Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Bästa Teckningar, 2016!

nov 24, 2016 | Teckningar | 6 Kommentarer

Nu är ju förvisso inte 2016 slut än, så kanske hinner jag få till några fler teckningar innan nyår. Men tills dess tycker jag vi kikar på årets teckningar och vilka som har blivit mina favoriter.

host

Den här teckningen på Sandra är jag väldigt förtjust i. Gillar färgerna och att den känns så väldigt höstig. Gillar kombinationen av de mer barnsligt ritade löven i bakgrunden mot det detaljerade ansiktet.ak

Det här porträttet på Anna-Karin höll jag på med länge och trodde ett tag att jag aldrig skulle få till det och va nära att ge upp. Men jag gillar kombinationen av färgpennor ovanpå Promarkers och det här var första gången jag kombinerade de två ihop.

isabelleDet här svartvita porträttet på Isabelle just av den anledningen att jag aldrig tecknar utan färg. Jag tycker fortfarande att färgporträtt alltid blir mer levande men den här är jag ändå väldigt nöjd med, trots avsaknaden av färger.

magpie

Det här JÄTTESTORA porträttet på Amy. Älskar kombinationen med akvarell och promarker, det har verkligen blivit mitt nya sätt att teckna det här året. Det blir inte lika tillknäppt som det kan bli med bara pennorna.

självporträttakvarellÅrets självporträtt måste ändå bli den här. Känns helt olikt hur jag brukar teckna och därför gillar jag den- Den flytande lilablå-bruna skuggan vid käkbenet är den finaste delen tycker jag.

hemulenteckning filifjonkanteckning2016 var också det här året då jag gjorde mina väldigt omskrivna och älskade Muminporträtt! Har fortfarande några kvar jag tänkt göra men tappade liksom intresset mitt i, som jag nästan alltid gör. De här två är i alla fall mina favoriter. Hemulen för att han ser så HIMLA snäll ut och precis sådär som en del fabröder faktiskt ser ut och Filifjonkan för att jag gillar att det gick att teckna mörkgrått mitt i ansiktet utan att det såg konstigt ut och bara förstärker hennes oroliga uppsyn. Väldigt lärorikt projekt det där!

morodotterDen här beställningen jag gjorde åt en kund. Tycker samspelet mellan mor och dotter blev väldigt lyckat, speciellt med tanke på att det bara var en vanligt suddig instagrambild som förlaga.

flora
Denna teckningen på Flora. Om jag bara fick teckna en enda sak i resten av mitt liv hade det varit hennes smile! Gillar färgkombinationen med halsduken mot ansiktet och alla lösa hårstrån.

akvarelltvåtjejer

Den här bilden gillar jag. Dels för att det var första gången jag tecknade stort (50 x 70) och dels för att det också var första gången jag kombinerade akvarell och pennor. Tycker om hur blommorna blev och alltid spännande att teckna två personer på en bild, då händer något mer än bara ett vanligt porträtt.

mesdames

En bild helt gjord i akvarell. Brukar ofta ”överteckna” mina bilder men den här bara kom och sen var den klar, pang bom. Älskar den.

img_2139

Kan ju omöjligt göra detta inlägget utan att ta med bilden på Donald Trump. Jag gjorde den precis efter att de gått ut med att han är USA´s nya president. Den gjordes i rent vredesmod och tog ungefär fyrtio minuter att göra, så det gick fort men det brukar det ju göra när man är arg.
Här kan ni se filmen om hur den blev till:

Tänk nu att jag inte har en aning om vad det kommer komma för teckningar under 2017. Antagligen några av mina bästa. Kanske för nya uppdragsgivare, vem vet?
Så himla spännande tanke ändå, att jag vet så lite vad som kommer hända och komma från min hand.

Årets roligaste måste ändå vara att jag börjat filma när jag tecknar. Stort lyft för det här året!
Nästa år släpps dessutom den första barnboken jag illustrerat. Det, mina vänner, känns väldigt väldigt spännande!
Längtar tills jag får visa er bilderna!

 

 

6 Kommentarer

  1. Så mycket fint! Anna-Karin tyckte jag var superfin med strukturen pennorna gav! Och Floras hår såklart, och halsduken. Och Sandra. Alla. Du rockar

  2. Du är otroligt duktig! Speciellt på att rita hår, det ser verkligen levande ut, hur sjutton får du till det? 🙂 Muminporträtten var jättefina, spännande att se figurerna tolkas i människoform eller vad man ska säga.

  3. Dina målningar är helt underbara! Jag tycker att du är otrolig duktig på att teckna! ???? Hur går det med att teckna alla Mumin-figurerna?

  4. Gillar tjejen med löven. När jag scrollade förbi såg jag först att mössan slutade i siluetter av granar på hjässan. Det hade varit coolt faktiskt!

  5. Du har en grym talang, Anna! Det är en fin gåva. Jag förstår att det ligger mycket övning och arbete bakom, men tjena vad du har känsla! Så inspirerande att titta in på din sida och läsa dina finurliga kommentarer. LOVE Ta hand om dig!

  6. Jag ÄLSKAR akvarellen ovanför Trump. Finns så många små detaljer som jag kan stirra ihjäl mig på.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...