Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Bröllop!

mar 6, 2012 | Bröllop | 12 Kommentarer

Det känns fel att säga att det börjar dra ihop sig till bröllop när det är ett halvår kvar, fast det GÖR det faktiskt!
Nu måste saker börja spikas, maten bestämmas, prästen bokas och klänningar köpas.

Vi har kvar en gigantisk sak på listan, nämligen prästen.
Trots att jag bor mitt i bibelbältet (mer eller mindre frivilligt) så har jag ändå inte lyckats få tag på en präst som är villig att viga oss utanför kyrkans lokaler.
Jag trodde att om det var något som skulle vara enkelt här nere, så va det att hitta en präst. Men ack så fel jag hade.
Tydligen är de jag hittat en smula konservativa och djupt rotade i sin kyrka och vägrar flytta på sig.

Alternativet är ju att ha en borglig vigsel men det vill vi inte ha i första hand. Bara om vi inte lyckas få tag på någon som vill viga oss på platsen vi valt.

Det här går jag iallafall och grämer mig över. Det och att vi inte skickat ut inbjudningar än.
Måste ta tag i det imorgon.
Jag har tecknat massvis med bröllopsinbjudningar genom åren, men när det kommer till min egen så ekar hjärnan tom på ideer.
Men imorgon, då, då ska jag ta tag i det.

Här är iallafall listan med det som är klart:

*Maten
*Lokalen
*Brudklänningen + skorna
*Kostymen + skorna
*Bestmankläderna
*Musiken
*Håret

Kvar att fixa:

*PRÄST!
*Inbjudningar
*Fixa iordning allt pyssel som nu ligger på hög där hemma i ateljén
*Klänning till min brudtärna
*Blommorna
*Sminket
*Öva på att dansa vals (vi har precis lärt oss att bugga hjälpligt, men va tusan hjälper det nu?!)

 

12 Kommentarer

 1. Meen vilka fyrkantiga prällar. Har du provat att fråga nån frikyrkopastor (typ missionskyrkan)? Dom brukar kanske va lite friare.

 2. Pär A.J Persson! Han är kanon. Hoppas bara att han finns kvar här i trakterna.

 3. Precis som Karin sa så tänkte jag också tipsa om frikyrkopastorer. Där är det nog inget problem!

 4. Per Persson gör det!

  • Han var vårat första hands val, men efter att ha ringt 50 gånger utan att få svar så gav jag upp. Fick två sms av honom men jag vill ha en prsät jag kan prata med, inte smsa med. Så han blir det tyvärr inte.

 5. kolla med frikyrkorna! jag känner mest till missionskyrkan och tror att runar eldebo (som är pastor där) har bra rykte. gött med någon som är lite intresserad och som kan göra det personligt!

 6. Per Persson är den bästa prästen i hela Värnamotrakten! Han är omöjlig att få tag på, men då är det bästa att försöka leta upp honom istället eller bestämma möte via sms. Han är verkligen värd jobbet och det finns en anledning till att han är svår att få tag på.

 7. Bengt Klintenberg kanske ? Han är i arken och jobbar. (y)

 8. Det finns en pastor i Alingsås (en bit bort, jag vet). En kvinnlig frikyrkopastor i Missionskyrkan. Hon heter Pia Tedefjord och viger gärna på andra ställen än i kyrkan. Man får vara med och utforma vigsel-ceremonin fast vissa delar måste ju alltid vara med. Hon är dock noga med att man vet vad det innebär att viga sig kyrkligt dvs inte borgerligt.

 9. Ja kolla med frikyrkorna!! Det finn pastorer som säkert skulle tänka sig att viga utomhus 🙂 Så underbart att ni vill viga er kyrkligt…. Det kommer ni bli välsignade för…

 10. Hej Anna!
  Vi går själva och planerar för full här. I Juni ska det ske! Shit va tiden flyger, och jag borde vara mer stressad än jag är.
  Iaf, så har vi haft lite knepigt med själva vigseln vi med. Vi har tänkt gifta oss i trädgården. En lösning vi har kommit på är att ha en ceremoni som någon vi tycker om kan hålla i. Den personen behöver alltså inte ha vigselrätt. Då kan man utforma vigseln på sitt eget sätt(vill man ha inspiration av svenska kyrkans vigselceremoni kan kan kolla in den här http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=647808). Då kör man sin egen ceremoni på sitt bröllop, där löften, ringar mm är med, och sen kan man före eller efter, eller samma dag gifta sig borgeligt(det tar bara ett par minuter).
  Då far man den man vill ha som vigselförättare, och man får ha den var och hur man vill. Det kan kännas mer personligt.
  Vi har inte bestämt oss än, men funderar starkt på att göra så.
  Lycka till med planerna!

 11. Hej Anna!

  På min blogg hittar du varje dag bröllopsinspiration, lite brudbuketter finns också 🙂

  // Lisa

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...