Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Arbetsro!

jan 10, 2014 | Tankar och Vardag, Teckningar | 3 Kommentarer

Som ni vet vid det här laget så hyr jag inte längre något kontor i stan.
Istället sitter jag nu, väldigt provisoriskt, hemma i gamla huset i väntan på att vi får nycklarna till det nya.
Jag har egentligen inte tecknat alls under några veckor från det att jag flyttade ur gamla kontoret, behövde ledigt och vila upp mig.
Men nu, när helgerna och julledigheten är över har jag köpt nya block, provat nya pennor och inspirationen är på absolut topp!

När jag först bestämde mig för att skaffa ett kontor så tyckte jag att det kändes helt fantastiskt att få ett ”jobb” att gå till, personer att fika med och komma hemifrån en stund.
Mitt första kontor hade egen dörr och jag fick i stort sett göra vad jag ville där inne i mitt lilla krypin. Älskade att det stod Anna Ritar på skylten utanför, att jag kunde stänga dörren och vara försjunken bland pennorna i timmar.

Sen blev hyran lite väl saftig efter några år så jag bestämde mig för att byta kontor. Det var då jag flyttade in på reklambyrån.
Tänkte att det kreativa skulle passa mig, sitta med andra som också tänkte i kreativa banor och kanske kunde vi inspirera varann.
Där satt jag i mitten av ett kontorslandskap, utan dörr och ingenstans där jag kunde fly om jag ville vara ifred.
I början gick det jättebra även om jag alltid haft svårt för det där med att inte kunna stänga om mig, men när jag blev gravid blev mitt personliga space ännu mer nödvändigt än innan och jag började känna mig obekväm av att sitta sådär ”utsatt”.
Jag som helst jobbar under total tystnad fick nu lyssna på tre olika sorters musik samtidigt (varav ingen av dom var min) och försöka koncentrera mig medans det ropades koder och mallar hit och dit genom rummen.
Det var en kreativ miljö, för sådana som blir inspirerade i ett sånt jobbflow.
Det blir inte jag och det märktes i slutet väldigt tydligt.
Jag kunde knappt teckna längre, bara ville hem. Ville ha tyst. Ville bort. Ville vara ifred.

Så jag flyttade hem igen.
Nu är jag tillbaka på ruta ett, där jag började för tre år sen (eller är det fyra?)
Hemma.
Fast med mig i bagaget har jag massor med nya kontakter, nya uppdrag på min CV och massor med erfarenheter jag aldrig hade fått annars.
Jag vet att detta inte är någon långsiktig lösning. Jag gillar trots allt att ha ett kontor att gå till.
Men just för tillfället, så känns det så himla bra!
Ensamt, kreativt och alldeles, alldeles knäpptyst.

karkkiny

3 Kommentarer

  1. Underbar färgkombination på dagens teckning! Senap och turkos, I love it!

  2. Känner igen mig så väl i detta. Har testat kontor men trivdes inte alls. Bäst jobbar jag i min ensamhet på kontoret i vårt hus. I tysthet. Allra bäst tror jag när sambon och hundarna ligger och halvsnarkar ett rum bort.
    Nu har jag dock lärt känna två företagstjejer i grannbyarna så vi ses nån gång i veckan för att jobba ihop. Det bästa av två världar!
    Kram till dig å lycka till med nya huset å bebis! Vilken spännande tid som väntar!

  3. Om det finns möjlighet – bygg en friggebod (eller ombyggt uthus) på er tomt! En plats som är bara, bara din men som inte kostar annat än bygget. Visst är det skönt att sitta med människor omkring sig (ibland) och att lämna tomtgränsen, men med den här modellen blir det ändå ganska så perfekt.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...