Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Färgkombinationer!

sep 5, 2018 | Teckningar | 4 Kommentarer

Jag ÄLSKAR färgkombinationer, det är något av det bästa jag vet! När man parar ihop några nyanser och så ”poppar” det, färgerna liksom höjer varann.
Jag satte ihop några av mina favoritkombinationer.

Det här är min all time favourite kombination! Tröttnar aldrig! Känns liksom som ett kalas (minns ni hur förbjudet det var att kombinera rosa och rött när vi var små?!)

Om man vill göra färgkombinationen lite mer vuxen så tycker jag den här kombon är fantastisk!

Det här är en annan favorit, den bruna kan också bytas ut mot en riktigt mörkbrun.


Den här har jag liiiite svårare för, bara för att det är grönt med. Tycker grön är så svår. Men jag tänker klargrön ihop med naturskinn vore fint och nått senapsgult för att lyfta det hela lite.

Den här kombinationen tycker jag är utsökt. Känns väldigt harmonisk för ögat tycker jag.

Jag är inget större fan av lila men med rätt färgkompisar kan även det funka.

Jag tycker svart är svårt i färgkombinationer, då det lätt dödar alla de andra färgerna. Men svart mot rost och grått tycker jag blir en väldigt fin kombination ändå.

Den här är snarlik de i början men känns lite lugnare. Såhär vill jag se ut i höst.

 

Det var alltså de färgkombinationer som får mitt hjärta att klappa lite snabbare. Men sen finns det också dom som får det att vända sig i magen. Kan helt enkelt knappt kolla på vissa kombinationer av färger!

Det här är en sån. Inte ful på något sätt, men heller inte det minsta sprudlande. Känns som en väldigt ”säker” kombination och därmed väldigt trist.

Åh den här, det här är den absolut fulaste kombinationen jag vet! Mår fysiskt illa av att se de här tre ihop! Som en utspydd grönsakssoppa. (ändå lite lik den jag kombinerade ihop bland favoriterna högre upp, men allt handlar om nyanser!)

Det här är en så tröttsam kombination. Den ser ut som de flesta ”tjejavdelningar” hos kedjorna och jag är så evinnerligt trött på den. Den är ju inte ens fin!

Och såhär ser ”pojkavdelningen” ut. Skulle aldrig sätta ihop de här färgerna på Knut. Känns som en lastbilskombination.

Såååå, det var alltså min personliga tolkning av färger. Alla tycker såklart olika men det är ju sen gammalt.
Vilka kombinationer gillar ni bäst?

 

 

 

4 Kommentarer

  1. Innan sommaren så stickade jag en badponcho till min sån i turkost, cerise och orange och jag älskar den kombinationen. Det får mig att tänka på sommar och glass på stranden. 🙂

  2. Så sant om de två sista färgkominationerna! Jag kände direkt när jag såg dem att jag inte gillade dem. och när jag sen läste varför du inte tycker om dem så förstod jag att det är exakt så jag också tänker! Så tråkigt, könsstereotypt och gjort!

    Kul inlägg förresten! Tack!

  3. Jag blev så uttittad och retad när jag kom till skolan (i mellanstadiet) och hade kombinerat rött och rosa! Varför var det så???
    Nu har jag en dotter som börjat skolan, hon får själv kombinera färger och mönster på sina kläder. Mer färg och frihet åt folket!

  4. Åh vilket roligt inlägg. Och jag kan absolut känna igen mig i att vissa färgkombinationer är direkt tilltalande medan andra är trista eller direkt fula. Jag gillar de två översta. Har alltid älskat rött och rosa. Har en fladdrig HM-tröja med röda och rosa ränder som jag älskar. Undrar om det är ett vuxenhetstecken att vinrött och rosa är vanligare i garderoben nu? Tycker att barnutbudet är så trist färgmässigt. Blir svårare ju äldre sonen blir. Särskilt på en liten ort och jag har inte ork att göra ändlösa sökningar på nätet och beställa. Kan tipsa om instakontot @inspiration_for_foraldrar Mycket bra tips för den som inte orkar hålla sig uppdaterad själv.

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...