Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Drömjobb!

aug 26, 2015 | Kläder, Tankar och Vardag, Teckningar | 9 Kommentarer

Min webutvecklare, livscoach och vän har sagt åt mig att jag måste ha mål. helst så orimliga som möjligt så man inte siktar för lågt.
Här är några av mina mål, drömjobb och fantasier, mer eller mindre orimliga:

 • Designa tyger åt IKEA. Har redan mängder av ideér om de mot förmodan skulle ringa och fråga.
 • Jobba åt Marimekko. Skulle vilja dricka mitt kaffe vid en hög av randiga tröjor, kunna gå in och omge mig av blommor, färg och fantastiska saker hela dagarna. Varför ringer de aldrig?
  rosor
 • Ge ut en bok med mina memoarer. Men det känns som man borde ha några fler år på nacken innan man skriver den. Tänker att jag börjar skriva i femtioårsåldern när jag bor i ett litet hus på Öland med Alvaret som utsikt. Taget!
 • Köpa en Porsche åt Emil. Sen skulle jag stripea den på hela sidan med stora svarta bokstäver: FRUGAN BETALAR!
 • Få ett fast jobb som illustratör. Det hade varit så himla roligt att känna hur det känns att jobba med det här fast med en fast lön. Gärna på IKEA, Marimekko, Gudrun Sjödén eller Åhlens.
 • Få designa barnkläder åt H&M. H&M har de absolut tråkigaste barnkläderna, speciellt på pojksidan Bara fula plasttryck med bilar och dinosaurier, alla kläder är antingen blå, svarta, gråa eller mörkröda och jag tänker att de skulle må bra av att jag kom in och livade upp det hela lite.
  Hur svårt ska det vara, vi vill ha GULA barnkläder! För bövelen!
  regn
  8månader
 • Hyra en atelje med stora träfönster som går att öppna, med utsikt och högt i tak. Med golv där man gärna får spilla kaffe och oljefärg. Åh.
 • Få en plats på Rithuset i Stockholm. Va där på intervju en gång och vill såååå himla gärna sitta där. Isåfall skulle jag sälja hus och bil och hela faderullan och ta med min lilla familj till Stockholm. Det hade ju varit nått det.
  pennor
 • Få Kanye West att lägga ut en av mina teckningar. Fast jag har aldrig ritat något som far med honom att göra…. Skriver genast upp på to-do-listan!
 • Få sponsring på papper och pennor. Det hade varit flott det!
 • Starta ett eget märke i stil med Mini Rodini eller Littlephant. Jojo minsann!
  IMG_3696

9 Kommentarer

 1. Bra mål! Barnkläder signerade Anna ritar vore strålande!

 2. Bra med mål!

  Starta eget märke är en riktigt bra idé!
  Dumt att vänta på att någon ska ringa när man kan styra upp allt själv. 🙂

 3. Bra mål! Tycker inte alls att de känns orimliga, vänta bara så ska du se att snart hör de av sig och vill ha med dig på design-tåget. Lova att du, när du designar barnkläder, gör roliga fina barnsliga färgglada i större storlek än 92! Femåringar gillar liksom också färg och glatt.

 4. Å! Vilka bra drömjobb! Håller med om att HM har tradigast barnkläder! Och dina skulle bli hur fina som helst

  Kram

 5. Vilken härlig inställning med att man ska ska ha orimliga mål så man inte ska sikta för lågt! Det ska jag ta fasta på.
  Jag fastnade faktiskt för det du skrev om gula barnkläder. Jag och en kollega har precis skapat ett nytt barnmärke som heter Luna & Juliet. Vår första kollektion som kommer ut i januari 2016 innehåller jättemycket gult! Kolla gärna på den om du är intresserad: http://www.lunaandjuliet.se (på vår pinterestsida ser du vissa av kläderna https://www.pinterest.com/lunaandjuliet/the-circus-collection/)
  Kram Malin

  • Åh jättefina barnkläder, verkligen! Helt i min smak!

   • Tusen tack!!

 6. Men alltså alltså alltså. Kan inte DU höra av dig till de här istället för att gå och vänta!? Med din talang skulle du lätt kunna sälja in dig och framför allt om du redan har designat grejer i huvudet. Kör bara kör!

 7. Såg på Facebook att Gudrun Sjödén söker designer för ett vick…

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...