag blivit väldigt glad och lugn av att kunna fortsätta jobba och bara gå iväg och få vara Anna ibland. Det är viktigt att inte glömma bort det.

Vem saknade du? Pappa. Jag saknar pappa varje dag, varje minut och varje andetag. Ännu mer sen jag fick barn. Vill så gärna visa honom Knut. Men jag får hoppas att han ser ändå.
Pappa levde när jag var gravid första gången, det som sedan slutade i missfall. Men det var ändå så roligt att få berätta att jag var gravid för honom. När vi var på sjukhuset och han klappade mig på magen och sa att jag skulle vara rädd om den lilla. Hur han skröt för alla att han minsann skulle bli morfar, fast det egentligen var alldeles för tidigt att berätta för någon.
Även om han inte fick se mig vara gravid ordentligt, så känns det ändå väldigt fint att veta hur han skulle reagerat.

De bästa nya människorna du träffade? Min mammagrupp tycker jag faktiskt väldigt mycket om. Vi är bara fem stycken och ses typ en gång i månaden. Det är lite lagom kan jag tycka. De är inte alls sådär som jag trodde en mammagrupp skulle vara.

Mest stolt över? Emil. Att han delade lika på föräldraledigheten med mig så jag kunde fortsätta jobba. Att han går på babyrytmik och på mammaträffar fast han är ensam kille, att han klär på Knut rosa utan att blinka och för att han är världens snällaste och bästa pappa till Knut.

IMG_4934 (800x576)

Högsta önskan just nu? Att 2015 innebär massa roliga jobbuppdrag som gör mitt liv lite mer stabilt så jag slipper oroa mig över ekonomin varje månad.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Jag tänker börja året med att flytta tillbaka kontoret till stan, det kommer bli en enorm skillnad från att jobba hemifrån!

2 Kommentarer

  1. Haha ÄLSKAR också geordie shore och mest av allt Charlotte!! Hon är bäst! Men ja, mkt skämskudde också 🙂

  2. JAaaaa!! Geordie Shore <3 Love it! Min sambo introducerade detta mästerverk för mig och jag var sjukt skeptisk i början men efter några avsnitt var jag fast. Hatälskar alla karaktärer om vartannat. Har dock inte sett den senaste säsongen då jag inte vet vart vi ska få tag i den 🙁 Tips någon?

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...