Professionell konstnär |

Jag är en enstöring som skriver hellre än jag pratar och målar hellre än jag umgås.

Annas Frågestund!

dec 26, 2013 | Allmänt | 22 Kommentarer

Eftersom jag är i Karlstad och dricker glögg, spelar spel och umgås med min familj så tänkte jag att vi kör ett frågeinlägg medan jag är borta!

Fråga vad ni vill, om bebisen, utbildning, teckningar eller vad ni nu har gått och klurat på så ska jag svara så gott jag kan när jag är tillbaka igen!!

 

Fråga på!

 

22 Kommentarer

 1. Okej här kommer en lite sorglig fråga:
  Hur gör du för att få och behålla vänner? Jag är också en ensamvarg som du verkar vara men vill ju trots detta ha vänner att umgås med. Har ganska lätt för att bli bekant med folk men det leder sällan eller rättare sagt typ aldrig till djupare vänskap. Undrar om det är mig det är fel på.. hur ska man göra för att få folk att vilja vara ens vän och vilja umgås? Svår fråga.. Tror inte att jag speciellt påfrestande att umgås med men trots detta hör de jag känner väldigt sällan av sig (jag gör det betydligt oftare). Har du några tips?

 2. Tror du på spöken/övernaturligt?
  Om du inte jobbade som illustratör, vad skulle du vilja jobba med då? Typ om du en dag tappar din arm som du använder när du ritar, menar jag… 😉
  Vilka är dina bästa shoppar på internet?
  Om du skulle få 10 miljoner kronor, hur skulle du förvalta/spendera dem då?

 3. Är du och Emil lika varandra till sättet? – Och är ni alltid [oftast] eniga i eventuellt namn till barnet, inredning, synsätt osv?.. Samt vad bråkar ni om, om ni bråkar :]..

 4. Hej Anna!
  Vill börja med att säga att jag tycker väldigt mycket om din blogg och har läst den jättelänge, och detta blir nog min första kommentar.
  Jag vill ställa en fråga om graviditeten. Jag längtar så jag nästan spricker efter att bli gravid och som jag förstår det hade du en tuff period då du hoppades bli gravid igen och testade dig flera gånger. Jag vet ju inte om du hade samma känslor som jag har nu, det vill säga en enorm sorg så fort gravtestet visar negativt och ibland en känsla av hopplöshet och depression då det känns som om jag aldrig kommer bli med barn, men tänker att du kanske känner igen dig. Jag skulle egentligen vilja veta om du har några tips för att hantera dessa känslor och jobbiga stunder? För ibland känner jag mig verkligen så grymt uppgiven och kan gråta i flera timmar, vilket liksom förstör för mig i mitt vardagliga liv. Jag vet att det är en jättesvår fråga att svara på, men vet inte vem annars jag kan vända mig till.

 5. Vad är det för svart penna som du använder dina tjocka linjer till? Och vad är det för vit penna du använder till prickar å sånt? 🙂

  Hur mycket pengar i månaden lägger du på material som tex papper å pennor?

  Kram!

 6. Hej Anna!
  Måste börja med att säga att du har en superbra blogg! Jag kikar in här flera gånger per dag för att se om du skrivit nåt nytt:)
  Jag är nyfiken på hur du kommit dit du är idag. Jag går själv och drömmer om att någon gång kunna få jobba med mitt målande. Hur kom du igång och hur har du löst alla praktiska saker? Jag tänker då på allt från om du har ett eget företag eller om du fakturerar via en tredje part, till hur du packar och skickar dina jobb och beställningar.
  Skulle bli så glad om du kunde berätta lite om hur du gjort, vad du önskar att du gjort och vad du önskat att du inte gjort. Och hur du bemöter tråkiga människor som frågar vad man ska ha för riktigt jobb! Nu blev ju det här lite luddigt och lite större än en fråga, men jag hoppas du förstår vad jag är ute efter.
  Fortsätt vara du Anna, du är grym!

 7. Har ni funderat på namn till bebisen? Eller är det hemligt?

 8. Hej! Jag undrar bara om du någonsin ritar utan att rita av foton/bilder eller använda nån sorts referens, och vad ritar du då? Kram!

 9. Jag undrar om du har någon fråga som du i hemlighet hoppas att någon ska ställa till dig och vad du i så fall skulle svara på den?

 10. Hur tänker du när du prissätter dina produkter? Jag jobbar också i kreativa branschen och tycker det är jättesvårt att veta vad man ska gå efter.

 11. Vilka sorts pennor har du när du gör dina teckningar? Jag vet att du använder promarkers, men använder du några fler?

 12. Jag undrar om du får många erbjudanden om reklam på din blogg och hur du ställer dig till det?
  Jag har fått känslan av att de som har många läsare på sin blogg inte går in och kommenterar hos andra bloggare, kanske har jag fel. Läser du andras bloggar och i så fall; har du någon favorit som du besöker regelbundet?

  Lycka till med bebis och allt!

 13. Jag passar på, här kommer fler frågor.

  Sköter du ditt företags ekonomi själv? Det är den tråkigaste biten med att ha företag tycker jag. Jag och siffror går inte riktigt ihop liksom.

  Dina uppdrag för olika tidningar; har tidningen sökt upp dig eller är det du som sökt upp dem och visat vad du gör?

  Har du fullt upp att göra hela tiden eller finns det månader då du har mindre med uppdrag?

  Hälsningar
  Anna

 14. Hej Anna!
  Tack för en otroligt inspirerande blogg! Jag hoppas också på att få jobba mer med teckning i framtiden. 🙂
  Min fråga är vilka pennor du använder i dina förgteckningar & om du har någon särskild teknik för att skapa dina bilder?
  Lycka till med hus & bebis! / Iréne

 15. hej! jag är helt förälskad i dina bilder!! skulle du kunna tänka dig att göra en video på när du målar? (du behöver inte filma hela tiden – om det är saker och tekniker som du inte vill avslöja) men det vore kul att se på ett ungefär hur det ser ut när du skapar 🙂 kram!

 16. Va kul, jag har en fråga… Om du tycker det är för privat förstår jag dig såklart!
  Jag ska få bebis i juli (första barnet! Yay!) och undrar om du gjort KUB-test? Jag bara velar… Vi är inte i nån riskzon, men barnmorskan tyckte att vi skulle göra det. Men det är så dyrt!! 1500kr!

  • Jag tycker att det viktigaste är att du frågar dig själv vad du (och din partner) vill göra med svaret. Alltså, är du beredd att gå vidare och göra fostervattenprov osv. om det skulle vara så att ni fick en hög risk. Den typen av prov är förenad med en viss missfallsrisk.

   Vi fick erbjudande om att göra det (gratis), velade fram och tillbaka men kom sedan fram till att ”Nej, vi får det barn vi får”. Bra att tänka på är också att det finns de som får en väldigt, väldigt låg sannolikhet men ändå föder ett barn med kromosomavvikelse – så det är ju inte ett svar på huruvida ert barn har en avvikelse eller ej, bara en sannolikhetskalkyl.

   Så tänk på vad ni ska göra med svaret, det är det viktigaste.

 17. Jag har som mål att också kunna livnära mig som illustratör, men som de allra flesta vet jag inte vilka priser jag vågar eller måste sätta. När du illustrerar för tex en tidning, hur prissätter du det? Tar du alltid betalt per timme eller har du någon slags färdig mall – och hur ser i så fall den ut? Vad har du för undre gräns i betalning för en illustration? Vet du om det finns någon bra sida med tips, mallar och råd i dessa frågor? Något att förhålla sig till liksom…

 18. Hej Anna!

  Tack för en fin blogg.

  Kanske en känslig fråga nu..
  Om du fick träffa din pappa, en sista gång. Vad hade du sagt då? (Om tiden du säger det är just nu.)

  Är du lycklig? Och då menar jag på riktigt, fattas det något i ditt liv som skulle göra det komplett?

  Om du var tvungen att lägga ner tecknandet och skulle ha ett ”vanligt jobb” vad skulle det vara då?

  Tusen tack för en fin blogg!
  Kram

 19. Hej Anna!
  Inspireras av dig och din blogg då jag också älskar att tecken, rita och måla.

  Är nyfiken på hur du lyckats ta dig dit du har yrkesmässigt? Har du gått någon
  utbildning, kurs osv.?

  Gott Nytt År!
  Maja

 20. Hej!
  Jag får så sjukt mycket inspiration ifrån dig.
  När jag tecknar lyckas jag oftast på till en rätt bra bas för ett ansikte. men när jag sedan kommer fram till att skugga eller färglägga så fastnar jag eller sabbar det helt.
  Har du några tips?

  Målar främst med blyerts till en början och fyller sedan i med svart penna. Har testat alla möjliga sätt och har nu också beställt promarkers i hopp om att jag ska lyckas, haha.

 21. Hej Anna,

  Jag har några frågor om ert bröllop;
  – hade ni lagt ut menyer till folk när ni dukade och i så fall kan man få se hur de såg ut?
  – hade ni någon överraskning till gästerna såsom tal, sång, dans, ”minnespresent” eller liknande?
  – hade ni någon nattamat och i så fall vad?

  Som du kanske anar ska jag gifta mig! Jag har hittat mycket inspiration på din blogg och tror att vi tänker lite lika om vilken typ av fest ett bröllop ska vara därför är jag nyfiken på dina svar!

  Tack och lycka till med beben!

Läs mer 

Vi gör om vårt vardagsrum!

Nu har vi inte renoverat något hemma på en mindre evighet (okej vi tapetserade Stigs rum vid jul) och vi älskar ju att göra om hemma!Så nu är det dags igen! Såhär ser det ut nu (typ, hittade bara gammal bild, detta är ju innan vi byggde orangeriet men ja, ni fattar)...

Att Köra Fast.

Är inne i det där stadiet där allt jag gör blir fult, ointressant, oviktigt.Målar och målar, börjar på nya dukar och försöker jonglera flera målningar samtidigt för att förhoppningsvis någon ska bli bra.I fredags gick jag hem med en känsla att jag helt glömt bort hur...

Mitt 2020

 Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag köpte en sommarstuga! Jag har drömt om det så länge men alltid tänkt att unga personer inte har råd med sommarstuga. Sen insåg jag att jag inte var så himla ung längre och köpte en!Det är mitt livs bästa...