Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Bästa Loppisfynd!

sep 4, 2018 | Loppis | 1 kommentar

Som alltid under sommaren så blir det extra mycket loppisbesök.
De senaste åren har vi inte varit lika aktiva loppisbesökare som vi var förr, vi har helt enkelt inte haft plats med mer och inte haft någon anledning att köpa saker. Men nu när vi har ny bebis på gång och dessutom gör stora renoveringar med huset (vi bygger orangeri och gör om källaren så det blir ett nytt sovrum där nere) så har vi helt plötsligt anledning att sätta på oss loppisglasögonen igen.
Jag tycker mest om att köpa bebiskläder på loppis och har en enorm förkärlek för barnskor (har typ aldrig köpt nya skor till Knut) och Emil tycker mer om att fynda på Blocket och köpa stora saker, som fönster och lampor och sådär.

Under sommaren som gått så har jag fyndat följande, säkert är det en massa som jag missat men vi kikar lite på det jag kommit ihåg att dokumentera:


Först ut var det här lasset jag köpte när vi var på Öland. Väska, Marimekko t-shirt, fårskinnstofflor, kofta, strumpor och blöjbyxor. Tror jag betalade 180 kronor för allt.


Sen var vi Helsingör och köpte det här. Två lampor till orangeriet, Levis 501, kavatskor, minimocks mockasiner, skallra, kofta, hängkruka och ett fikonträd (som sen brann upp på vår uteplats) Det här lasset gick på lite mer, tror vi betalade runt 1000-lappen för allt.


Väl hemma igen kunde jag gå på Erikshjälpen, där jag alltid gör mina bästa fynd. Kom hem med den här stora fångsten som jag betalade runt 200 kronor för.


Ännu ett varv på Erikshjälpen resulterade i det här. Kostade 230 om jag inte missminner mig. Den där boken om Stig är för övrigt så himla sorglig och fin.


Det här är inget loppisfynd utan ett köp från Blocket. Men det är ju nästan samma sak. Nämligen vår nya barnvagn! Jag har ju min drömvagn redan, en retrovariant från Emmaljunga men vi behövde en sittvagn också och mitt krav var att det gick att ha sittdelen både framåt och bakåt. Det går det med denna, dessutom kan man bara dra i ett reglage så blir det en helt vanlig liggvagn. Man behöver alltså inte byta från liggdel till sittdel. Så fiffigt! Modellen heter Petit Cherie Lively.


Sen köpte jag lite mer på Erikshjälpen (nej, vi behöver absolut inga fler barnkläder) bland annat påslakan till spjälsängen, ett linne till mig från Michael Kors och de där röda mjukisjeansen har jag tre par av, alla i olika storlekar. De var mina absoluta favoriter i Knuts garderob!


Här har han dom på sig, första dagen på dagis. Alltså ursäkta mig, men hur jädra skitgullig är han inte?!


Tre gånger varje sommar är det loppis i folkets park här i Värnamo. Det är de allra roligaste loppisarna för då är det vanligt folk som säljer, lite som bakluckeloppis. Sist jag var där köpte jag det här, inte mindre än TRE mini rodini tröjor! Det hittar man inte särskilt ofta på loppis, dessutom kostade de bara 40 kronor styck! 260 kronor betalade jag allt som allt, då var också de knappt använda Kavatskorna inräknade, de fick jag för 80 kronor. Man måste ju älska loppis alltså!

Förra helgen åkte jag och Emil ut på loppistur bara vi två. Då kom vi hem med det här bland annat. En stor trälåda för 70 kronor (vill ha den ute i orangeriet sen) äntligen en klar damejeanne, de är alltid bruna och det ville vi inte ha. Sån här har de i huset på Öland som vi brukar hyra, att samla vatten i. Så fint!


Vi ska alltså ta bort ställningen och det fula plastlocket. Dock fick jag ett varningens finger på instagram att det kan bli som ett förstoringsglas när solen lyser igenom så det kan börja brinna, så vi får placera den på något ställe där solen inte steker på allt för mycket.


Spegeln köpte jag på Eriksjälpen för 150 kronor. Har haft en likadan tidigare som brakade i golvet och gick i tusen bitar och sen dess har jag saknat den så himla mycket. Är väldigt glad att jag nu har en ny! Har en plan om att eventuellt ha den här i orangeriet också sen, men vi får se. Just nu trivs den väldigt bra i vårt sovrum.

Det här köpte vi också på vår runda i helgen. En gjutjärnsljusstake som jag tror blir fin som adventsljusstake sen. Fast fin redan nu med förstås. Älskar saker i gjutjärn. Två krukor, ett par jeans till Knut, en fin fin tallrik och 8 tallrikar med mönster av Stig Lindberg. Kostade 12 kronor styck.


Tyckte det här fatet var så himla fint. Kommer passa så bra ute på orangeriet sen, ihop med pappas keramikskål och med oliver på.
Åh har så mycket planer för det där orangeriet ska ni veta! Nu har vi kommit hyffsat långt, eller iallafall längre än vi trodde vi skulle hinna. Hela grunden är klar och ska gjutas på fredag. Golvvärme blir det också!
Nästa vår är det klart, då ska jag sitta där ute all min vakna tid.

 

1 kommentar

  1. Du har inspirerat mig till att köpa mer begagnat och helst på loppisar! Men du är helt klart vassare på att hitta de riktiga fynden 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...