Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Bästis!

feb 12, 2014 | Tankar och Vardag | 3 Kommentarer

Tänk vilken ynnest att få ha en bästis. En som man vet allting om och som vet precis lika mycket om en själv.
Jag har haft samma bästa kompis så länge jag kan minnas.
Vi bodde på samma gata, med ett hus emellan, vi lånade våra pappors skor, för de gick snabbast att sätta på sig och sprang över till varann varje dag så gruset yrde.
Vi bråkade ibland, men insåg snabbt att det var så tråkigt att vara ovänner så vi blev sams igen.
När vi klädde ut oss var du alltid prinsessa med underkjolen under armarna och jag var bilmekaniker med klarblå sidenskjorta. Alltid samma.
Vi hade våra invanda mönster, ritade vi blev det hundkojor och lekte vi med Barbie var det alltid samma lek.

Vi gick på samma dagis, samma fritids och samma klass. Vi hade likadana tröjor som vi köpt på Ö&B i Töcksfors, brunrandiga som visade magen.
Minns att båda tyckte om att sjunga och att rita så en dag fick vi välja vem som skulle göra vad, du valde sången och jag ritandet.
Nu jobbar jag som illustratör och du går på operahögskolan.
Vi har alltid siktat högt och vi har alltid förstått varann i hur himla snårig och krokig väg det är för att få sin dröm.
Du har varit min stöttepelare när allt rasat och min idol när det gått bra.
Jag har alltid sett upp till dig, för ditt mod och din envishet, för att du aldrig någonsin ger upp och för att du är den konstigaste av alla personer jag mött.

Vi är totalt olika och rörande överens om att vi antagligen aldrig hade blivit vänner i nuläget. Du är en sån som skrattar ditt operaskratt högt på tunnelbanan så alla tittar och som brister ut i sång mitt i en affär. Du skäms aldrig och pratar gärna med främmande människor.
Du är allting jag inte är.

Vi tycker om att äta jättemånga clementiner på rad, sitta på sunkiga ölhak och köpa udda porslin. Vi tycker om att dricka kaffe i små koppar och spela memory.
Vi bor närmare 40 mil ifrån varann, pratar inte så ofta i telefon för du vet att jag inte är någon telefonperson. Men när vi ses, är det som att vi sågs varenda dag. Vi behöver inte fråga och undra vad som hänt, vi vet ändå.
Det spelar ingen roll om vi så skulle bo på olika sidor av jordklotet, så skulle det ändå kännas som att du fortfarande bodde på min gata.

Du är min allra bästa vän, min bättre hälft och den i världen jag skulle göra precis vad som helst för.
Min vapendragare och kompanjon.
Min allra finaste bästis.

Grattis på födelsedagen!

måleri b-640x427 542348_10151488026905166_1604369487_n i-640x427 391243_10151488119485166_1119333368_n silversaga_varnamo2 IMG_7396

3 Kommentarer

  1. Nu har jag läst i kapp lite så jag tänker kommentera flera inlägg fast bara skriva under ett, nämligen detta…
    Vilka fina ord om din bästa vän! Såna vänner är bland det bästa man har.
    Va fint ni får i ert hus, gillar färgerna jättemycket. Ert burspråk vill jag bo i. 🙂
    Va mycket klokt du skriver om din graviditet. Nu har jag inte varit gravid själv men en nära vän till mig kände på samma sätt som dig genom sin och det var ibland tufft för henne och det mycket genom vad omgivningen förväntade sig av henne hur hon måste känna och tycka bara för att hon var gravid. Stor kram till dig!

  2. Vilken underbar kärleksförklaringen och vilken lycka att ha en sådan vän. Grattis till henne! Och grattis till dig!

  3. Vilken fin text om din bästis. En god vän är den som du ser in i ögonen och den personen vet vad du tänker och känner. En god vän kan läsa dig, ditt sinnestillstånd och vet om du behöver en kram, en spark därbak eller bara ett lyssnande öra.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...