Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Ateljé!

okt 21, 2014 | Huset | 3 Kommentarer

Som ni vet sitter jag hemma och jobbar just nu. I vår källare/gillestuga.
Det är inte optimalt direkt för det är så dåligt ljus men som tur är har jag den bästa skrivbordslampan som finns.
Jag är på jakt efter en ateljé i stan igen men har inte hittat någon som känns perfekt än. Jag har mina drömställen jag kikar lite extra på, men vi får se hur det blir med det.
Tänkte iallafall visa hur det ser ut i min nuvarande ateljé, när jag nu för en gångs skull hade hyfsat städat.

IMG_5343 (533x800)

Här är en del av mitt skrivbord. Jag har extra långt skrivbord då de vanliga standard är alldeles för små. På inredningsbilder har de alltid ett litet fjuttigt en meters skrivbord och det ser ju väldigt flott ut på bild, men funkar ungefär i fem minuter i verkliga livet. Bara mina pennor tar ju upp halva skrivbordet! Jaja, iallafall så är det här extra långt och klätt med gul självhäftande plast. Ljusbordet är toppen som både lutar och är ordentligt stort (som sagt, här är varför man behöver ett stort skrivbord) Ovanpå ljusbordet står en gammal redahylla som satt i huset när vi flyttade in, men den byttes ut mot en finare med glaslådor så den fula i plast hamnade här i min atelje. Här ligger miniräknare och häftapparat, tejp och etiketter och sånt. Mycket bra!
I den stora fula papplådan under borde ligger alla mina papprör som jag skickar era beställningar i.

IMG_5346 (676x800)

Skrivbordslampan är från Ateljé Lyktan som gjort Bumling-lampan. Den här är fantastisk! Den ger ett jämnt vitt ljus över hela teckningen, mycket noga när man tecknar, annars stämmer inte färgerna!
Här står också en del av mina pennsamlingar i olika burkar och min dator som sjunger på sista versen och desperat önskar att jag ska ha råd att byta mot en ny.
(teckningen är blurrad för jag visste inte om det var en present eller inte)

IMG_5349 (586x800)

I hörnet står mitt tunga arkivskåp. Där har jag alla originalteckningar, alla tidningar jag varit med i eller tecknat för och en hel låda full med olika tapetrullar för eventuella pysselprojekt.
Tapeten på väggen är ikeas brokig tapet och den var sannerligen brokig för ni ser ju hur bucklig den är! Sämst! Men fint mönster så man får inte titta så noga.

IMG_5352 (558x800)

I andra hörnet sitter en stringhylla med diverse viktigheter, block, snören , dymoapparater och annat viktigt.
Porträttet på pappa vakar ständigt över mig när jag sitter och tecknar.

IMG_5353 (551x800)

 

Bakom mig sitter hyllor med alla mina necessärer och skorna jag designat. Ett diplom från årets kulturstipendiat i Värnamo och en Arvikaskylt, för att få in lite Värmland förstås.

3 Kommentarer

  1. Hej, de orangea skorna är ju så fina, jag fattade inte att du designat dem helt, trodde du bara ritat på dem först, men de är ju jättefina, nu fattar jag och antagligen finns de inte att köpa längre, loppis kanske.

  2. Kul att få se var du sitter och jobbar. Härlig placering av ditt fina pappa-porträtt.Trevligt med en Arvika-skylt tycker jag. 🙂

  3. Vilken dröm att ha en egen ateljé!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...