Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Färgmanifestation!

apr 17, 2012 | Kläder | 3 Kommentarer

Nu är jag på plats på kontoret igen, med lite mindre målarabstinens och mycket mer sug att teckna så nu kör vi igen!
Här kommer alla bidrag i färgmanifestationen, så roligt att ni ville vara med i kampen mot gråheten och jag har blivit så himla inspirerad och glad över era fina färgmail och roliga beskrivningar!

Först ut: Johanna som hade den här beskrivningen:

Jag brukar alltid klä mig i massor av starka färger, så jag blev glad över den här utmaningen, men så blev den här helgen en riktigt tung en. Jag har börjat bearbeta en hel massa tunga saker och varit på en kurs som tagit mycket energi. Så det har varit brunt och grått i helgen, men idag blev det min vårigaste klänning från Röda Korsets fyndhängare (10:- kostade den, så det var hellyckat!) med vinröda strumpbyxor. Det blå skärpet som jag lånat på obestämd tid från min lillebror satt fint i midjan. Jag tycker om att klä mig i varma starka färger och ha kalla färger som accentfärg.
Mia med beskrivningen:
Jag hittade till din blogg för första gången igår. Superfin! Och skitkul med färgmanifestationen. Extra kul eftersom jag alldeles precis har startat min egen lilla färgmanifestation. Jag bor i Oslo och här har det regnat och regnat i otaliga dagar och ska fortsätta så långt väderleksrapporten sträcker sig. Allt är grått och trist och på tunnelbanan på väg till jobbet började jag räkna färgglada kläder. Det var lätt gjort, av samtliga ca 50 passagerare i min vagn hittade jag tre röda jackor och en grön tröja. Resten var bara grått, brunt, svart, mörkblått eller beige. Tråkigt! Så nu får jag inte lämna huset en grå regndag utan något färgglatt på mig! Det gör dagen så mycket bättre. Framför allt för mig, men även för andra har jag märkt. Det kommer ideligen fram folk och komplimerar mig för att lysa upp lite!
Så hittade jag till din blogg och såg att du har skrivit om exakt just det! Kul! Jag skickar med ett par bilder från igår. En suddig när jag var superstressad och skulle springa till jobbet. Den andra när jag stannade i skogen och tänkte att det var viktigare att nosa på en blöt gran än att hinna med just den tunnelbanan!
Malin med den här beskrivningen:
jag heter Malin och driver en blogg som heter malinsmonolog.blogg.se. jag skriver om mycket men huvudteman är ändå feminism, brödbakning och färg faktiskt! Jag ÄLSKAR färg och blir GALEN på folk som går runt i svart från topp till tå. Min bild  innehåller inte bara en färgglad outfit, utan hela fotot är så färgglatt tyckte jag! De rosa och röda pelargonerna liksom studsar mot den gröna klänningen…
Åsa med beskrivningen:
Här kommer mitt bidrag som alltid får glada tillrop
Kristina med beskrivningen:
Här kommer mitt bidrag till färgmanifestationen – ett underbart initiativ! Min älsklingsfärg är röd, vilket avspeglar min garderob. Dock något begränsad i klädurvalet för tillfället eftersom ajg har en mage som växer. 
På bilden har jag ett reafynd från Indiska, skänkta strumpbyxor från en vän, mina favoritskor från okänt märke. Sjalen i håret har jag fått av min syster och korgen har jag fått av en vän. Den används flitigt eftersom den är den ultimata åka-till-jobbet-väskan. Rymmer allt och jag har bra överblick vad jag har med mig. Dessutom gör den mig glad när vardagsmorgonen emellanåt känns lite grå. 


Lisa:
här kommer mitt lilla kollage-bidrag till färgmanifestationen! :)


Sandra:
Här sitter jag till HÖGER i kläder ifrån olika loppisar (hög fin midjekjol, gula strumbyxor) till mormors ärvda väska och matchande halsband och örhängen från resan i Peru=D


Kajsa:
Jag blev himla glad när jag såg ditt inlägg om färgglada kläder. Dock äger jag knappt några, jag tänker alltid att jag inte passar i färg. Så dumt egentligen. Men ibland försöker jag. Då kan det se ut som på bilden. Lite gult och lite rosa och mönstermix. I sommar ska jag bli ännu mer färgglad, det har jag bestämt, livet blir liksom roligare då. Igår beställde jag ett par lila byxor. Så himla ojag, men jag tror det blir bra! :) 


Carina:
Hej Anna! Här kommer mitt bidrag till färgmanifestationen. Det är kallt i Umeå så min fina blommiga klänning 
matchades ihop med farmors stickade väst och ett par rejäla yllesockor.


Från My fick jag en hel hög med fina färginspirationsbilder och beskrivningen:
Inga kläder, men fina färger på fint sätt!


Från Smulan fick jag den här färginspirationen, hur fin?!


Clara:
Här är en av mina färggladaste klänningar som jag har sitt själv. Det råkade sig så att det blev fredag och jag hade ingenting att ha på mig så jag tänkte svänga ihop en klänning, en röd närmare bestämt, tråkigt nog räckte inte tyget till en hel klänning, bara till en halv. Men jag hade lika mycket cerisettyg så jag tänkte att det går ju bra det med. Om man tittar noga ser man hur den är delad, lite som ett kökskakel!


Emelie:
Hej Anna!
Vilken bra idé, varför vänta till sommaren! Mer färg åt folket!:)
Bifogar en färgglad outfit.


och vinnaren är: SABINE! 
Hon beskriver sin bild såhär: Egentligen borde jag ju ha röda läppar till det här. Ganska måste egentligen. Men, det här är ju ändå rätt härligt flådigt tycker jag! 


Sen tyckte jag att Petras bilder va så himla tjusiga, så hon måste nog få en teckning hon med!
Här är hennes beskrivning:
Kul idé!
Kunde liksom inte riktigt välja favorit så jag skickar
ett par bilder (hoppas mailen håller).
Fast det är klart....jag blandar färger och mönster hejvilt
nästan varje dag så det kanske inte gills?


Alltså, TUSEN tack för era bidrag! Ni har verkligen förgyllt min mail och mina dagar! Så himla tjusiga!
Det är nog bäst vi tar en tävling snart igen för det här var ju jätteroligt!

Tack tack tack för att ni ville vara med!

3 Kommentarer

  1. Härligt med alla färger! Blir väldigt inspirerad själv och får väl dra över något färgglatt över det svarta linnet jag har på mej idag! Tack Anna för inspiration, hoppas få se nån ny läcker teckning snart!
    http://isabitensblogg.blogspot.se/

  2. Åhhh så härligt! Jag är den mest svartklädda människan på jorden tror jag, och då har jag ändå ingen/inget som jag sörjer. Nej, imorgon ska jag ut och färgshoppa – det är en sak som är klar!

    Underbart inlägg!

  3. Tack, tack, tack finaste Anna! Nu förgyllde DU min dag <3

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...