Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Bröllopsdukning!

mar 14, 2012 | Bröllop | 32 Kommentarer

Jag har en fråga, vårt bröllop kommer bli en färgfest utan dess like och det enda tema vi har är färg och prickigt!
Vi vill att det ska kännas mer roligt än fancy och ingen ska behöva hålla in magen eller undra vilken gaffel de ska använda.
Men nu till min fråga, är det okej att använda papptallrikar? Jag har nämligen fallit handlöst för dessa på Lagerhaus men vet inte om det känns för ”billigt” för ett bröllop. Vad tycker ni?
De skulle passa så himla fint in med resten men som sagt….papptallrikar är ju inte direkt festligt.

 

32 Kommentarer

 1. Ett långt och tråkigt tips i ”såhärgjordevi”-tappning.

  Vi hade ett mackfika mellan vigseln och festen (eftersom vi gifte oss mitt ute i ingenstans och man kan tydligen inte svälta folk) och då hade vi pappmuggar till kaffe och saft som gästerna fick mumsa på medan vi gick och fotograferades. Det funkade bra, tyckte vi i alla fall. Man kan ju ha förrätten i det fria eller på minglande fot och då funkar papper och plast alldeles utmärkt. Vid bordsdukningen kanske det kan kännas lite trist eller o-lyxigt eller så… men man kan ju använda det i dukningen till annat än att äta på, som underlägg till blomster eller placeringskort eller att sätta pennor i eller lägga godis i… bara fantasin sätter gränser =) (Och de är ju sjukt snygga! Underbara färger!)

  MEN! Det finns inga sådana regler på bröllop egentligen. Gör precis som NI känner! det är ERT bröllop och vad andra tycker känns och inte känns för lite eller mycket eller rätt eller fel kan de få bekymra sig för till på sitt eget bröllop. Ni gifter er (förhoppningsvis) bara en gång, se till att göra allt på det sätt ni tycker är rätt. Prioritera och välj som NI vill. Det enda viktiga är i slutändan att ni svarar rätt på frågan, och de folk som tycker en massa saker är ju era vänner.

  Grattis och lycka och välgång och kram från en som egentligen inte har något med bröllopet att göra, men som älskar din blogg och följer den slaviskt.

 2. Men va söta! tror nog om du verkligen vill ha dom så kan du det, bara att hitta rätta sättet! Varför inte ha en lite större vit porslintallrik under papptallriken så kanske det känns lite mer tillpiffat, det blir mindre disk också. och muggarna kan man ju alltid ha när man bjuden på mingeldrink!

 3. Jag tycker ni ska göra som ni vill! Om ni inte vill ha fancy pancy kanske det fungerar bra med papptallrikar! Vad har ni tänkt för mat? plockmat kanske är mat som funkar bäst på papptallrikar, eller sallader och picknickmat? Jag tror det blir jättefint!

 4. Men ja såklart! När jag är på bröllop och det dukas med kristall och silverbestick så blir jag bara nervös och får panik över att kanske spilla på duken. Papptallrikar, och sådär snygga dessutom, klockrent!!

 5. Kör bara kör! Roligt och personligt är väl viktigare än super fancy?^^

 6. Vet något som jag tror skulle passa ert bröllop perfekt! Att köpa en hel massa engångskameror att lämna fram till gästerna så att de kan gå runt och fota också får ni bilderna. Roligt och man får en massa unika framkallade bilder 🙂

  • Åhhh vilket fint tips! Har läst igenom hela bloggen nu!

   • Ja visst var den härlig (och alla andra DIY-tips för den delen). Läste om det precis efter jag läst ditt inlägg så tänkte direkt på dig…

 7. jeg ville heller gått for en morsom du duk, servietter, puter, vinkler etc. Det er noe ekstra stas med å spise med tungt bestikk og av fin porselen som ikke kan erstattes av et morsomt (papp-)mønster etter min mening… Lån av venner som samler på porselen, og på loppis har de mye fint bestikk! Trenger ikke bli så dyrt 🙂

 8. Jag tycker att ni får göra preciiiis som ni vill för det är erat bröllop. Så vill ni ha papptallrikar så ha det <3 det är eran dag och inte gästernas!!! kramar

 9. Absolut. Tycker verkligen man kan ha papptallrikar. Det beror ju på vilken typ av bröllop det handlar om. Tror det passar jättebra för er. När jag/vi gifter oss framöver tänker vi oss picknick-korgar till varje bord med ett par flaskor vin, lite bröd, lite annat och med stor sannolikhet papptallrikar.

  De där var ju dessutom jättefina!

 10. Jag tycker du borde ställa frågan till Svenska Bröllopskommittén som har handläggare just för sådana frågor. Dvs, vad man får och inte får, på sin alldeles egna, privata fest. 😉

  Sorry..kan inte låta bli att driva lite med dig. Du gör ju precis som du vill!
  Om du tycker det är ok, så lär era gäster (som ju är folk som tycker om er, och som troligtvis tycker om sådant som ni tycker om) tycka det är ok 🙂

  Lycka till!

 11. Ja men absolut. Det är ju bara ni som kan bestämma det. Gå på magkänslan, säger den att ni ska ha papperstallrikar så ska ni ha det!

 12. Klart som korvspad att du kan ha pappatallrikar, det är ERT bröllop och då serveras vad helst ni behagar!
  Så det så!

 13. Självklart kan man ha papptallrikar! Kombinera med tunga, stora och härligt omatchade loppisbestick, eller låna silverbestick av nån riking, och så ha såna där stora, lyxiga servetter, (kanske sy tygservetter?) och så piffiga glas så blir det värsta superkombon tror jag. =)

 14. Min bror och hans fru, köpte massa olika tallrikar från second hand vilket blev roligt och färgglatt. Jag tyckte att det var en kul idé och det är säkert en likvärdig kostnad som papptallrikar…Jag tyckte att de, du visar i bloggen, är jättefina!!!

 15. Kommer det vara buffé? Kommer man bära sin tallrik?
  Jag tycker inte det spelar roll om tallriken är papp eller inte i aspekten ”Va? Papp?”. Däremot är papp ganska kasst när man ska bära mat, det är ingen riktig styrsel i dom än mindre om maten är varm/blöt – det sista man vill är väl att gästerna ska tippa maten på kläderna. Jag skulle köra på riktiga tallrikar eller second hand-tallrikar en masse men papp på allt det andra.

  (Såvida det inte är kall/oblöt mat – då håller ju sig papptallriken också)
  Papp till dessert – nemas problemas.

 16. Låter ju som en alldeles förträfflig idé! Tänk så mycket disk man sparar! Och oroar man sig för miljön kan man alltid vara noga att sopsortera. Kör vetja, om det är dessa tallrikar ni verkligen vill ha 🙂

 17. Klart ni ska göra som ni vill(Precis som andra sagt redan )… Blev så inspirerad av din ide om papperstallrikar. Så jag ska nog ha det på vår dotters dop senare i vår. Så slipper man ju en MASSA disk.
  Jag säger go for it!

 18. Papptallrikar ligger ju ofta lite trist på bordet eftersom de inte har någon tyngd. Kanske du kan hitta tallrikar i något annat material än porslin som hade fungerat – typ melamine:

  http://shopsweetlulu.com/item/Pink-Polka-Dot-Plate/678/p1c91

  I annat fall är ju loppistallrikarna som redan nämnts ett himla kul alternativ.

 19. Självklart kan ni ha papptallrikar! Passar de in i färgtemat och allt sånt är det helt okej. Har man många gäster så är det ju ett plus i kassan att köpa papptallrikar istället för porslin, annars kan man ju ofta hyra porslin till bröllop, men jag tror att just prickigt kan vara svårt att få tag i, kanske inte är så stor efterfrågan. Men du, gör som du känner, det blir säkert jätte bra. Mer avslappnat och naturligt med papptallrikar skulle jag säga 🙂 Lycka till med all planering!

 20. Personligen tycker jag att papptallrikar hör mera till barnkalas än bröllop. Men jag håller med om att dessa från lagerhaus är oemotståndliga. Jag hade muggarna till sonens kalas häromdagen. Och dessutom säljer de helt underbara randiga papperssugrör som blir pricken över iet.
  Det är ert bröllop så gör det som känns rätt för er. Jag har ett tips angående de prickiga muggarna också. Jag använde dem till ljusslingor som jag hängde i taket och det gav världens mysigaste belysning. Skär bara ett kryss i botten på muggen och stick igenom en liten lampa i en kedja av små julgransbelysningar och voilá.

 21. Vi är också helt inne på papptallrikar/glas/muggar, så tycker du de är fina, go for it! Färg, fest, och mindre disk, HIPP HURRA!

 22. Kör på det! ASGRYMT JU! 😀

 23. Hej Anna!

  Jag tycker absolut att ni kan ha papptallrikar, huvudsaken är ju att det blir som ni vill ha det. Hela jag var prickig när vi gifte oss och snittarna dukades upp på papptallrikar, hade vi inte ätit på en restaurang med tillhörande porslinstallrikar hade jag gärna haft färgglada papptallrikar. Kolla gärna in hur det såg ut om du vill 🙂 och tänk på att det är ER fest, ni gör som ni vill ha det och det kommer bli fab!
  http://www.deermountaindesign.com/category/evakim/

 24. Klart man kan! =)

 25. HELT underbara pappmuggar mm, prickiga med blommor finns på http://www.russinnet.se. MÅSTE ses.
  Hittade dem i bloggen hemma-net.blogspot.se. DÄr finns mer dukningstips i papp också.

 26. Nja, jag tycker iofs att man ska göra PRECIS som man själv vill på sin bröllopsfest, men papperstallrikar gillar jag inte att äta på… Känns sladdrigt och lite tråkigt, och om det skulle vara plockmat/buffé så ser de så trista ut till andra och tredje omgången mat. Jag skulle göra såhär: använd ”riktiga” tallrikar och bestick till middagen, och kör på med papperstallrikarna till snacks, tårta etc. Ös på med servetter, girlanger, blommor, vimplar eller vad du nu vill till middagen för att kompensera.
  Porslin är ju bra för miljön också 🙂

  Lycka till, hoppas på en full rapport från bröllopet senare 🙂 Tycker att du är fantastiskt duktig och jag önskar att jag vågade allt som du vågar. Kramen till dig!

 27. Hej…vi hade principen ”mer vänner, mindre fancy” på vårt bröllop. Dock ville jag dela upp middagen i tre delar ändå. Vi löste det genom att förrätten var kall och stod på tallriken när gästerna satte sig och sedan varm ”varmrätten” en buffét. En idé kan ju vara att ha förrätt på de fina prickiga och under en tallrik i porslin som känns mer lämpad att äta den ”tyngre” maten på. Mindre disk att ta om hand också!
  Lycka till!

 28. Vi körde papp och plast till hela vår dukning. Jättefint och skitpraktiskt att slippa disk 🙂

 29. Om du inte vill ha dem på själva bröllopsdagen så kan du väl ha dem dagen efter till brunchen med gästerna? Jag reagerade på att de var så fina när jag fick dem på ett kalas jag var på helgen! Glömde fråga var de hade köpt dem så jag tackar dig för informationen. 😉

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...